Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (252×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva B.

4. 4. 2011 00:15

Tak jsem už vyzkoušela chleby domácí, moc se nepovedly chuťově, teď jsem zkusila tento, s tím že jsem dělala poloviční dávku aby byl jeden skromný bochníček kdyby náhodou zase nebyl dobrý ... z poloviční dávky ale vzešly dva velice obstojné bochníky (dala jsem totiž kvasnice celý balíček jako na kilo mouky ačkoliv jsem měla jen pul kila mouku, kvasnice vůbec nejsou cítit z toho ;-) a manžel říká to jsou velký bochníky to musíme jeden schovat na mrazák protože to nesníme. Omyl ... ten chlebík je tak boží, že už jsme po upečení okamžitě jeden zlikvidovali, a pokud neschovám ten druhý nemáme ráno co snídat :-8 Se želetavou nebo jiným sýrem a kafíčkem je to extáze :-K Díky za recept, jdu uklidit rychle ten druhý bochník :-D.

Silvie Jankulova

12. 3. 2011 10:32

Děkuji včera jsem upekla chlebíček je super výbornen.:-p:yes:

jirholu jirholu

9. 3. 2011 14:44

Vynikající recept na úžasný chleba :yes: .Pekla jsem ho dvakrát a vždy jsme ho snědli do poslední kůrky :-p . Poprvé jsem dělala ze sušeného droždí, podruhé z čerstvého. Podruhé mně trochu popraskal , ale ty praskliny přímo zbožňuji :-p . Myslím, že tento recept by si oproti jiným zasloužil daleko více bodů :yes::yes: . +1 bod :yes:

duckie duckie

3. 3. 2011 03:10

děkuji za super recept...je vynikající...:yes:+12 přidávám fotečku jak se krásně povedl :-)

Tresnicka80

25. 2. 2011 00:40

Děkuji za vynikající recept na chlebík, určitě jsem nedělala naposledy :-K, moc jsem si pochutnala, dělala jsem z poloviční dávky a místo kmínu dala lněná semínka ;-). Bodík letí ;-)

anna-david86

23. 2. 2011 20:43

Tak jdem na to,uvidíme jak chlebík dopadne

bafy81

14. 2. 2011 12:37

Tak Vám teda musím poděkovat!!! :-// Před pár dny jsem upekla svůj první chleba v životě, jen tak na zkoušku a přítel už nechce kupovaný. :-D Tak Vám teda ještě jednou pěkně děkuji. :-D ;-)

metema

13. 2. 2011 15:42

Dnes jsem poprvé pekla tento chléb, mouku jsem dala podle mirca75, je výbornej. Dávám bod.

Hanka

7. 2. 2011 08:10

Já jsem dělala v sobotu a taky se někde stala chyba.Nevím ale kde, protože jsem dělala podle recepisu.
Je sice pravda,že jsem dala sušené droždí, ale to já používám normálně, protože čerstvé mi v těstě smrdí.Nějak moc mi to nakynulo a v troubě se chleba rozjel, takže jsem neměla bochník, ale placku.Chuťově je dobrý, ale nevypadal vábně.Tady na forkách ty chleby vypadají nádherně, tak udělám ještě jeden pokus.

kucerova45 kucerova45

1. 2. 2011 21:36

impistalko01 držím palce ať se povede,i mě se pokaždé povedl,tak nevím v čem je chyba,s plynovou troubou nemám zkušenosti;-)

impistalka01

31. 1. 2011 21:21

Já mam normální plynovou troubu tak snad to nebylo tim ale zas ho zkusim všichni ho chválí tak chyba je na mé straně a já se NEVZDÁM;-)

Sonja Fluri

24. 1. 2011 20:09

:-D:yes::-K Bomba tak jednoduchy a super recept na chleba jsem jeste nedelala.Ziju ve Svycarsku a uz ten recept ma polovina mesta kde ziji,kazdy si ho moc chvali.Kompliment

kucerova45 kucerova45

23. 1. 2011 21:44

Jakou máte troubu,mě už se taky stalo,že jsem zapnula jen vrch a ne obojí vrch+spodek,to by mohla být taky jedna z chyb,proč se nepoved.

impistalka01

23. 1. 2011 11:07

TAk mě se chlebík nepoved;-( dělala jsem ho podle receptu, když sem ho dala píct tak to strašně dlouho trvalo dělal se skoro 1,5h. Po vychladnutí byl docela trvdý a když sem ho rozkrojila tak byl syrový. Nevíte kde se z mojí strany stala chyba? Všichni ho tu chválí jak se jim poved ale u mě katastrofa;-(.

wooddy

6. 1. 2011 21:19

v neděli jsem ho zkusil a supr. Bál jsem se ho tak jsem dělal jen z poloviční dávky pro jistotu. Ale povedl se a zklidil jsem chválu. dovlil jsem si přidat i foto:yes::yes::yes::yes:

1 19 20 21 22 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66