Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 481 kJ / 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,26 g |
Tuky | 33,44 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 719 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 25,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod.
Krok 2: Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka.
Krok 3: Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk.
Krok 4: Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Krok 5: Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme.
Krok 6: Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat.
Zveřejněno 14. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnAB
Moje poznámka
Domácí rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnAB
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 8 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 20 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 1 hodinou
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 1 hodinou
Fazolková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 2 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 4 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 4 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 6 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 7 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 9 hodinami
Tématické fráze:
rosol,
recept na domácí aspik,
vepřový rosol,
aspik z nozicek a kuzi,
rosol recept,
recept na rosol,
jak udělat rosol,
rosol z vepřového kolena,
recepty na domácí aspik,
jak se dělá rosol,
jak se dělá jablečný rosol,
rosol z vepřového masa,
aspik recept,
třešňový rosol,
aspik z vepřového kolena,
rosol z kůží,
čištění rosolu,
maso v rosolu,
rosol z nožiček,
recepty rosol
Suroviny:
kližka hovězí,
kůže vepřová,
nožička vepřová,
voda,
sůl,
zelenina kořenová,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
ocet,
bílek,
šťáva citronová
Komentáře (7)