Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kemper1

4. 12. 2012 10:36

Pro maja f:

kemper1

4. 12. 2012 10:16

Přejeďte před pečením bochník zubatým nožem. Moje výtvory jsou zde: kemper1.blog.cz/

Václav

4. 12. 2012 08:33

Kolik jste dala droždí ? Já teď dávám na400gr,pš.chl. +200gr.ž.chl. 13gr. pekař. droždí , kupuji vážené v soukr. pekárně v Příbrami 40Kč/kg. Peču v pek. Panasonik celkem 4 hod i s přípravou (65 min. pečení(

leosek leosek

16. 11. 2012 16:16

Děkuji,děkuji,tak tohle je teda poklona.

Věra

16. 11. 2012 15:39

V lednu jsem čirou náhodou našla recept na tenhle chleba od Leoše.
Myslím, že žádná chvála nevystihne tu fantastickou vůni a chuť této pochoutky.Znovu a znovu si při vyndavání chleba z trouby připadám jako vynikající pekařka. Pekla jsem sedm let chleba v dom. pekárně /mám už třetí/ ale to se nedá srovnat.Myslím,že si Leoš tuhle vychytávku měl nechat patentovat. V mém okolí už pečou všichni známí, známí mých známých, příbuzní atd. .... Díky Leoši.:-!

Petra Ku. Petra Ku.

2. 11. 2012 17:09

Prosím o radu, jak dostat chleba ven z hrnce :-( Nějak se mi to nedaří.. Už jsem objela okraje nožem a furt nic, nevím jak to vydolovat..

aisha

2. 11. 2012 10:26

Musim chlebik moc pochvalit, vazne je luxusni. Sice jsem nemela zitnou mouku, dala jsem 1 hrnek polohrube a 3 hladke, a byl take super. Pekla jsem v nerez hrnci prikrytem pouze nekolikrat prelozenym alobalem. Pridavam foto..:yes:

Ivča

26. 10. 2012 17:13

Musím se připojit s chválou. Chlebík jsem vyzkoušela v nerez hrnci i ve varném skle a pokáždé byl výborný. Jen jsem ještě trochu upravila recept:
1 hrnek žitné chlebové mouky,
1 hrnek pšeničné chlebové mouky (tmavé),
2 hrnky klasické polohrubé mouky.
Všem nám doma moc chutná:-):yes: Je ten chlebík z hrnce jsem musela po vyklopení ještě dopékat, jelikož byl ze spoda úplně bílej. Příště nechám troubu od půlky pečení hřát jen zespoda a uvidíme, co to udělá.

BILKOVAI BILKOVAI

24. 10. 2012 19:12

Daniela /neregistrovaná/: když peču chleba v hrnci nebo ve varném skle, tak mám tu kůrku po vychladnutí tužší.Asi to tak má být. Ale když peču pouze na pečícím papíře /nechám vykynout v ošatce/, tak je kůrka měkkoučká i po vychladnutí.:-p

Daniela

24. 10. 2012 18:20

Ahoj,může mi někdo poradit,chleba je super,jen po vychladnutí je kolem kůrky dost tvrdý. Pekla jsem ho ve varnym sklu,pak v obyčejným kastrólu s poklicí a zkoušela jsem i různou dobu pečení, ale pořád je problém kolem kůrky. Poradí mi prosím někdo???:-):-O

Pavla

24. 10. 2012 14:14

dobrý den, zkoušela jsem chlebík péct, ale po hodine a pul pečení byl chleba uvnitř pořád trochu syrový.kůrka byla sice úžásná, ale z vnitřku nic nebylo.nevíte kde se mohla stát chyba?moc děkuji:-O

maja f maja f

12. 10. 2012 15:10

Dobrý den,
poradíte mi prosím někdo, jak docílit co nejvíce puklin? Chlebík jsem dělala jednou, utvořila se jen jedna puklina a já jich chci mít hodně :-P Pekla jsem v obdélníkovém skleněném pekáčku a s poklicí. Teď jsem zadělala těsto podruhé a zítra ráno ho chci upéct.
Našla by se prosím nějaká dobrá duše, co by poradila? Děkujiiiiiiii :-)

helena99

29. 9. 2012 17:00

Neodolala jsem a dnes jsem tento chléb upekla s poměry uvedenými v poznámce, přesně podle pokynů, ve varné skleněné formě s poklopem a je skutečně úžasný. Jednoduchý, rychlý a dokonalý. Zvládne ho úplně každý. Manžel chleba příliš nemusí a tohoto snědl půlku na posezení. :yes:

Irrena Irrena

29. 9. 2012 14:05

senky:Senky mám také keramickou nádobu z PH, už jsem v ní chtěla upéct tento chlebík, ale nevím čím to přikrýt:-8Poraď mi, prosím;-)To je totiž jediný chleba který nám opravdu chutná:yes::yes::yes:

Jana

12. 9. 2012 12:33

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat....chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám pouze zapékací mísu...i tu mám nechat rozpálit? Jak dlouho vydrží tento chléb měkký?

1 19 20 21 22 23 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ