Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crumble s borůvkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 780 kJ /
1 859 kcal
Bílkoviny26,46 g
Tuky52,85 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy306,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Borůvky smícháme s polovinou množství cukru a nasypeme do máslem vymazané zapékací misky (můžeme rozdělit na 4 díly a každý zapékat zvlášť). Krok 2: Změklé máslo promícháme s moukou, zbylým cukrem, mandlemi a solí. Prsty vytvoříme drobenku, kterou v rovnoměrné vrstvě nasypeme na borůvky.
Pečeme 40 minut v troubě rozehřáté na 170°C.
Podáváme teplé, se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Zveřejněno 18. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7NG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7NG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velmi dobré, stojí za vyzkoušení. :-K<3

Neměla jsem mandle, ale i bez nich byl teplý crumble s čerstvými borůvkami a vychlazenou hustou zakysanou smetanou výborný :-)

Já dělávám z rebarbory a tyto ,, koláče" jsou hodně šťavnaté a samé ovoce.Je to chuťově něco jako klasika koláč se žmolenkou,ale bez spodní části - těsta.S borůvkami musí být báječný.:-p:-p:yes:

Vůbec jsem nevěděla co jsou to Crumble:-O:-8ale receptík by mne lákal;-):yes:+1

Jeste nikdy jsem nemela tu cest, ale mozna mam predstavu, jak to muze chutnat. Takze posilam 7. bodik a ukladam na vyzkouseni. :yes::-K

Takový koláč jsem ještě nikdy nejedla, vypadá to zajímavě:-p :yes::yes: +;-)

Jani, ten švédský koláč jsem už pekla, běhal nějaký čas po internetu - vím, že byl moc dobrý, ale suroviny si už nepamatuju. Tohle je, tuším, dávný anglický recept a vždycky jde o nějaké ovoce, zapečené s drobenkovou krustou. Nic složitého, ale vděčné...:yes:;-)

Hmm, příjde mi to trošku, jako suchý švédský koláč:-p:yes:

:yes: mňam, to je krása:-p+:yes:

Crumble znám s rebarborou nebo švestkami. Borůvky jsou dobré ve všem :-p:-p:yes:

Já jsem tentokrát použila mražené, ale je to pak celkově dost mokré, příště tam asi přimíchám trochu solamylu. Ale z čerstvých je crumble pochopitelně nejlepší (a ne tak mokrý) - prodávají je Vietnamci.
Díky za body :-K.

To je fakt jednoduché,ale kde na ty borůvky:-D:yes:

:yes::yes:teda to vypadá moc zajímavě a navíc docela lehké:yes::yes:+1

Tématické fráze:
crumble, crumble recept, cramble recept, švestkové crumble, cramble, recept ovocný crumble, crembl, borůvkové crumble, crumble se švestkami, kramble, švestkový crumble, crumble recepty, boruvkovy crumble, anglický crumble, recept crumble, recepty s boruvkami, něco s borůvkama, crumble švestkové, mražené ovoce do crumble, recept na crumble

Suroviny:
borůvky, mouka polohrubá, cukr krystal, lupínky mandlové, máslo, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu