Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Baguette italiano" (bagety)

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 7. 2011 18:18

Suroviny

Porce: 4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 490 kJ / 2 507 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky48,46 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy436,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní.

Název bagetek berte s nadhledem..... :))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

6. 3. 2014 11:14

nanny: samozřejmě :-) v míse uděláš kvásek omladek, necháš vykynout 45-60 min, přidáš zbytek surovin a vymísíš těsto, které necháš nakynout ;-)

nanny

5. 3. 2014 17:35

zda se mi to jako dobry recept ale nemam pekarnu jde to vymichat i bez ni:yes::-K

dexulka

5. 3. 2014 15:06

Tak tyhle budu dělat častěji :-8 Nádherně voní,jsou nadýchané a moooc dobré :-p Posílám bod a těším se navečeři,kdy si je dám se salátem :-p

spagetka spagetka

15. 7. 2012 07:57

nováček:přidávám cathleninu stránku, kde to vysvětluje ;-);-)

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

nováček

15. 7. 2012 07:54

Nepeču až tak často,ale bohužel mi nic neříká ten omládek a slaďenka nebo sladovit-slyším prvně.Poučte starší osobu-děkuji

cathleen cathleen

16. 2. 2012 11:29

Tanule19: :-O Netroufla? Opravdu nic, ale VŮBEC NIC na něm není! Naopak - je to zábava sledovat, jak těsto nádherně kyne;-) Jestli chceš, písni mi vzkazík s případnými dotazy ohledně omládku a můžeme si o něm popovídat:-)

Tanule19

15. 2. 2012 18:43

Super receptík,zkusila bych,ale nemám odvahu na omládek:-( A to už jsem si pořídila Vaši knížku a stejně se neodvážím:-)

Suzymon

11. 2. 2012 23:17

cathleen:
Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života :-));-) Oni to pokaždé taky vyzunkli a já to sbaštím, nebo rozdám a každý si libuje. Jenomže si nikdy už nepamatuji, co jsem tam dávala, protože to je fakt jak ten matla. Trochu tohohle a pak zase tohohle, takže je každý chlebík úplně jiný a když mi řeknou, že ten, nebo jiný je lepší, už ho neumím zopakovat...Áchich ouvej. Já bych tedy kuchařku nenapsala, ani kdybych měla pistoli přiloženou u spánku. I když vařím velice dobře, stejně by mne odpráskli, protože by to nebylo to, co to bylo včera....Tak je to se vším, co vařím. Jenom brambory a rýži uvařím stejně. :-8

cathleen cathleen

8. 2. 2012 12:52

Suzymon: program Dort, omládek umícháš za 5-7 minut a až nakyne a budeš chtít umíchat i těsto, to nech na stejný program déle - asi 15 minut. Přerušíš ho delším přidržením tlačítka Start.
A kdyby něco, klidně se ptej:-)) v žádném případě neotravuješ;-)

Suzymon

8. 2. 2012 12:34

cathleen:Aha, taky mi to bylo trošku divné, bůhví, jak jsem to pochopila.Taky jsem teď hledala v tom mém návodu program bez toho předehřevu. Mám tam 12 programů. Všude tam předehřev je i když krátký, ale je. Jedině u programu "dort" není. U sprint je napřed 1 minuta, pak dvě, u druhého hnětení a pak 5 a nakonec 6. Mám použít ten na dort, nebo ten sprint. Promiň, že otravuji, asi to musím vyzkoušet a buďto to zkazím, nebo se to povede.

cathleen cathleen

8. 2. 2012 12:19

Suzymon::-O proboha, proč by se nehodil? Ten je tam naopak velice potřebný!:-! Leda, že by naši předci nevěděli, co dělají.:-D Neboj se a vyzkoušej!

Suzymon

8. 2. 2012 12:14

cathleen:Ahojky Caty, tak jsem zase tady. Sladovit jsem si už koupila a teď se chystám udělat ten omládek. Ale jelikož už několik dní čtu všechno možné kolem toho pečení, tak jsem z toho asi trochu zpitoměla. Někde jsem četla, ale nevím kde, že ten sladovit nemá přijít přímo do styku s kvasnicemi. A tady je ten recept i s kvasnicemi. Vytiskla jsem si i recept na ten Tvůj žitný kvásek. Asi se do chleba ten omládek nehodí. Budu muset založit žitný kvásek. Tak zatím ahoj, jdu študovat dál.

cathleen cathleen

6. 2. 2012 13:17

Suzymon::-D neboj, oni si tě přátelé najdou!
A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovuje;-) A můžeš zkoušet nové chleby každý den!:-D

Suzymon

6. 2. 2012 13:09

cathleen:
No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši :-)) A navíc tady pěkně mrzne. Ale v létě, a to už budu expert, tak své znalosti uplatním. Protože děláme u mne na zahradě grilovačky.

cathleen cathleen

6. 2. 2012 09:00

Suzymon:...Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde.....:-D:-D pochybuji. Myslím, že nepřejde:-DAle rodinka (i ta širší, když ji podaruješ chlebíkem) ti za to bude vděčná, uvidíš.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bagety recept bageta z kvásku mražené bagety top recepty bagety recept na bagety recept na bagetu jak se dělají bagety nadýchaná bageta bagety z kvásku kvaskove bagety co dát do bagety bageta recept nadychane bagety bageta bagety bagety z žitného kvásku slaďenka sladovit recepty na bagety chlebové bagety

Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, česnek, olej olivový, protlak rajčatový, bazalka čerstvá, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

"Baguette italiano" (bagety)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgvB