Domácí sendviče - veky
Z tohoto množství vytvarujete 3 večky, které májí dále široké využití. Můžeme je použít jako základ obložených chlebíčků nebo náplní, nebo jako přílohu k polévce, či snídaňové pečivo.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 184 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,10 g |
| Tuky | 65,81 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 379,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou, vyhlbime jamku, do ktorej namrvíme droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka.
Krok 2: Po vykysnutí kvásku zarobíme zvyšným vlažným mliekom tuhé cesto a nakoniec zapracujeme vlažné rozpustené maslo. Posypeme trochou múky, prikryjeme čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.
Krok 3: Na slabo pomúčenej doske ešte raz prepracujeme, rozdelíme na tri diely, vyformujeme podlhovasté bochníky, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Krok 4: Prenesieme na plech vystlaný silikonovou podložkou (pečiacim papierom) a potrieme rozšľahaným vajcom.
Krok 5: Pečieme v trúbe na 170 °C 20-30 minút.
Krok 6: Vyberieme a necháme vychladnúť. Po nakrájaní používame na obložené chlebíčky, ako prílohu k studeným pokrmom, do plnky.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Moje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 5 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 11 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 14 minutami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 2 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 2 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 2 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 3 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 4 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 5 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 6 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty na sendviče,
sendvič,
sendvice recepty,
sendvič recept,
sendviče,
jak udelat sendvic,
recept na sendvič,
recept na sendviče,
domaci veka,
sendvice recept,
obložené sendviče,
recepty na sendvič,
domaci sandwich,
teplé sendviče,
recept na domácí veku,
jak se dělá sendvič,
sendvič recepty,
veka recept,
domácí veka recept,
co udelat z veky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
mléko,
vejce
Komentáře (13)
sendvič = valcovitý biely chlieb; obložený krajček takéhoto chleba;
U nás to, čo v Čechách nazývate vekou, bežne voláme "sendvič". Je to divné, poznám pôvod - Sandwich, atď...
V obchode, ak si budete pýtať sendvič, dostanete celú VEKU!