"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho klobása, uzené maso, smetana a paprika. Pikantní štiplavá chuť údajně probere i mrtvého.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 372 kJ / 1 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,81 g |
Tuky | 114,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 7,51 g |
Sůl | 18,13 g |
Sacharidy | 85,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu - zelí prekrájame, cibuľu pokrájame na jemno, údené mäso na malé kocky a klobásu na kolieska.
Krok 2: Kapustu dáme do hrnca aj so šťavou (ja som nepreplachovala), pridáme údené mäso, klobásu, kmín, čierne a nové korenie, bobkové listy, dolejeme studenou vodou a varíme.
Krok 3: Ked je kapusta takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, mletého čierneho korenia, oboch paprík, vody a povaríme ešte 15 minút.
Krok 4: Pridáme sladkú smotanu a necháme krátko prebublať, vypneme plameň. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť.
Krok 5: Dochutíme cukrom, octom, ak treba dosolíme. Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Kto nedáva šľahačku, podáva kyslú smotanu zvlášť v miske a každý si polievku dochutí sám.
Zveřejněno 6. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WKz
Moje poznámka
"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WKz
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Tématické fráze:
domácí vyproštovák,
leves,
polévka na nový rok,
zelňačka vyprošťovák,
vyprostovák po silvestru,
opilecká zelňačka,
nejlepsi vyprošťovák,
polevka na silvestra,
opilecka polivka,
vyprošťovák na silvestra,
polévka po silvestru,
babicina kapustova polevka,
polévka jako vyproštovák,
opilecká polievka,
polévkavyproštovák,
pikantni pekingska polevka,
vanocni vyprostovak,
polivka vyprostovak,
ocet jako vyprošťovák,
opilecke zeli
Suroviny:
zelí kysané,
klobása pikantní,
maso uzené,
smetana sladká 33%,
cibule,
česnek,
kmín celý,
pepř celý,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
mouka,
olej,
voda,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (28)