Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kompoty z horkovzdušné trouby

Domácí zavařování je skvělým způsobem, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky a pochutnávat si na ní po celý rok. Pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete vyzkoušet jednoduší a rychlejší variantu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

15. 8. 2010 15:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 184 kJ / 1 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy250,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používám jednorázově víčka Omnia, nikoli šroubovací, ale pokud máte kvalitní šroubovací s nepoškozenou a nezpuchřelou gumou, klidně je možné použít i ta.

Na 36 sklenic jsem spotřebovala cca 10l nálevu, takže necelé 3dcl nálevu/1 sklenici. Pokud si tedy připravíme nejprve ovoce do sklenic, dá se celkem jednoduše vypočítat, kolik nálevu budeme potřebovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

scarlet

13. 9. 2014 17:20

Prosím Vás, nemáte někdo zkušenost jak zavařit v horkovzdušné troubě maso a paštiky? Jak dlouho a na jakou teplotu? Díky moc za jakoukoliv radu. :-K

Mirka Benešová

23. 7. 2014 15:00

Díky za recept, pravě zavařuju blumky :)!!!:-K

pazderka83

23. 6. 2014 21:00

Zavarovala jsem poprve v zivote, tak jsem to zkusila podle Vaseho receptu. Zapekla jsem v elektrice na 180°C 30min. Tak jsem zvedava jake budou po otevreni :-p :-K

Biton

27. 8. 2012 20:36

Super recept! Už jsem podle něj zavařovala několikrát! ;-):yes:

isindy isindy

25. 6. 2011 14:04

Aničko, otázka je, jak na plynu odhadneš 180°C, možná tam bylo víc °C a tím se více "povařily", změkly ztratily trochu objem a pevnost a zmáčkly se k sobě....:-( není nutný horkovzduch, určitě jde i normální elektrika s čidlem teploty, jen přidat cca 20°C...na plynu jsem mívala v troubě kdysi zmatky, pekla si, jak chtěla...:-(:-//

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 6. 2011 12:30

Troubu mám jen plynovou:-/ale zkusila jsem to:yes:Měla jsem meruňky,ale byly takové nějaké plané:-Sskoro bez chuti,tak jsem přidala více cukru;-)Nevím,ale asi jsem udělala něco špatně,nevím co,po zavaření jsou všechny meruně natlačené pod víčkem na sobě:-/asi je jim zima:-DNevadí-použiju do knedlíků na páře:-*Foto přikládám a bodík posílám+6:yes:přeci takový receptík nemůže za to,že nemám horkovzduch;-):-))

isindy isindy

21. 6. 2011 07:06

spagetka: jasně :-), ono to samozřejmě jde i bez horkovzduchu, jen v tom případě bych zvýšila teplotu na 180°C.
Díky, špagi.:-K

spagetka spagetka

20. 6. 2011 10:03

Já to dělám taky v troubě, ale horkovzduch nezapínám, připadá mi, že je na to škoda ventilátoru ;-)
Jo vidíš a hned dám bodík :-p:-p:yes:

isindy isindy

15. 8. 2010 16:28

jo, a nálev - já vím, že to taky jde, dát tam ovoce, do toho cukr podle chuti, zalít vodou....a je hotovo, ale já to dělám takto - nevím proč, prostě jsem se to tak kdysi naučila a už to dělám rutinně;-)

isindy isindy

15. 8. 2010 16:23

Jani, já jsem to četla a netuším, v čem mají problém...možná mají chytřejší troubu, která hlásí i °C uvnitř...já mám jen klasickou diodu - svítí=hřeje, nesvítí=je vyhřáto na požadovanou teplotu, kterou jsem nastavila....takže jsem pustila troubu na horkovzduch nahoře i dole, počkala, až zhasne a pak tam šoupla plech, zavřela, nechala pořád těch 160°C na termostatu a dělala 20min. Chvíli svítilo (pochopitelně, otevřením se zchladilo), ale pak zase zhaslo a bylo OK.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2010 16:03

Ivo, četla jsem si komentáře v podobném receptu. Zeptám se úplně hloupě:-8. Horkovzduchem je myšleno, že tam dáš ovoce ve sklenicích a zapneš horký vzduch? Já celý život zavařuji v troubě, zavařovací hrnec nemám. Taky nevařím nálev, do každé sklenice dám cukr tak od oka, podle ovoce-2-3 lžíce, ale nezapínám horký vzduch, jen pečení. Zkus si přečíst ty komentáře u toho podobného receptu, nějak tomu nerozumím, že se jim nevyhřála trouba?:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě horkovzdušná trouba recepty kompot z blum blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec recepty kompot blumy zavařování broskví v horkovzdušné troubě zaváření meruněk v troubě zavaření blum kompoty v troubě jak zavařit meruňky v troube zavařování v horkovzdušné troubě

Suroviny: broskve, voda, cukr písek

TopRecepty.cz

Kompoty z horkovzdušné trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yZM