Domácí sendviče - veky
Z tohoto množství vytvarujete 3 večky, které májí dále široké využití. Můžeme je použít jako základ obložených chlebíčků nebo náplní, nebo jako přílohu k polévce, či snídaňové pečivo.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 184 kJ / 2 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,10 g |
Tuky | 65,81 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 379,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou, vyhlbime jamku, do ktorej namrvíme droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka.
Krok 2: Po vykysnutí kvásku zarobíme zvyšným vlažným mliekom tuhé cesto a nakoniec zapracujeme vlažné rozpustené maslo. Posypeme trochou múky, prikryjeme čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.
Krok 3: Na slabo pomúčenej doske ešte raz prepracujeme, rozdelíme na tri diely, vyformujeme podlhovasté bochníky, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Krok 4: Prenesieme na plech vystlaný silikonovou podložkou (pečiacim papierom) a potrieme rozšľahaným vajcom.
Krok 5: Pečieme v trúbe na 170 °C 20-30 minút.
Krok 6: Vyberieme a necháme vychladnúť. Po nakrájaní používame na obložené chlebíčky, ako prílohu k studeným pokrmom, do plnky.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Moje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 12 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 11 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 12 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 13 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 13 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 14 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 15 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty na sendviče,
sendvič,
sendvice recepty,
sendvič recept,
sendviče,
jak udelat sendvic,
recept na sendvič,
recept na sendviče,
domaci veka,
sendvice recept,
obložené sendviče,
recepty na sendvič,
domaci sandwich,
teplé sendviče,
recept na domácí veku,
jak se dělá sendvič,
sendvič recepty,
veka recept,
domácí veka recept,
co udelat z veky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
mléko,
vejce
Komentáře (13)
sendvič = valcovitý biely chlieb; obložený krajček takéhoto chleba;
U nás to, čo v Čechách nazývate vekou, bežne voláme "sendvič". Je to divné, poznám pôvod - Sandwich, atď...
V obchode, ak si budete pýtať sendvič, dostanete celú VEKU!