Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo. Ale nebojte, zachutná i dámám a dětem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 262 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,44 g |
Tuky | 32,50 g |
Vláknina | 77,75 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 185,85 g |
Postup přípravy
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem. Krok 6: Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Pomalu prováříme 20 min. Krok 7: Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc). Krok 8: Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát.
Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.
Zveřejněno 9. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZK0
Moje poznámka
Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZK0
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 1 hodinou
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 19 minutami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 49 minutami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 11 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 13 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 14 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 17 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 18 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 19 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 21 hodinami
Tématické fráze:
jak zahustit štávu k masu,
plátky z krkovice recepty,
česnekové rolky,
jak zahustit štávu,
vepřové závitky z krkovice a s česnekem,
selské smotky,
cím zahustit stavu pod maso,
česnekové smotky,
čím zahustit štávu z masa,
závitky z krkovice,
top recepty z krkovice,
plátek počesnekované krkovičky recept,
toprecept sz,
závitek z krkovice,
česnekový závitek,
vepřová krkovices vůní česneku,
stavu na maso,
jak zahustit stavu z masa,
recept- zavitek z krkovice,
závitky z krkovice bez kosti
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř bílý,
česnek,
cibule,
sádlo,
vývar masový,
pivo světlé,
rozmarýn čerstvý,
mouka hladká
Komentáře (28)
Mirko, jako vždycky krásné a chutné....