Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový med

Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 24 hodin louhování

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování)

3. 7. 2008 14:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

29. 4. 2009 20:33

Jani,já ten sirup z větviček našla, mám ti ho sem dát?

Jana Pá

29. 4. 2009 19:57

sirup ze smrkových výhonků umí Tejaja, já ho dělám také podle jejího receptu, je :-p:-? určitě, jak si přečte komentáře, tak ho přidá:-!:yes::-D

Bibinka Bibinka

29. 4. 2009 19:39

Jani, máš to perfektně vyzkoušený, tak je to v pohodě a u toho medu máš teda štěstí:-!Ono taky moc záleží na tom,jak kdo a jak na co je alergický;-)Může se to vyzkoušet a když se nic neděje, je to v pohodě-takovej jako testík.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2009 18:49

Bibi, to je sporné, s těmi alergiky. Já jsem astmatik, alergik od dětství. Tenhle med dělám už léta a právě dnes jsem si nasbírala pampelišky na něj a mám úplně stejný recept, jen podle tebe jsem ještě přidala pomeranč, to jsem nikdy nezkoušela. V zimě si s ním sladím čaj, je dobrý do mléka a pokud někdo kašle přidat do mléka ještě lžíci másla. Samozřejmě do teplého, skoro horkého mléka. Nemám s tím problém a mému synovi to vždy také pomáhalo. Ještě bych chtěla udělat ten sirup ze smrkových výhonků, jen se musím mrknout, kde jsem ten recept viděla. Obávám se, že ne receptech.cz:-/

Jana Pá

24. 4. 2009 20:18

Děláme doma také, musím se podívat na recept - mám několik, ale asi tak podobně to bude:yes:

Bibinka Bibinka

24. 4. 2009 18:17

Dělám ho taky, už několik let, jen přidávám ještě 1 pomeranč a cukru 1,5 kg. Přišli jsme s pidilidima z procházky a viděla ty rozkvetlé, žluté louky, tak jsem si hned vzpoměla na medík a na to, že je nejvyšší čas na sběr květů.:-O přidávám fotku mého medu a dávám bod:yes:nám vyhovuje, ale POZOR alergici ho NESMÍ-to by s nima pěkně zamávalo:no:tak pozor;-)

Vlajda Vlajda

7. 7. 2008 22:53

ANO TO JE PRAVDA,NENÍ VHODNÝ KE KONZUMACI,ALE ASMATIKUM POMÁHÁ KDYŽ SE DÁVÁ NA POHRUDNICI.;-)

Jitka a Vlastik

3. 7. 2008 22:05

Nic proti receptu, ale četl jsem že pamp. med není vhodný pro alergiky. :-//

1 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept

Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RZw