Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2012 08:22
Bára: pampeliškový med má ale tekutější konzistenci než normální včelí med !!!!!!
26. 4. 2012 08:05
Ahoj,mám menší problém,včera jsem uvařila pampeliškový med a málo mi zhoustl,myslíte,že je možné med ze sklenic vylít a znova povařit,aby zhoustnul?Celou noc byl už nalitý ve sklenicích.Děkuji
25. 4. 2012 09:53
Tak letos bych chtěla tuto dobrotu vyzkoušet. Jen bych se chtěla zeptat, kolik je z této várky skleniček?Děkuji.D.
21. 4. 2012 13:33
Mám ho vždy také řidký. Nikdy se mi nepovedl tak hustý jako lesní z obchodu. Ale jinak chutná skvěle.Mertula:
14. 5. 2010 23:04
vařila jsem med přes 2 hodiny a mám ho řidký? Kde jsem udělala chybu? Ještě jsem měla o 100 hlaviček více
12. 5. 2010 14:46
Dík za radu, tenhle můj prvovýtvor spotřebuju na bramb. placky a příště si dám majzla a nebudu to vařit tak zhurta - myslela jsem, že mi to vypění z hrnce, když jsem to chtěla zamíchat, mám to jak karamelky
12. 5. 2010 14:31
Kiaro,neměl by být cítit karamelem ani být hořký.Dělej to na mírném ohni a občas zamíchej.
12. 5. 2010 14:28
Tak jsem právě med dodělala a mám ho dost tmavý vypadá to, že jsem ho buď vařila moc prudce nebo moc dlouho, má to hodně chuť karamelu, mírně do hořka. Nikdy jsem pampeliškový med nejedla, tak nevím, jak má přesně chutnat Prosím o radu,než začnu dělat další várku, začalo mě to bavit
30. 4. 2010 20:06
Luci, já ho liju horký do horkých vypařených sklenic, zavřu a otočím jako když dělám marmeládu. Vydrží i dva roky bez újmy ve sklepě. Po otevření ho mám v ledničce. Nebo ho můžeš sterilovat na 85°C asi 15-20 minut.
30. 4. 2010 19:26
Tak jsem zrovna dovarila a nad zbytkem v hrnci jsme se s pritelem olizovali. Jen by me zajimalo - jak tento med uskladnit? V pokojove teplote a tme nebo na tom nezalezi? Pritel se zminil, ze kdyz jej kdysi davno delavali doma, udelala se jim na povrchu po nejake dobe plisen. Velice rada bych se tomuto vyhnula, ale med delam poprve, tak se omlouvam, jestli je dotaz prihlouplejsi
29. 4. 2010 08:38
taky ho delam je vyborny, ale je fakt lepsi tam pridat pomerance... je vyyybornyyy!!!!!
29. 4. 2009 21:16
Díky, Jani!!! Počkám, kolem nás je plno smrčků a já bych to zoufale chtěla udělat pro vnučku Markétku na zimu a vlastně i pro syna i pro mne. No, vlastně, jsme celá rodina mrzáci na plíce!, ale jsou horší věci
29. 4. 2009 21:04
Ještě né, pokud se dívám doma na smrčky - tak výhonky teprve lezou , to si počkáš - cca v polovině května, nebo až koncem, musíš na stromečku vidět krásně zelené-čišté výhonky a ty potom můžeš ostříhat a naložit Jasně, že by to měly být čisté výhonky - ne u cesty atd., a zase šetřím stromeček-vše neberu - jen s mírou a jdu na další, já mám výhodu doma na zahradě mám velký smrk 40letý a malé smrčky 10 leté, takže úrody dosti, přeji úspěch
29. 4. 2009 20:57
janka a myslím, že teď už by se měl sbírat, že?
29. 4. 2009 20:55
Bibi, budu ti vděčná!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 55 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 12 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 22 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 42 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 bylinných domácích sirupů a medů: Připravte si z voňavých bylinek osvěžující a lahodné nápoje
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů