Cibuláda
Sladko-slaná směs připravená z karamelizované cibule. Karamelizace přemění cibuli na jemně sladkou a chutnou směs s bohatou, komplexní chutí. Používá se jako dochucovadlo, skvěle se hodí k sýrům, grilovaným masům, pečené zelenině, nebo sendvičům a burgerům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka je asi 1350 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 610 kJ / 2 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,00 g |
| Tuky | 90,30 g |
| Vláknina | 120,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 375,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na středním plamenu rozehřejeme v hlubokém hrnci olej a vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Přiklopíme poklicí a 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
Krok 3: Poté přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, podle chuti. Chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 minut povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
Krok 4: Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Moje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Nejnovější recepty
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 14 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 14 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 15 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 8 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 10 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 11 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 12 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 14 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 14 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 14 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 15 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 15 hodinami
Tématické fráze:
cibuláda z červené cibule,
domácí cibuláda,
cibuláda k masu,
cibulanda,
cibuláda apetit,
cibuáda,
cybuláda,
cibulenáda,
cibulda,
nejlepsi cibulada,
cibulanda recept,
cibuláda bez cukru,
cibulád,
ciblada,
cibuliada,
cibuláda-recept,
cibubuláda,
cibulá¨da,
cibulara,
cobulada
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
cukr hnědý,
ocet vinný červený,
sůl mořská,
pepř černý
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0