Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírka

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kikis

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 382 kJ /
2 720 kcal
Bílkoviny104,07 g
Tuky209,78 g
Vláknina4,34 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,20 g
Sacharidy87,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme. Krok 2: Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet. Krok 3: Přikryjeme alobalem a pečeme na 220°C cca 30 minut, potom žebra dáme pod gril, občas potřeme marinádou a dozlatova dopečeme.

Zveřejněno 27. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Radek Matoušek 18. 2. 2017 21:26
Postup splněn přesně podle receptu. Kdo není zvyklý na kombinaci vína a masa,stejně tak medu a masa,nepochutna si. Poprvé jsem tuto kombinaci vyzkoušel na těchto zebirkach a rozhodně musím říct,že nechutnalo. Pochutnali si pejskové a jeden mistni bezdomovec. Zlatá žebírka jen sůl,pepř,kmín,česnek. Omlouvám se za negativa,je to můj osobní názor.

Naprosto luxusní záležitost:yes:. Posílám bodík a děkuji za recept:yes:. Z nouze jsem musela upéct v remosce a výsledek předčil očekávání:yes:.

Toto papání můžu jíst v kteroukoliv hodinu. Bašta nad baštu.:-p:-*:-*Takovou mám na ně chuť, že je budu muset spáchat co nejdříve;-):yes:...+++++++:yes:

Naprosto vynikající :-p zrovna se dopekly a jsou skvělé :yes:

Super žebírka, až se mi dělají boule za ušima. :yes::-p

:-p Med je v tom výborný, udělá to majdu na žebírkách krásně lepivou a zůstane jí na mase hodně. Krom toho cukr do barbecue omáčky patří, má být, a vždy je nasládlá. Aspoň tady v americku.
Čili, bod už letí.:-K

Tak to se mi zamlouvá:-*:yes:+10

Eliza: já tam dávám to víno, které mám právě otevřené:-)červené/bílé/sladké/suché je to jedno:-))

no úplně mě tady tečou sliny:yes:a bodiků fafo:-))

Na medu jsem dělala, pomeranč zkusím, u nás tohle jede :-D:-p:yes:

To musí být pořádná dobrota:-p, dělávám něco podobného, tak zkusím i tento způsob...:-) Díky.:yes:
Kam zmizelo moje dietní rozhodnutí...:-?:-D:-D:-8
Jdu zadělat na chlebík a odpoledne koupím žebírka...:-p
Jaké víno tam patří, prosím? Asi bílé, ne?

Achich ouvej, já bych si tak sáhla:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
žebírka, žebírka recept, vepřová žebírka, zebra na medu, žebírko, žebírka barbecue, barbecue žebírka, veprova zebra na medu, recept na žebírka, pečená řebírka, pečene řebírka, zebirka recepty, recepty na žebírka, žebírka pečená v troubě na medu, vepřová žebírka s barbecue, recept žebírka, pečená žebra na medu, veprove zebirko, vepřová žebírka barbecue, recepty žebírka

Suroviny:
žebra vepřová, med, pomeranče, hořčice, kečup sladký, česnek, cibule, víno, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu