Kefírovo-semínkové veky
Suroviny
Porce: 2 veky,nebo 16ks housek(rohlíků)
Nutriční hodnoty
Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,23 g |
Tuky | 58,29 g |
Vláknina | 22,55 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 6,56 g |
Sůl | 16,34 g |
Sacharidy | 381,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S těstem se krásně pracuje a hotové pečivo je pěkně vláčné a chutné.Dělávám i se slunečnicovými semínky,tentokrát jsem vynechala.Naše rodina je zatížená na"vekové"tvary,ale dají se dělat i housky,nebo rohlíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2011 12:48
Nina.Angels:Děkuji moc za odzkoušení a pochvalu
Už jsi po Jikotce další,co píše,že jsi musela trošku tekutiny přidatAle rozhodně je lepší přidat,než naopak
Já jen pro informaci přidám ještě jednu fotku ze včerejšího pečení,kde je vidět i mouka.Je jich víc druhů a já používám tady tuto
Už jsi po Jikotce další,co píše,že jsi musela trošku tekutiny přidatAle rozhodně je lepší přidat,než naopak
Já jen pro informaci přidám ještě jednu fotku ze včerejšího pečení,kde je vidět i mouka.Je jich víc druhů a já používám tady tuto
31. 7. 2011 21:48
Tak večky jsem dnes odzkoušela na rodinnou oslavu a musím říct, že jsou bezkonkurenčně nejlepší, jaké jsme kdy měli. Byly krásně vláčné, výborně chutnaly, prostě skvělé. Navíc se s těstem výborně pracovalo, i když jsem i já musela trochu kefíru přidat, protože se mi těsto v pečce nechtělo spojit. Výsledek byl ale skvělý, děkuji moc za recept a posílám bodík ;)
29. 7. 2011 19:54
Moc děkuji za hezké komentáře,pochvaly i bodíčky
Sama jsem byla mile překvapená tou hezkou strukturou po rozkrojeníČekala jsem nějakou"gecku"zdrclou
Jiřinko-moc Ti děkuji za odzkoušení a velice krásnou fotkuTy večky máš hezčí,než jáAle překvapila jsi mě s tím množstvím kefíru-já jsem dala 100ml kefíru a vody 150ml jak mám v surovinách a bylo to akorátAle může to být i moukou,někdy si"cucne"vícJeště jednou dík
Sama jsem byla mile překvapená tou hezkou strukturou po rozkrojeníČekala jsem nějakou"gecku"zdrclou
Jiřinko-moc Ti děkuji za odzkoušení a velice krásnou fotkuTy večky máš hezčí,než jáAle překvapila jsi mě s tím množstvím kefíru-já jsem dala 100ml kefíru a vody 150ml jak mám v surovinách a bylo to akorátAle může to být i moukou,někdy si"cucne"vícJeště jednou dík
29. 7. 2011 14:50
Aničko, opravdu nádherné večky, jsi šikula.
29. 7. 2011 14:44
Aničko,udělala jsem je,vypadají báječně,posílám fotku právě vytaženách z trouby...ale zdálo se mi že 100ml kefíru je málo,když se to míchalo přidala jsem asi lžíci a bylo to OK
29. 7. 2011 10:45
Aničko,moc pěkný na řezu+9jistě dobrota
28. 7. 2011 21:41
Andule, ta struktura té večky, to nemá chybu!! Nádherný detail!! A já jdu raději spát
28. 7. 2011 18:43
,ukládám a vyzkouším
28. 7. 2011 17:31
Anna Kocikova:
28. 7. 2011 17:08
Jejda,Vy jste rychlíciDěkuji moc
Ano,dělám to teď z toho domácího kefíruAle dokud jsem neměla,tak jsem do různého pečiva dávala kupovaný
Ivulinko-zastav se ale honem,měla jsem ještě polovinu ze včerejší pomazánky a už mizí z talířeZítra budu zadělávat znova,opravdu se po všem jen zaprášilo
Ano,dělám to teď z toho domácího kefíruAle dokud jsem neměla,tak jsem do různého pečiva dávala kupovaný
Ivulinko-zastav se ale honem,měla jsem ještě polovinu ze včerejší pomazánky a už mizí z talířeZítra budu zadělávat znova,opravdu se po všem jen zaprášilo
28. 7. 2011 17:02
Ani, děláš z domácího kefíru? Jinak
28. 7. 2011 17:01
Krásná práce tvých rukou a tvojí pečky, že bych se stavila na několik plátků se salámovou pomazánečkou?
28. 7. 2011 17:00
Ani parádní večkyurčitě zkusím kefíru mám teď dost+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 36 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 43 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 48 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 53 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 55 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: housky z kefíru semínkové housky domaci seminkove rohlíky veka recept semínkové hrudky recept na domaci seminkove housky kefírové housky pečení večky semínkové pečivo seminkova houska recept housky kefír recepty veky proteinové housky skefírem kefírovo semínkový chleb rohlíky semínkové opečená veka nebo houska domaci seminkove pecivo bez seminkove suchary recept na veky a housky semínková mouka a kynutí
Suroviny: kefír, voda, olej, sůl, cukr, mouka chlebová, semínka lněná, semínka sezamová, mák, mouka hladká, kvasnice, vejce
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
13 názorů