Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 310 kJ /
791 kcal
Bílkoviny105,40 g
Tuky35,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 428 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangase i krevety necháme rozmrazit a důkladně osušíme na papírové utěrce. Krok 2: Filety podélně rozpůlíme, osolíme, stočíme do 2 roládek s prostorem uprostřed, zpevníme párátkem. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a plátek másla, přidáme lžíci javorového sirupu a trochu citronové či limetkové šťávy a soudky pangase opečeme (nejprve nastojato, aby se tvar zpevnil, poté obracíme boky). Krok 4: Hotové soudky vyjmeme na talířek a dáme do tepla (předehřátá trouba). Krok 5: Do pánve vsypeme krevety a zprudka je krátce orestujeme. Po několika minutách (2-3 max.) vyjmeme a dáme také do tepla. Krok 6: Do výpeku nasypeme trochu houbového koření, nalijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí. Krok 7: Na talíři soudky zbavíme párátka, naplníme krevetami a přelijeme smetanovohoubovou omáčkou. Krok 8: Podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 16. 5. 2011

Poznámka autorky isindy

Měla jsem dnes v plánu nějaké jídlo z pangase, ale dcera chtěla ochutnat krevety, dosud mořské "potvory" všeho druhu odmítala a já si vzpomněla na recept, který mě kdysi kdesi zaujal...není tedy můj, ale nevím už, kde jsem ho viděla či četla a asi jsem se odchýlila při jeho improvizaci od originálu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nvO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nvO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

isindy: Ivo, recept se mi moc líbí, já pangase používám taky a těm hrůzným zvěstem o něm vůbec nevěřm. Určitě vyzkouším:yes::-)+

děkuji všem za komentáře i udělené body :-K uznávám, že na trhu jsou jistě kvalitnější a chutnější ryby, ale ani pangase neodepisuji a doma jej poměrně běžně používám, nejen pro jeho přeci jen přijatelnější cenu, prostě mi jeho neutrální chuť nevadí, naopak se nebije výraznou rybinou s dalšími ingrediencemi :-8...ale proti gustu žádný dišputát ;-)

Obavam se, ze pangase nikdy nepozru, ale s platyzem je tento recept velmi zajimavy :yes::yes::-p. Libi se mi omacka i plneni krevetami. Doposud jsem platyze s krevetami pouze zapekala, tohle je originalni a bodik si urcite zaslouzi ;-). Jenom koreni dam jine....;-):-).

Isi,fotky úžasné a recept prima.Když se nedá pangas, dá se treska.
Jájo - ale ten pangas je neutrální chuti ,až bezchuti a tak je zvolen dle mne dobře,kvůli zvýraznění chuti krevetek.:yes::yes:

Moc krásně nafocený recept:-K+7:yes:

Já taky proti pangasu nic nemám, ale je to sladkovodní ryba, takže bych ke krevetkám volila spíše rybu mořskou. Jinak nápad i aranžmá super :yes::yes:

Mi pangas taky chutná. Ćlověk by nemohl jíst nic, na všechno je někdy blbá reklama. Krevety jsem ještě nezkoušela, nemůžu posoudit, ale ta kombinace s pangasem se mi docela zamlouvá.:-p

Fotky jsou, jako vždy, moc hezké...:yes: Ale pro kombinaci s krevetkami bych také volila více rybu, která je rybou, ačkoli proti pangasu nic nemám...;-) Krevety vidím v kombinaci s treskou nebo platýzem.
To vyzkouším, dcera nedávno započala rozhovor o konzumaci mořských potvor a protože je mi jasné, že zrovna ona by neměla předsudky (narozdíl ode mně) a ráda by ochutnala vše z této oblasti, rozhodla jsem se začít právě krevetami, které mám opravdu ráda. Takže díky za inspiraci - i když pár svých osvědčených receptů s podobnými kombinacemi už mám a znám.

Jája: nevidím na krevetách nic tak mimořádného, abych je nemohla zkombinovat s jinou rybou...a pangas mi chutná, záleží na kvalitě a úpravě...;-)

nádherná fotka:-O:yes:

Takhle kazit krevety pangasem?:-((

Juj, to je krásne...ryby aj krevety môžem. :yes:
Ale nie je pangas ako pangas, býva rôznej kvality. Aspoň u nás. A ak je podozrivo lacný, určite nekúpim.

Pěkné, jen jinou rybku by to chtělo, pangasius už není , co býval..:yes::-p

hm, já bych asi zvolila jino urybu, ale nápad s těmi krevetami :yes::yes:;-):-p

Tématické fráze:
recepty z pangase, recept na pangase, s krevetami, aranžma se salámu, aranžmá ze salámu, ryba s krevetami recept, úprava mražených krevet vyloupaných, surimi ve tvaru krevet, recept pikantní přelivem a krevetami, pangasius s limetkovou omáčkou, plneny pangas, okurkové soudky, jidlo z pengase, pangasius s krevetami, rybi pomazanka pangase, mražené plněné filety, pangasius a krevety recept, treska s přelivem krevet, ryba s krevetami, aranžmá salámu na talíři

Suroviny:
pangasius, krevety mražené, sůl, citron, sirup javorový, olej olivový, máslo, smetana 13%, koření houbová variace

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu