Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

13. 7. 2011 20:36

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie3 796 kJ / 907 kcal
Bílkoviny165,36 g
Tuky18,25 g
Vláknina7,94 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,98 g
Sacharidy16,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

zdroj fc Recepty do 30,- Kč

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

13. 1. 2018 23:55

Malovany pernicek: Frantiska:
Každý máte pravdu... Někdy víc..., někdy míň... :-)
Malovany pernicek:
Ano, v podstatě "zatahuji" - je to projev minutkové přípravy jak píše Frantiska::yes: leč pokud bych maso na pánvi trýznil déle jak pár minut, tak kvalitě masa by to neprospělo :no: "Zatahování" má před další tepelnou úpravou smysl u špalku masa, ale ne u masa krájeného na plátky:-!
Frantiska:
Ano je to minutka, ale na rozdíl od rcp maso nedělám "zvolna", ale zprudka:yes::-)

Frantiska Frantiska

13. 1. 2018 14:51

Malovany pernicek: ne to by je pak musel nechat dusit :) Ja ho pochopila, ze normalne opekl na panvi jako minutku. Presne tak, jak to je v receptu.

Malovany pernicek Malovany pernicek

13. 1. 2018 14:25

casino: plátky kuřecího masa jste tedy nechal předem zatáhnout?

casino casino

13. 1. 2018 14:10

Tak maso mělo 400g; naplátkováno bylo na tl. skoro 2 cm, nenaklepával jsem, ale pouze trošku srovnal dlaní. Ostatního jsem dal podle rcp - marináda je spíše pasta; marinovalo se přes noc.
Aby si maso uchovalo šťavnatost, bylo zprudka osmaženo (celkem asi 3 minuty)
Výpek zaprášen moukou a s mlékem připraven jakýsi květem ochucený bešamel.
Podáváno bylo s dušenou rýží a salátem
A jaké že to bylo?
No, tchyňce jsem ani nenabídl..., paní casinové přišlo přepepřené..., a mně chutnalo:-)
Tož tak :-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 1. 2018 19:48

Lenunka: souhlas;-):yes:

Lenunka Lenunka

10. 1. 2018 19:33

casino: já to myslela spíš tak, že když si někdo vybírá recept, tak by si neměl vybrat takový, kde jsou ingredience, které nerad nebo je nemá rád v takovém množství, v jakém je recept uvádí...v tom případě by si měl vybrat jiný, je jich tu přece spousta:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 1. 2018 19:23

casino: je to na chuti každého člověka,já jsem se držela přesně receptu nic jsem neotírala nebylo to třeba,nám jídlo chutnalo a kdo si přečte už v názvu,že je to s pepřem,tak musí počítat,že je to pikantní,ale velice dobré.Já osobně nemám ráda moc pikantní nebo chcete-li pálivé,ale přesto jsem to chtěla vyzkoušet a i mě velmi chutnalo.A zase mě včera rozladilo,že někdo se může vyjadřovat takto o jídle,už jsme to tady u jiných receptů mnohokrát říkali,ale snad umím číst, tedy předpokládám a tak si vyberu jiný recept je jich tady dnes už přes 51tisíc.;-)

casino casino

10. 1. 2018 19:04

Lenunka:
Pepř mám rád...
Nikde nestojí, že se marináda z masa před smažením otře a zákonitě pepř z jídla a omáčky tedy nikam nezdrhne a 2KL MLETÉHO:-! pepře na 2 porce mi přijde priveľa
Rcp má být napsán tak, aby chutí vyhovoval průměrnému konzumentovi a ne tak aby kuchtík přemítal, čeho že je moc či málo a tady nezbývá než doufat, že autorka měla namletý pepř po babičce, že ;-)
No, na druhou stranu přes jídla na pepři mi tady přijde zkušená Eliza: a ta doporučuje rcp dodržet...
Tož čert ale ví, zda by mi jenom slušné vychování zabránilo vyjádřit se podobně neomaleně jako Petra:

Lenunka Lenunka

10. 1. 2018 17:57

mě se vždycky líbí, když někdo vypne mozek, nasype do jídla vše podle receptu, i když třeba ví, že pepř nerad, a pak píše...to je přepepřené, pálí to, to já nerad...tak proč to teda vaří?:-O

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 1. 2018 16:25

František: Na základě Vašeho včerejšího komentu jsem dnes tento recept vyzkoušela a to hlavně i protože Eliza dávala fotky a znám jí jako výbornou kuchařku a sama chválila, u ní se dá vsázet na jistotu.Recept je výborný,pravda díky pepři trochu pikantnější,ale to si každý může upravit dle svého.Takže závěr chutnalo nám moc a myslím,že pokud se nezadařilo,tak to není vina receptu.;-)
A ještě poznámka pro Vás i pro Petru,nemusí Vám jídlo chutnat,ale i to se dá vyjádřit slušnou formou,než jste učinili.

František

9. 1. 2018 19:43

Petra: Máš pravdu. Je to kyselé, přepepřené ( a to jsem ze strachu dal jen jednu lžičku) . Opravdu hnusné jídlo. Nechápu, že o tomhle může někdo říct, že je to výborné. Nedoporučuju :-!:-!:-!:-!

Petra

7. 2. 2017 17:48

hnus... přepepřené a kyselé... vždyť logicky, 2 lžičky pepře na 2 prsa? no nikdy víc.. vyhozené peníze. a Vy co tu doporučujete máte asi vyříznutý jazyk nebo chuťové buňky v prdeli. Neberte si to osobně ale je to hnus vyblitej... nedoporučuji:-!:-!:-!:-!

Ivana79 Ivana79

2. 1. 2013 11:39

Ja som nedala papriku,pridala som aj šťavu z limetiek a ešte čerstvé oregano a bazalku.Je to fakt delikatesa:-*,aj priateľ chválil do nemoty:-D+12

mixed-up mixed-up

11. 3. 2012 22:20

Tomu říkám krása. Vyzkouším, vypadá to výborně. Musím říct, že musíte být kuchařka s fantazií:-);-):yes::yes:

zuzanarau zuzanarau

8. 3. 2012 18:52

to slovičkaření je někdy hrozné co:-((:-((nic si z toho nedělej papaní je perfektní, dneska jsem to dělala a pokud bych mohla dala bych tisíc bodů veliká mňamka;-);-);-):-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí prsíčka recepty podle pohlreicha kuřecí prsíčka recepty z kurecich prsicek kuřecí prsíčka na pánvi kureci prsicka recepty uprava kuřecích prsou citronové kuře podle pohlreicha kuřecí prsa úprava kuřecí prsíčka recepty do trouby dietní kuřecí prsíčka marinády na kuřecí prsíčka kuřecí prsa na citronu úprava kuřecích prs kuřecí prsa s citronem kuřecí prsíčka zdravě kuřecí v citronové marinádě kuřecí prsa zdravě kuřecí prsíčka v troubě úprava kuřecích prsíček úprava kuřecí prsa

Suroviny: prsa kuřecí, česnek, pepř, kůra citronová, paprika sušená sladká, olej olivový, citron, sůl, koření oregáno

TopRecepty.cz

Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJoB