Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená játra v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 4. 2008 17:44

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bylo to skvělý, úplně jiný než z papiňáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavlína

18. 8. 2016 22:15

Sumotari:

Dobrý večer, mohl byste mi prosím blíže popsat jak děláte játra v sádle v p. hrnci??? Ráda bych je zkusila udělat. Děkuji Pavlína

Sumotari

22. 1. 2016 14:00

Pomalý hrnec je skvělý. Za 8 hodin sežere maximálně 200W * 8h = 1,6kW.
To je i pro toho, kdo má drahou elektřinu asi 7,20 Kč. Ale po dosažení
požadované teploty samozřejmě i pomalý hrnec vypíná, takže spotřeba je asi poloviční. Rozhodně vám PH nesežere ponožky ! Zrovna jsem do něj hodil sádlo a kuřecí jatýrka. Večer (asi za 4 hodiny) bude hotovo a týden máme mňamku na chleba !
Játrovku z obchodu u nás už žere jenom pes ...
:-p

kolomotiva

29. 11. 2015 01:12

Pomalý hrnec vaří dlouho a spotřeba je nízká jelikož nedosahuje varu,vaří pod sto stupńů celsia.Já ho využívám na všechny způsoby a svíčková vynikající

iva

12. 5. 2015 23:34

Prosim,poradte,jaky si mam koupit PH a který se da pak dát i do trouby?
Děkuji moc:-8

alena

20. 10. 2011 16:29

nevím co je to pomalý hrnec ale dneska jsem dostala horkovzdušný hrnec a nevím co s tím.Recepty tam nebyly a nevím jak se co dělá .Poradíte mě prosím?:-(

Daniella O. Daniella O.

20. 11. 2010 05:52

Ladi, Jani a ostatni, pomaly hrnec mam uz asi 10 let a nedam na nej dopustit. Po obvodu hrnce jsou zabudovany topne spiraly, ktere udrzuji teplotu stale stejnou a spotreba je minimalni, naopak zachovani vitaminu v zelenine je mnohem lepsi, nez pri zapekani v troube a beznem vareni. Jidla z tohoto hrnce jsou i chutnejsi, ale cibule se musi predem predsmazit, jinak se neudela. Gulas nam z neho vubec nechutna, ale jinak je to dobry pomocnik. Je to neco jako pomale peceni masa v troube, jako "Kachna bez prace" ....... Vyborne se v nem delaji i moucniky.;-):yes::yes: Take ho casto zapnu pred odchodem do prace a kdyz se vratim, uz je cely byt provoneny a vecere skoro na stole:-p

Nick

20. 11. 2010 04:43

Pro Vendusu
co to blábolíte o spotřebě horkovzdušné trouby? Ta naše česká, velká a výkonná má příkon 2 kWh. Z tohoto času spíná při nastavené nejvyšší teplotě, tedy na plný výkon, cca 60 procent času. Čiže 1,2 kW... Při běžném pečení se nastavují nižší teploty, spotřeba budu za hodinu zcela jistě pod 1 kW...
Doporučuji si o tom něco přečíst :-)

Pro nevěřící: pro Vendusou zmiňovanou šestikilowatovou troubu by vám zásuvkou teklo 26 ampér (6.000 Wh / 230 V = 26 A) - zásuvka i přívodní kabel by se vám tedy roztekly, protože kabel by musel mít průměr aspoň tak 2,5 cm, aby to unesl. A např. jističe v domácnosti jsou "jen" na 10 a 16 ampér, takže už jen přes ně by to neprošlo.

Jinak nic proti pomalému hrnci. Ale nešiřte paniku a nelžete, byť nevědomky.

Drobek Drobek

27. 7. 2009 02:16

:-):-)Přiznávám, že jsem dušená játra celý život nenáviděl. A to už je v mém přezrálém věku hodně dlouho.
Ale včera jsem koupil hovězí játra v mexickém obchodě, kde je mají už krásně na plátky a chtěl jsem je udělat venku a grilu. Ono to tak nepoprská sporák a manželka mi nenadává.
Nějak k tomu nedošlo, venku je k večeru přes 40. A tak jsem udělal tahle játra. Jedinečná. Už to budu vařit častěji, pomalý hrnec je můj oblíbenec.
Tím vším, Bože já jsem ukecanej, jsem chtěl říct, že nám to strašně chutnalo.:-O:yes:

Vendusa

29. 6. 2009 14:13

Pro duchacka, vyhoda pomaleho hrnce spociva v jeho spotrebe. Zatim co hor. trouba si za hodinu provozu vezme tak 6 Kw, pomali hrnec si vezme nanejvys 300W. Takze na to abych spalil 6 Kw elektriny bych s nim musel varit min. 20 hodin v kuse. A kvalita jidla z hrnce se neda srovnat s tim, co vyndate z te hor. trouby. Doporucuji si o tom neco precist. S pozdravem V.

duchacek

25. 3. 2009 12:00

Vážení,neznám co je pomalí hrnec.Ale co máme horkovzdušnou troubu tak vní vařím peču griluji.
Jednoduše fšechno nahážu do pekáče podleju vodou a
přiklopím poklici a už se oto nestarám.cca za hodinu je to hotví.:-))

Gabina

6. 11. 2008 11:57

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 11. 2008 09:57

No, Ladi, já to vůbec neznám. Máme tady spoustu nových pomocníků, domácí pekárna, toustovač, římský hrnec a podobně, ale pomalý hrnec? Fakt neznám!Tím samozřejmě nechci říct, že by nebyl dobrý.;-)

spagetka spagetka

5. 11. 2008 23:24

Jani,ale třeba u tohoto receptu by to měly být 2 hodiny. A ta spotřeba zas asi tak velká nebude, na troubě taky nastavíš např. teplotu a trouba ti na chvíli vypne. Nevím, tento přístroj neznám, ale tak nějak pracuje, ne?

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 11. 2008 23:16

4 až 8 hodin? Jejda, to je elektřiny!:-O

vybusna vybusna

5. 4. 2008 19:39

boze...4 az 8 hodin!!!!! zaujimave....v zivote som o tom nepocula...hned si idem o tom nieco najst na webe.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: játra recepty římský hrnec recepty horkovzdušný hrnec horkovzdušný hrnec recepty játra recept halogenový hrnec recepty játra jak dlouho vařit játra horkovzdušný hrnec recepty video recepty pro horkovzdušný hrnec recept na jatra pomaly hrnec nebo multifunkcni hrnec recepty horkovzdušný hrnec recepty jatra pomalý hrnec eta recepty recepty na játra pomalý hrnec cena jak vařit játra horkovzdušný hrnec-recepty recepty na horkovzdušný hrnec

Suroviny: játra vepřová, cibule, koření grilovací, jíška, voda

TopRecepty.cz

Dušená játra v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j3z