Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pilka

14. 1. 2014 02:00

Super chleba, dávám 1 hrnek špaldové mouky a taky trochu grahamové. Vždy se podařil!!!Kdo to vymyslel je jednička!!:yes:

zdenekn

6. 1. 2014 00:51

Chleba je úžasný!! Manžel zde nedávno našel tento recept,doposud jsem pekla chleba v pekárně.I když jsem pořád vymýšlela nové varianty s různými ingrediencemi,nějak se nám přejedl a ráda zkouším něco nového.Tento chleba opravdu nedá moc práce,nezašpiní se téměř žádné nádobí.Peču půl hodinky s poklicí,další půl hodinu pouze přikryté alobalem,aby se puklinky moc nespálily.Výsledek stojí za to.:yes:

moncicik

5. 1. 2014 15:45

Konečně chléb bez pekárny!! Zkoušela jsem ho poprvé, přesně podle receptu a musím šířit jen samou chválu;-). Příprava jednoduchá, chléb vynikající, nejlepší co se mi kdy doma povedl upéct. Děkuji za výborný recept!:yes:

ivulinka ivulinka

28. 12. 2013 18:16

Dnes jsem vyzkoušela chléb upéct ve skleněné oválné formě a povedl se:yes:, v kombinaci s čerstvým uzeným masem to bylo jedno nebe v hubě, mamce dokonce víc chutnal chléb jak to uzené:-D:-D:-D
No a protože tu není fotka vykynutého těsta a protože se tu někdo na to ptal, tak si dovoluji přidat fotku s vykynutým těstem.
Jo a peču asi o 20 minut déle;-)

gipinka gipinka

17. 12. 2013 16:56

Dnes jsem zadělala těsto, ráno dám péct, jsem zvědavá, těsto jsem dělala půl na půl žitná mouka + pšeničná celozrnná tak uvidíme :-), jinak recept je extra rychlý což mi vyhovuje :-):yes:

Bibinka Bibinka

3. 12. 2013 11:32

leosek:Leoši, když jsi sem před rokem a půl recept dal, psala jsem, že ho vyzkouším,upekla jsem ho v krátkém čase po tvém zveřejnění a jiný chleba celou tu dobu už nedělám:yes:;-)splňuje všechno, co má chleba mít a jsem s ním spokojená, tudíž u nás zdomácněl. Bodík jsem dala hned po otisknutí a tak ti dávám alespoň fotky-máš jich tu celou plejádu:-);-):-K:yes:

midar123

22. 11. 2013 10:52

Hrnec dám do trouby když ji zapínám. Když je trouba nahřatá je OK i hrnec .Nemusí se nechat 30 min.;-) nahřívat!!!!!!!!!

Nanynka30 Nanynka30

13. 11. 2013 07:37

LEOŠKU díky díky díky za Váš chlebík:-!:-!:-! Je úžasný!!!!!:yes::yes::yes:

Dáša

3. 11. 2013 16:19

Výborný chléb-děkuji za recept:

regeditka

4. 10. 2013 10:07

dobry den, mohla bych vas moc poprosit o fotku testa pred pecenim? uz ho mam v mise skoro 14 hodin a nevim, jestli by melo takhle vypadat..je to muj prvni pokus, vetsinou kdyz delam neco kynuteho, mam strach, ze mi to utece z misy, v tomhle pripade se to zvedlo jen o 2-3 cm..mozna je to pouzitou moukou, dala jsem 1 zitne, 2 spaldove a 1 polohr., no hokusy pokusy a pak mi to bude lito, jestli se nepovede :-( moc dekuji :-K

Cocoska

29. 9. 2013 20:47

aranosi: Dovolím si poradit;-) jedině větší nádobu a nepřehánět to s dávkou droždí.

Já ho zatím pekla nejdříve po 6 hodinách a byl fajn, ale těch 12 je prostě lepší. Peču ho každý týden, někdy i 3x, často z dvojnásobné dávky a mám-li ho třeba na grilovačku, musím ho mít schovaný a vytáhnout až když je hotové maso, jinak by byl sežrán předčasně:-p
Tohle je naprosto geniální recept a tímto moc děkuji, Leosku:-K:yes::yes::yes:
Nikdy se nepřilepil, pečící papír je naprostá zbytečnost a nikdy ho taky nijak nepřeklápím, vyklopím ho rovnou z mísy kde kynul, do rozpálené nádoby, tedy řádně pomoučený. Práce na pár minut, doslova:yes::yes::yes: posílám stotisíc bodů:yes::yes::yes::yes::yes:

aranosi

29. 9. 2013 10:02

Chlebík je :yes:

aranosi

28. 9. 2013 22:03

Dnes jsem zadělala na chléb v 19.30hod. a v 21.00hod mě těsto začalo kynout, tak nevím jestli by do rána nebylo hrnečku vař.Dala jsem rozehřát hrnec, pro jistotu jsem vložila pečící papír a dala péct.
Zítra napíši jak chlebík po rozkrojení dopadl.

Prosím o radu co dělat, aby těsto nepřeteklo do rána z nádoby.

jindra

26. 9. 2013 14:10

Chtela bych se podelit o zkusenost s timto chlebem. Zkousela jsem ho upect v remosce a vysledek je vynikajici. Mam uplne obycejnou remosku, starsiho typu. (bez skleneho okenka). Staci ji rozpalit jen 10 minut. Pak nalejeme testo a peceme jen asi 45 az 50 minut. Asi v polovine casu se podivam pod viko a pokud chleba uprostred vybehne a zacne se palit, tak na nej polozim kousek silneho alobalu. Cas peceni se zkrati o pul hodiny predehrivani. Zkuste to!

ivulinka ivulinka

25. 9. 2013 17:25

Dnes jsem upekla podruhé:-):-!
Poprve mě chléb moc neoslovil, chyba je totiž v mojí troubě, peče mi míň a tak chléb byl nedopečený, dnes jsem upekla podruhé, pekla asi o 15 minut déle a chléb je jak malovaný, chutný jak od profíka a co mi nejvíc udělalo radost, že mi z něj zbyla jen větší patka, protože se do něj zakousl každý, kdo se k němu namanul, dokonce i moji dva malí synovci. Dětem jsme namazali máslem, my dospělí škvarkovou pomazánkou s česnekem.
Dnes tedy s klidným svědomím mohu přidat fotku a zasloužený bod:-!:yes:

1 13 14 15 16 17 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ