Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar do zásoby

Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr masa, kostí, chrupavek a kůže. Křídla vývaru přidají chuť i pěknou porci želatiny. Kůže obecně je zdrojem tuku a želatiny.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

4. 10. 2010 19:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A až budete příště vařit polévku, vyhoďte masox a kostky z okna a přidejte místo kostky 100 ml zamrzlého zredukovaného vývaru. Já používám 100 ml redukce zhruba na 4 porce polévky, ale záleží na síle vývaru. Však vyzkoušejte a uvidíte. Je to sice pracnější, ale výsledný efekt je moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 9. 2023 08:24

Vývary si taktéž mrazím tzv. do zásoby. Používám menší krabičky. Jelikož kupuju celá kuřata, tak většinou dělávám kuřecí vývar ze skeletů a třeba i kostí ze stehen, pokud nenechávám stehna v celku. Mám pak vývar vždy k dispozici. Velice dobře se ale dá zmrazit už i hotová polévka včetně zeleniny a nudlí. :-K

Doudis

13. 12. 2019 09:03

Vývar, respektive kosti,maso, ořez apod.v něm se má ,,táhnout´´( vařit pomalu - jen nechat lehce bublat) co nejdéle.
To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(kromě rybího masa a kostí), třeba i se zeleninou a přidat cibuli ve slupce(pouze omýt a neloupat). Nebude se tvořit tolik pěny a vývar bude čistší.:-):yes:

Marta

16. 10. 2013 12:34

Dávám do krabic od mléka ....vyložené mikrotenovým sáčkem :-)

ivy

13. 2. 2012 16:39

Díky za dobrý tip :yes::yes:

Michaela

14. 11. 2011 12:48

Studený vývar naliju do tvořítek na led. Doporučuji - je to asi nejpraktičtější způsob, pokud jde o následné dávkování zmrzlého vývaru ;)

Zdenka1

16. 1. 2011 16:56

Já skladuji vývar v pet lahvích. Lépe se s nimi manipuluje a jsou pevnější než mikroten. Vývar nedáváme až po okraj, protože mrazem zvětší svůj objem.

popletko

4. 10. 2010 22:29

:yes: :-K

Suvicka Suvicka

4. 10. 2010 22:11

Spousta z nas tento receptik jiste oceni, je dobre, ze sem vkladate i takove veci. Posilam 5. bod. :yes::-K

k.radulka k.radulka

4. 10. 2010 22:03

pokud zrovna budete péct šoupněte tam i hrnec s vývarem, ušetříte tak energii, nebo v papiňáku vařte cca tři hodiny- tak to dělám já:-8

happy.lenulka happy.lenulka

4. 10. 2010 20:05

spagetka: no já vařím hodinu a půl až dvě hodiny, záleží na množství, čím více, tím déle... vidíš na bylinky jsem zapoměla... dopíšu... taky dávám...

zizala zizala (moderátorka)

4. 10. 2010 20:04

Souhlasím, nejlíp se to dělá na kamnech na chalupě, na plynu je výroba méně ekonomická :-8;-)

spagetka spagetka

4. 10. 2010 19:59

Leni, já přidávám ještě sušené bylinky - libeček, celerové lístky a petržel. Vařím teda dýl - jen perlím a asi 4 hodiny, dám do mrazáku. Takže průmyslově vyráběný masox nepoužívám (teda výjimečně!):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak uchovat vývar jak zamrazit vyvar redukce vývaru uchování vývaru jak uskladnit vývar jak skladovat vývar jaké koření do vývaru zredukovany vyvar skladování vývaru vývar z kostky uskladnění vývaru jak redukovat vyvar výroba vývaru koření do vývaru zamrazit vývar vývary hovezi vyvar do zasoby recepty pro začátečníky redukce vyvar výroba hovězího vývaru

Suroviny: kosti kuřecí, zelenina kořenová, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, voda, bylinky

TopRecepty.cz

Vývar do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1Xq