Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 33 717 kJ / 8 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,57 g |
Tuky | 264,93 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 532 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 1 186,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovaly mě vohrnoušky, které už tu jsou, moc za ně autorce děkuji. Ale protože jsem je dělala z jiného těsta a s jinou náplní, dávám sem nový recept. U nás se těší takové oblibě, že už jsem je dělala 2 týdny po sobě a není vyloučeno, že příští týden budou opět :-)) Jsou krásně voňavé, vláčné a to i druhý den. Včera jsem už zadělávala z 1,5 kg těsta a z něj udělala ještě rybízový koláč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2022 11:07
Meruzalka: Děkuji, mám radost, že jste spokojená
19. 9. 2022 20:08
Tak uvařeno a chváleno. Měla jsem malé pravé švestky, dávala jsem rozpůlené a někdy i ještě kousek další švestky, z 1 kg mouky jich bylo 70. Mouku jsem dostala hladkou na kynuté těsto, tak napůl s tou polohrubou. Těsto je výborné, vláčné i druhý den a dobře se s ním pracovalo. Moc děkuji za recept a dávám bodík
12. 9. 2022 13:00
Meruzalka: Dobrý den. Nevím, jak máte velké švestky, pokud drobnější, vohrnoušky mohu být menší. Já z jednoho těsta dělám většinou 2 druhy, zde byl ještě rybízový koláč s drobenkou, Tento recept je z 1 kg mouky, tak to vyjde na 2 větší plechy. Ať se podaří a chutnají
12. 9. 2022 12:49
"Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem"
No, chvíli mi trvalo než mi docvaklo, že název není německo-český...
No, chvíli mi trvalo než mi docvaklo, že název není německo-český...
12. 9. 2022 09:22
12. 9. 2022 08:47
Dobrý den, vypadají krásně!! určitě budou chutnat. Prosím jen upřesnění, kolik asi tak vohrnoušků z této várky těsta je? Chci upéct něco klukům do práce, tak abych věděla jestli bude dost.
18. 8. 2018 16:21
yanull: dekuju, vyzkousim
18. 8. 2018 09:40
veru.hol: Mouka Zlatka je směs hladké a polohrubé mouky, jen jsou tam látky na lepší kynutí a těsto s ní se nemá trhat. Ne vždy ji mám, takže klidně zadělávám jen z hladké a polohrubé výběrové mouky, droždí používám Fala, jsem s ním velmi spokojená. Takže klidně jděte do těsta i bez Zlatky, ať se Vám daří
17. 8. 2018 09:19
Dobry den, chtela bych vyzkouset tento recept, ale mouka Zlatka neni k sehnani.... Mam nahradit hladkou nebo polohrubou moukou, nevim jakou mela Zlatka strukturu, diky prevelice
26. 9. 2010 18:52
maris,jsi zlatáto jsem zvojtila já sama,doňa debilkahlavně,že nemusím k Chocholouškovi díky nastotisíckrátmilionkrát
26. 9. 2010 18:47
Rebi, počet fotek, které se zobrazují, si můžeš upravit ve Vlastním nastavení
26. 9. 2010 18:44
Jendo,ty mě to neuvěříš,ale mě se zobrazuje jen jedna fotka od autorky receptu..takže teď vypadám jako pacient dr.Chocholouška
26. 9. 2010 18:30
Nadi, myslím, že se při vkládání dařilo až moc, Zlatku tam máš 5x. No a co, proč by se valaši nemohli krapet rozšoupnout.
26. 9. 2010 17:49
takže sorry,odesílala jsem foto už 3x,ale nedaří se..pročto fakt nevím
26. 9. 2010 17:47
Irči,foto Zlatky-mouky jsem přidala..nemám celou,jen načatou,jestli to neva a tuná je písané po slovensky,ale z druhej stany je aj normálne,po cesky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 20 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 2 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 10 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 11 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 11 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vosí hnízda patří k nejoblíbenějším druhům nepečeného cukroví. Vyberte si svůj oblíbený tvar i chuť
Jak si připravit vonné bylinkové sáčky: Krásně provoní náš domov
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Další recepty
Tématické fráze: vohrnoušky švestkový koláč s pudinkem moučníky s pudingem moučníky se švestkami zmladit droždí moučník se švestkami mouka zlatka vohrnoušky z kynutého těsta buchta se švestkami a pudinkem koláč s pudingem a švestkama recept se švestkami hladká mouka zlatka recept na vlacny svestkovy kolac buchta z pudinku se švestkama vohrnoušky 2 recepty z pudinku švestkový závin s pudingem recepty se svestkami švestkový závin s pudinkem recepty ze sypké směsi zlatka
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mouka, cukr krupice, sůl, droždí čerstvé, rum, žloutek, máslo, sádlo, tuk hera, mléko, švestky, pudink vanilkový, cukr krupice, mléko
Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZoL
30 názorů