Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AniCiz

2. 6. 2013 14:52

Já jsem dnes pekla poprvé bez peč. papíru..hrnec řádně nahřáty..ale přichytil se na bocích,musel se malinko odříznout ale je krásný a voňavý.že je moc dobrý už vím a děkuji za bezva recept:yes::-K:-K:-K:-K

leosek leosek

2. 6. 2013 12:38

Paja:Můžete do skla

Paja

1. 6. 2013 20:56

Chtěla bych dnes zadělat a zkusit...ale nemám hrnec s příslušnými rozměry:-D jen dortovou formu 24cm nebo hrnec,ale ten má jen 20cm...hrnec do kterého by to šlo má bohužel plastové "uši"...Máte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v dortové formě?? a čím jste případně přikrývali??! Díky za odpověď:-)

Michaela Medkova Michaela Medkova

19. 5. 2013 11:09

Dnes jsem pekla tento chléb, je krásný a šel pěkně vyklopit. Určitě zopakuji, díky za recept, už jiný péci nebudu:yes:. Dávám bodíka;-)
Dovoluji si přidat foto.

Sarovka

6. 5. 2013 09:45

Leosek: Včera jsem chléb upekla přesně podle receptu. Držela jsem se poznámky a výsledek je naprosto úžasný:yes::-K Určitě budu často a ráda opakovat. Díky

danielle72 danielle72

3. 5. 2013 13:36

Děkuji, děkuji, děkuji:-K:-K:yes: Na tomhle chlebu ujíždím už pěkných pár měsíců, prodavačka ve večerce se diví, že už skoro nekupuju pečivo, navíc jsem naočkovala další desítky lidí (a to nepřeháním, vzala jsem ho na setkání naší party, která má víc než 50 členů a skoro všichni chtěli recept);-) Tak jsem přidala fotku jednoho z mých výtvorů.

Pro jistotu dávám na dno horkého kastrolu těsně před "vklopením" syrového těsta kolečko z pečicího papíru - jde pak krásně ven z formy;-) a ten samý papír mohu používat i opakovaně.

rebeka rebeka

22. 4. 2013 17:08

leosek: tak jsem dnes pekla a to tak, že jsem dávala mouky, jak píšeš v poznámce.. s trochu jiným postupem v závěru, tady podle tohoto http://public.hajtmar.com/files/lisaj/chleba_bez_h..., těsně před vytažením z trouby jsem chlebík potřela vodou, a výsledek je fantastický.. měkký, nadýchaný chlebík, chuťově prostě božííí:-p;-):-D:yes:
posílám bodík a foto;-)
pekla jsem v nádobě z pomalého hrnce, vyklopila jsem ho pak bez problémů;-):-)

libaz

15. 4. 2013 20:19

Tymova:

A také jste těsto vlila do horké skleněné nádoby? chutove je chleba výborný, ale spodní část, která byla ve styku s horkou nádobou, je světlá....i když jsme propékali mimo na konci mimo mísu...děkuji za radu

Tymova:

Tymova:

Tymova

15. 4. 2013 14:46

Dobrý den, právě jsem chleba vyndala z trouby a je pěkně propečený ze všech stran. Pekla jsem ho na spodní mřížce trouby ve skleněném pekáči, ze kterého se krásně vyklopil. :-)

libaz

14. 4. 2013 11:17

marcelkas:
Dobrý den. Mohu se zeptat, zda máte u celého chleba stejnou pěknou kůrčičku? Děláme jej poprvé a spodní polovinu chleba máme úplně bílou (ale není syrové, pouze tímto nevzhledné). zkoušeli jsem i dopékat mimo nádobu jen na mřížce a nic. myslím, že je to tím, jak to těsto nalejeme do žhavé mísy, to těsto se jakoby připeče. Máte s tím stejnou zkušenost? Nebo nemáte radu, co s tím? Aby měl celý chleba celou kůrčičku pěkně propečenou? děkuji za radu

hanater hanater

8. 4. 2013 09:12

No já tenhle chleba peču pořád a komu jsem dala ochutnat,každý chtěl recept:-)). Dělám ho přesně podle návodu a vždy se povede:-p. Většinou taky dělávám domácí lučinu (recept najdete snadno) a tu odkapanou syrovátku přidávám do toho chleba místo vody:-). Ňamina:-p:-p:-p. Všichni máme za ušima boule:-). Akorát nevím,jak dlouho ten chleba vydrží:-S, protože u nás je za 2 dny po něm:-8,někdy i dříve:-D

leosek leosek

7. 4. 2013 12:35

jarka skrobakova:Díky moc.:-p

jarka skrobakova

6. 4. 2013 19:35

Leošku, Ty šikulíne, dnes jsem upekla Tvůj neskutečně dobrý chleba:-p:-p:-! Už jsme půl snědli a mám zaděláno na další :-p;-) Moc se mi povedl. Tak posílám velikého boďana a veliký dík za super recept. Posílám foto :yes::yes::yes::-K:-p;-)

leosek leosek

2. 4. 2013 19:04

To je:-D

leosek leosek

2. 4. 2013 19:01

magdalenka:ano

1 15 16 17 18 19 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ