Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 713 kJ / 2 083 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,46 g |
| Tuky | 106,45 g |
| Vláknina | 9,32 g |
| Cholesterol | 341 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 193,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme přípravou jahodového ovocného želé, protože dlouho trvá, než vychladne a začne želírovat. Želé připravíme podle návodu na sáčku. Přivedeme do varu půl litru vody, odstavíme a přidáme 1 sáček ovocného želé s cukrem dle potřeby. Nesmí se ale vařit, metličkou rozšleháme a necháme zchladnout.
Krok 2: Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. V míse vyšleháme smetanu ke šlehání do šlehačkové konzistence.
Krok 3: Do druhé mísy dáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek citronové šťávy - opravdu trošku a raději pak přidáme, a mléko podle hustoty tvarohu.
Krok 4: Pak vše začneme šlehat a přisypáváme pudinkový prášek. Dále šleháme, až vznikne hustší hmota a do té jemně vmícháme připravenou šlehačku.
Krok 5: Na dno dortové formy rozložíme piškoty, na ně rozetřeme část tvarohové hmoty, poskládáme na půlky rozkrojené jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložíme znovu jahody a formu uložíme do chladničky.
Krok 6: Nakonec dortík "zasklíme" mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Před odstraněním kruhu objedeme dort podél formy kolmo nožem.
Krok 7: Nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme podle své fantazie.
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Moje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 14 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 5 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 6 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
nepečený jahodový dort,
nepečený jahodový dort s tvarohem,
jahodový dort s tvarohem,
nepečený tvarohový jahodový dort,
jahodovy tvarohovy nepečeny dort,
nepečený tvarohový dort s pudinkem,
želé z pudinku,
nepečený dort s pudinkem a tvarohem,
tvarohový dort nepečený s pudinkem,
tvarohovo pudinkový dort,
nepečený dort s pudinkem,
nepečený jahodový dort s pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečený dort s tvarohem a pudinkem,
nepečený jahodový dort s mascarpone,
jahodovy dort z tvarohem,
jahodový dort s pudinkem se želatinou,
tvarohový dort se želatinou,
nepečené dorty s pudinkem
Suroviny:
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový bez vaření,
šťáva citronová,
mléko,
smetana ke šlehání,
piškoty dětské,
jahody čerstvé,
jahody,
želé jahodové,
cukr,
topping,
šlehačka,
máta
Komentáře (85)
S vaší zkušeností to souvisí okrajově:
Želatiny (nebo Agaru) se ve výrobnách uvaří "kotel". Takovou želatinou se bez další úpravy "glazuje" (např. ovocné košíčky)
To, co zbude v kotli a ztuhne se může v budoucnu teplem "rozpustit" a znovu používat
Nebo se z kotle odebere jen určité množství, např. na zalití ovocných dortů: Tato tekutá želatina se ochutí např. cukrem, ovocnou šťávou, sirupem a velmi často kyselinou citronovou.
Traduje se, že OKYSELENÝ ztuhlý zbytek se už znovu nerozpouští, protože prý už by to znovu neželatinovalo.
No, nevím zda to tak funguje (nefunguje), protože některá dogmata se neověřují...
(zbytky jsme přidávali do "Svěženek"
Silvia: Mně to zase nevadí, ať se každý vyjadřuje jak uzná za vhodné a je zvyklý. Spíš než občasné zdrobněliny nemám ráda vulgární neboli tzv. jadrné vyjadřování, ale každého věc