Vývar do zásoby
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr masa, kostí, chrupavek a kůže. Křídla vývaru přidají chuť i pěknou porci želatiny. Kůže obecně je zdrojem tuku a želatiny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A až budete příště vařit polévku, vyhoďte masox a kostky z okna a přidejte místo kostky 100 ml zamrzlého zredukovaného vývaru. Já používám 100 ml redukce zhruba na 4 porce polévky, ale záleží na síle vývaru. Však vyzkoušejte a uvidíte. Je to sice pracnější, ale výsledný efekt je moc dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2023 08:24
Vývary si taktéž mrazím tzv. do zásoby. Používám menší krabičky. Jelikož kupuju celá kuřata, tak většinou dělávám kuřecí vývar ze skeletů a třeba i kostí ze stehen, pokud nenechávám stehna v celku. Mám pak vývar vždy k dispozici. Velice dobře se ale dá zmrazit už i hotová polévka včetně zeleniny a nudlí.
13. 12. 2019 09:03
Vývar, respektive kosti,maso, ořez apod.v něm se má ,,táhnout´´( vařit pomalu - jen nechat lehce bublat) co nejdéle.
To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(kromě rybího masa a kostí), třeba i se zeleninou a přidat cibuli ve slupce(pouze omýt a neloupat). Nebude se tvořit tolik pěny a vývar bude čistší.
To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(kromě rybího masa a kostí), třeba i se zeleninou a přidat cibuli ve slupce(pouze omýt a neloupat). Nebude se tvořit tolik pěny a vývar bude čistší.
16. 10. 2013 12:34
Dávám do krabic od mléka ....vyložené mikrotenovým sáčkem
13. 2. 2012 16:39
Díky za dobrý tip
14. 11. 2011 12:48
Studený vývar naliju do tvořítek na led. Doporučuji - je to asi nejpraktičtější způsob, pokud jde o následné dávkování zmrzlého vývaru ;)
16. 1. 2011 16:56
Já skladuji vývar v pet lahvích. Lépe se s nimi manipuluje a jsou pevnější než mikroten. Vývar nedáváme až po okraj, protože mrazem zvětší svůj objem.
4. 10. 2010 22:29
4. 10. 2010 22:11
Spousta z nas tento receptik jiste oceni, je dobre, ze sem vkladate i takove veci. Posilam 5. bod.
4. 10. 2010 22:03
pokud zrovna budete péct šoupněte tam i hrnec s vývarem, ušetříte tak energii, nebo v papiňáku vařte cca tři hodiny- tak to dělám já
4. 10. 2010 20:05
spagetka: no já vařím hodinu a půl až dvě hodiny, záleží na množství, čím více, tím déle... vidíš na bylinky jsem zapoměla... dopíšu... taky dávám...
4. 10. 2010 20:04
Souhlasím, nejlíp se to dělá na kamnech na chalupě, na plynu je výroba méně ekonomická
4. 10. 2010 19:59
Leni, já přidávám ještě sušené bylinky - libeček, celerové lístky a petržel. Vařím teda dýl - jen perlím a asi 4 hodiny, dám do mrazáku. Takže průmyslově vyráběný masox nepoužívám (teda výjimečně!)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!
Jak dusit kuřecí maso. Postup je velmi jednoduchý a rychlý
Jak na dokonalý buřtguláš? Chuť vylepší vývar nebo trocha rajského protlaku, záleží ale i na správném množství cibule
Další recepty
Tématické fráze: jak uchovat vývar jak zamrazit vyvar redukce vývaru uchování vývaru jak uskladnit vývar jak skladovat vývar jaké koření do vývaru zredukovany vyvar skladování vývaru vývar z kostky uskladnění vývaru jak redukovat vyvar výroba vývaru koření do vývaru zamrazit vývar vývary hovezi vyvar do zasoby recepty pro začátečníky redukce vyvar výroba hovězího vývaru
Suroviny: kosti kuřecí, zelenina kořenová, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, voda, bylinky
Vývar do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1Xq
12 názorů