Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 182 kJ / 1 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,66 g |
Tuky | 105,01 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 7,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky.
Krok 2: Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou.
Krok 3: Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200°C, podle potřeby podléváme.
Zveřejněno 16. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelská vlnka na jehle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAvl
Moje poznámka
Ďábelská vlnka na jehle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAvl
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 11 minutami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 23 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 58 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 3 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 3 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak připravit dobré ražniči na gril,
plzenština,
ražniči z vepřové kýty,
vepřové na jehle,
ďábelské vlnky z vepřového masa,
kuřecí játra na jehle,
živáňská pečeně babicovy dobroty,
ďábelská kýta,
jak napíchnout kýtu,
játra na jehle,
ražniči na jehle,
jehly na kýtu,
živanska na grilu s více druhu masa zeleniny,
vlnka sk,
vlnka sk,
vlnka.cz,
dábelské jídlo pro dábly,
jak napíchnout kýtu na gril,
recept dabelsky hadi,
vepřové maso na jehle
Suroviny:
kýta vepřová,
chilli paprika čerstvá,
žampiony sterilované,
slanina váhalova,
sůl,
pepř,
olej olivový,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (63)
Kýtu naklepeme...
Na druhý den ji nakrájíme...
A je to!
Na druhý den si ji nakrájíme...
Paní, Vy jste sadistka!
Okamžitě vypusťtě to "si"!
Recept vynikající a ještě lepší, když použijete vepřovou svíčkovou. Známe z Indonesie, tam ale z kuřecí svíčkové (nejedí vepřové...). Škoda pro ně, nevědí, co je dobré.