Klasický ruský boršč
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,79 g |
Tuky | 6,76 g |
Vláknina | 26,16 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 84,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasický ruský boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oAVX
Moje poznámka
Klasický ruský boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oAVX
Nejnovější recepty
Jahodoví šneci
Přidáno před 3 hodinami
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s rebarborou
Přidáno před 18 hodinami
Jednoduchá vajíčková pomazánka z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Vícezrnné kaiserky
Přidáno 27. 5. 2025 11:36
Restovaný chřest se žampiony
Přidáno 27. 5. 2025 09:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé zapečené chleby
helen.fon@seznam.cz před 30 minutami
Tmavy jablecny kolac
vikinka09 před 1 hodinou
Cordon bleu - plněný řízek
Panova před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Moanka před 1 hodinou
Retro kaťák
GabinaMraz před 2 hodinami
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
GabinaMraz před 2 hodinami
Citronová babetka - jemná a vláčná
KuchtaBuchta před 3 hodinami
Jogurtový makovník z nemletého máku
Pavlina3 před 3 hodinami
Živáňské plněné kotletky
Snavo před 4 hodinami
Krůtí maso v zeleninové omáčce s brokolicí
Slavista62 před 4 hodinami
Tématické fráze:
boršč s červenou řepou,
ruský boršč s červenou řepou,
boršč recepty,
polévka boršč,
bořšč,
recept na polévku boršč,
borst,
pravý ruský boršč,
boršč recept,
recepty boršt,
recept na pravý ruský boršč,
polévka boršč recept,
červená řepa polévka boršč,
recepty polévky boršč,
vaříme boršč,
recept borsc,
jak se vaří boršč,
pravý ruský boršč recept,
pravy boršč s červenou řepou,
borst recept
Suroviny:
zelí,
brambory,
maso hovězí s kostí,
řepa červená,
pepř černý,
bobkový list,
cibule,
protlak rajčatový,
mrkev,
česnek
Komentáře (61)
nebo pikantní klobása.Do boršče nikdy nepatří česnek.Jinak souhlasím s receptem a pokud jej vyzkoušíte jak jsem
uvedl přeji dobrou chuť.
podávala jsem s domácími pirožkami:
https://www.toprecepty.cz/recept/52686-pirozky-se-...
Určitě dávám do oblíbených receptů
Ještě jednu věc k autorce - bylo by doré napsat, jaké zelí máš na mysli, zda hlávkové či už nakládané - jsou lidé,kterým to jasné nebude
K receptu nejsou žádné komentáře.