Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná polévka s chutí pečených brambor

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

20. 5. 2011 11:40

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 518 kJ / 841 kcal
Bílkoviny22,73 g
Tuky5,21 g
Vláknina22,09 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 733 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy164,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tato polévka patří mezi moje nejoblíbenější, opravdu zkuste:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 5. 2011 17:37

gabi.gabi.: No, kdybys napsal(la) jemná polévka, nebo tak něco, tak chápu, ale název jídla.."Jemná s chutí pečených brambor", tak z toho jsem jelen. Já vím, že je to v kategorii polévky, ale nelíbí se mi ten název. Stačilo by napsat Jemná polévka...atd..

gabi.gabi.

20. 5. 2011 17:19

:-?:-?:-? Nechápu???

myšlenka

20. 5. 2011 17:01

Musím se zastat Jany Remkové, protože vznesla dost jasný dotaz: Co jemná? Asi ti tam chybí slovo polévka:-)):yes:

spagetka spagetka

20. 5. 2011 15:51

gabi.gabi. (neregistrovaný/á) - já třeba chápu (aspoň si myslím), že myslíš klasickou kostku o celkové gramáži 250 g - dřív se jiné nevyráběly, ale dnes je u nás k dostání i gramáž 125, 500 a i 625 - takže Kadlíkovu otázku chápu a fakt to chce upřesnit. Začínající kuchařka tvou skvělou polévku neuvaří, protože každý kdo začíná, musí nejdřív mít přesné váhy a zkušenostmi pak může až odhadovat ;-)
Tu zeleninu i houby - taky někdo nemusí pochopit, že je třeba to vařit, jak už se zmiňuje níže Maris - recept přece dáváš pro široký okruh, tak se musíš snažit, aby to bylo jasné každému ;-)

gabi.gabi.

20. 5. 2011 15:16

Kadlik: čtvrtkaz klasické kostky.Jinou gramáž másla neznám:-D

gabi.gabi.

20. 5. 2011 15:15

Jana Remková: co je prosím nesrozumitelné na slovu jemná:-? Prostě jemná, hladká,bez hrudek:-O

Maris: když budetete hodně míchat, tak se vám opečou.Mě se to vždy povedlo.:-)

gabi.gabi.

20. 5. 2011 15:13

Nadja: jestli máš šestilitrový, tak udělej polévku do šestilitrového hrnce, tak aby si měla do 3/4 brambory:-))Píšu to z toho důvodu, že polévka má být hustá a tím že má doma každý jinak velký hrnec, proto píšu že mají zabírat 3/4 hrnce.
Ale já třeba na 3l hrnec dám přibližně 1kg brambor:yes:

Ivana79 Ivana79

20. 5. 2011 13:51

Ja si myslím,že nič také nezrozumitelné na tomto recepte nie je,ale gramáže by sa mali upresniť,to je pravda;-)Mňa zaujala tá chuť pečených zemiakov:-*,určite ju vyskúšam:-)

Nadja Nadja

20. 5. 2011 12:17

Jani, no přece abys to neodflákla a pořádně ji rozmixovala, abys nemusela vůbec kousat!

maris maris

20. 5. 2011 12:16

Já nerozumím, jak opeču 3/4 hrnce brambor tak, aby všechny chytly zlatou barvu, potom nevím, proč mám nasucho opékat bujonové kostky a do třetice - namočené sušené houby o sušená zelenina se musí povařit a o tom tu není ani zmínka. Gabi.gabi promiň, ale já bych to podle Tebe neuvařila.:-8

Nadja Nadja

20. 5. 2011 12:15

:-S:-( To je divná míra "brambory dle velikosti hrnce - měly by zaplňovat přibližně 3/4 hrnce". Já mám např. hrnec 6ti litrový. Tam by se pak ta kostka másla hodila, ale to už bych vařila pro regiment.
:-p Brambůrky opečené na másle, to bude vůně a určitě i dobroučká polívčička, jen bych dala navrch něco zeleného, třeba pórek, nebo petrželku a nesmím zapomenout na libeček! Určitě i medvědí česnek by se hodil.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 5. 2011 12:07

"Jemná" co:-O, tomu zas nerozumím já..

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2011 11:57

Autorka asi myslí 1/4 z kostky ;-) Jinak věřím, že opečení brambor dokáže ve výsledku dát velice dobrou chuť :-p

Kadlik Kadlik

20. 5. 2011 11:47

asi jsem jednoduššího typu, ale nějak nerozumím.. čtvrtka másla? 250 gramů??? na jaké množství těch brambor??? a nějaký poměr, prostě bych podle tohoto polívku nedělal...:-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z pečené zeleniny brambory recepty pečená houbová polévka pečené brambory krém z pečených brambor bramborová polévka s houbami frankfurtská polévka recept kuchař ví pečené brambory ve slupce nové recepty z brambor polévka brambory recept polévka s brambory jídla z bramobor bramboracka z pecenych brambor polévka z brambor zmrazena zelenina do pecenych brambor nazev jemna polevka jemná jídla polévka z pečených bramobor 1/4 z 250g gabi zelenina

Suroviny: brambory, máslo, bujón, sůl, pepř, houby sušené

TopRecepty.cz

Jemná polévka s chutí pečených brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx1j