Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový med

Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 24 hodin louhování

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování)

3. 7. 2008 14:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

26. 4. 2012 08:22

Bára: pampeliškový med má ale tekutější konzistenci než normální včelí med !!!!!!

Bára

26. 4. 2012 08:05

Ahoj,mám menší problém,včera jsem uvařila pampeliškový med a málo mi zhoustl,myslíte,že je možné med ze sklenic vylít a znova povařit,aby zhoustnul?Celou noc byl už nalitý ve sklenicích:-(.Děkuji

Dana

25. 4. 2012 09:53

Tak letos bych chtěla tuto dobrotu vyzkoušet. Jen bych se chtěla zeptat, kolik je z této várky skleniček?Děkuji.D.

renča

21. 4. 2012 13:33

Mám ho vždy také řidký. Nikdy se mi nepovedl tak hustý jako lesní z obchodu. Ale jinak chutná skvěle.Mertula:

Mertula

14. 5. 2010 23:04

vařila jsem med přes 2 hodiny a mám ho řidký? Kde jsem udělala chybu?;-( Ještě jsem měla o 100 hlaviček více

Kiara

12. 5. 2010 14:46

Dík za radu, tenhle můj prvovýtvor spotřebuju na bramb. placky a příště si dám majzla a nebudu to vařit tak zhurta - myslela jsem, že mi to vypění z hrnce, když jsem to chtěla zamíchat:-D, mám to jak karamelky:-O

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 5. 2010 14:31

Kiaro,neměl by být cítit karamelem ani být hořký.;-)Dělej to na mírném ohni a občas zamíchej.:-K:-K

Kiara

12. 5. 2010 14:28

Tak jsem právě med dodělala a mám ho dost tmavý:-( vypadá to, že jsem ho buď vařila moc prudce nebo moc dlouho, má to hodně chuť karamelu, mírně do hořka. Nikdy jsem pampeliškový med nejedla, tak nevím, jak má přesně chutnat:-// Prosím o radu,než začnu dělat další várku, začalo mě to bavit:-))

zizala zizala (moderátorka)

30. 4. 2010 20:06

Luci, já ho liju horký do horkých vypařených sklenic, zavřu a otočím jako když dělám marmeládu. Vydrží i dva roky bez újmy ve sklepě. Po otevření ho mám v ledničce. Nebo ho můžeš sterilovat na 85°C asi 15-20 minut.

Lucasinka Lucasinka

30. 4. 2010 19:26

Tak jsem zrovna dovarila a nad zbytkem v hrnci jsme se s pritelem olizovali. Jen by me zajimalo - jak tento med uskladnit? V pokojove teplote a tme nebo na tom nezalezi? Pritel se zminil, ze kdyz jej kdysi davno delavali doma, udelala se jim na povrchu po nejake dobe plisen. Velice rada bych se tomuto vyhnula, ale med delam poprve, tak se omlouvam, jestli je dotaz prihlouplejsi :-8:-D

piskaa

29. 4. 2010 08:38

taky ho delam je vyborny, ale je fakt lepsi tam pridat pomerance... je vyyybornyyy!!!!!:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2009 21:16

Díky, Jani!!!;-) Počkám, kolem nás je plno smrčků a já bych to zoufale chtěla udělat pro vnučku Markétku na zimu a vlastně i pro syna i pro mne. No, vlastně, jsme celá rodina mrzáci na plíce!:-)):-D, ale jsou horší věci;-)

Jana Pá

29. 4. 2009 21:04

Ještě né, pokud se dívám doma na smrčky - tak výhonky teprve lezou :-!, to si počkáš - cca v polovině května, nebo až koncem, musíš na stromečku vidět krásně zelené-čišté výhonky a ty potom můžeš ostříhat a naložit:-! Jasně, že by to měly být čisté výhonky - ne u cesty atd., a zase šetřím stromeček-vše neberu - jen s mírou a jdu na další, já mám výhodu doma na zahradě mám velký smrk 40letý a malé smrčky 10 leté, takže úrody dosti, přeji úspěch :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2009 20:57

janka a myslím, že teď už by se měl sbírat, že?:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2009 20:55

Bibi, budu ti vděčná!!!;-)

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept

Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RZw