Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo. Ale nebojte, zachutná i dámám a dětem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 262 kJ / 1 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,44 g |
| Tuky | 32,50 g |
| Vláknina | 77,75 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 185,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku. Plátky sbalíme do rolek a spíchneme jehlou (párátkem).
Krok 2: V kastrolu si rozehřejeme tuk, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova.
Krok 3: Pak vložíme rolky, ze všech stran je opečeme do zatáhnutí (zešednutí) masa a podlijeme je horkým vývarem (vodou) - do 2 třetin výšky masa.
Krok 4: Přidáme jeden stroužek česneku (nakrájený), lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme do změknutí.
Krok 5: Měkké rolky vyjmeme a uložíme do tepla.
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem. Krok 6: Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Pomalu prováříme 20 min. Krok 7: Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc). Krok 8: Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát.
Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem. Krok 6: Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Pomalu prováříme 20 min. Krok 7: Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc). Krok 8: Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát.
Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.
Zveřejněno 9. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZK0
Moje poznámka
Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZK0
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 2 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 4 hodinami
Kari korma
Přidáno před 12 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 17 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 17 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 4 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 11 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 12 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 13 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 15 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 15 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak zahustit štávu k masu,
plátky z krkovice recepty,
česnekové rolky,
jak zahustit štávu,
vepřové závitky z krkovice a s česnekem,
selské smotky,
cím zahustit stavu pod maso,
česnekové smotky,
čím zahustit štávu z masa,
závitky z krkovice,
top recepty z krkovice,
plátek počesnekované krkovičky recept,
toprecept sz,
závitek z krkovice,
česnekový závitek,
vepřová krkovices vůní česneku,
stavu na maso,
jak zahustit stavu z masa,
recept- zavitek z krkovice,
závitky z krkovice bez kosti
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř bílý,
česnek,
cibule,
sádlo,
vývar masový,
pivo světlé,
rozmarýn čerstvý,
mouka hladká
Komentáře (28)
Mirko, jako vždycky krásné a chutné....