Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sendviče - veky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez kynutí těsta

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez kynutí těsta)

Z tohoto množství vytvarujete 3 večky, které májí dále široké využití. Můžeme je použít jako základ obložených chlebíčků nebo náplní, nebo jako přílohu k polévce, či snídaňové pečivo.

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 184 kJ /
2 434 kcal
Bílkoviny72,10 g
Tuky65,81 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy379,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou, vyhlbime jamku, do ktorej namrvíme droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka. Krok 2: Po vykysnutí kvásku zarobíme zvyšným vlažným mliekom tuhé cesto a nakoniec zapracujeme vlažné rozpustené maslo. Posypeme trochou múky, prikryjeme čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Krok 3: Na slabo pomúčenej doske ešte raz prepracujeme, rozdelíme na tri diely, vyformujeme podlhovasté bochníky, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť. Krok 4: Prenesieme na plech vystlaný silikonovou podložkou (pečiacim papierom) a potrieme rozšľahaným vajcom. Krok 5: Pečieme v trúbe na 170 °C 20-30 minút. Krok 6: Vyberieme a necháme vychladnúť. Po nakrájaní používame na obložené chlebíčky, ako prílohu k studeným pokrmom, do plnky.

Zveřejněno 30. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj:Kuchárska kniha: Obložené chlebíčky a studené misy, A. Safárová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sendviče - veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1r1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sendviče - veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1r1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

;-):-)):-))

Tak ma teší, že som rozšírila tvoje obzory v tejto oblasti!:-K

Bože, Magdalenko:-), já jsem to zle vůbec nevzala;-):-))

Maris, ja som to nemyslela zle, iba predsa len, sú medzi nami isté jazykové bariéry - obľúbená kapusta-kel, horký - hořký, ťava, čučoriedka, korytnačka, moriak, pečeň, momentálne ma viac nič nenapadá...

V tom případě se omlouvám, to jsou ty jazykové nuance;-):-)

Zo slovníka slov. jazyka:
sendvič = valcovitý biely chlieb; obložený krajček takéhoto chleba;

U nás to, čo v Čechách nazývate vekou, bežne voláme "sendvič". Je to divné, poznám pôvod - Sandwich, atď...
V obchode, ak si budete pýtať sendvič, dostanete celú VEKU!
:-D

Maris, ved to je v naprostom poriadku, však máš pravdu a ja Ti len a len dakujem:-))

Ibolya - já Tě nechci tahat za slovíčka, jen mám ráda, když se věci nazývají pravým jménem:-)

Maris, Ty ma chytáš za slovíčka, ale máš pravdu.:-DJa som názov prevzala podľa českej autorky. Ano, sandwich, je pomenovanie podľa anglického Lorda Sandwicha, ktorý k vôli jedlu nemienil opustiť ihrisko...len na doplnenie:-))Vdaka za vložený link,užitočný aj pre ostatných.

Je to veka, z které se eventuelně sendviče mohou udělat, sendvič znamená http://cs.wikipedia.org/wiki/Sendvi%C4%8D

Janka Remková, dakujem:-Kano, česky je to veka, už som to do názvu doplnila:-D

No, je to vlastně taková veka, že?

Tématické fráze:
recepty na sendviče, sendvič, sendvice recepty, sendvič recept, sendviče, jak udelat sendvic, recept na sendvič, recept na sendviče, domaci veka, sendvice recept, obložené sendviče, recepty na sendvič, domaci sandwich, teplé sendviče, recept na domácí veku, jak se dělá sendvič, sendvič recepty, veka recept, domácí veka recept, co udelat z veky

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, sůl, máslo, mléko, vejce

Přidat fotografie receptu