Suroviny
Porce: 2 veky,nebo 16ks housek(rohlíků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,23 g |
| Tuky | 58,29 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,34 g |
| Sacharidy | 381,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané, uzavřeme, zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.
Krok 2: Po ukončení programu pekárnu vypneme,těsto přendáme na vál,nebo pracovní podložku-podmoučovat není třeba.
Krok 3: Těsto ještě rukama trochu propracujeme a vytvarujeme tvar,jaký chceme mít.Já jsem utvořila 2 veky
Krok 4: .Přendáme na plech vyložený pečícím papírem,nebo silikonovou podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
Krok 5: Mezitím si zapneme na plný výkon troubu na rozehřátí.
Krok 6: Po 15 minutách pečivo pomažeme rozšlehaným bílkem s trochou soli a dáme do trouby na 3/4výkon na 18 minut upéct. Já peču 9 minut, pak plech vytáhnu dám z druhé strany a dalších 9 minut peču.Pokud si nebudete jisti,je-li opravdu upečeno-vyzkoušíte zapíchnutím špejle do pečiva.
Zveřejněno 28. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Moje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 14 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 8 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 8 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 9 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 9 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 10 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 10 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 11 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 12 hodinami
Tématické fráze:
housky z kefíru,
semínkové housky,
domaci seminkove rohlíky,
veka recept,
semínkové hrudky,
recept na domaci seminkove housky,
kefírové housky,
pečení večky,
semínkové pečivo,
seminkova houska recept,
housky kefír,
recepty veky,
proteinové housky skefírem,
kefírovo semínkový chleb,
rohlíky semínkové,
opečená veka nebo houska,
domaci seminkove pecivo bez,
seminkove suchary,
recept na veky a housky,
semínková mouka a kynutí
Suroviny:
kefír,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová,
semínka lněná,
semínka sezamová,
mák,
mouka hladká,
kvasnice,
vejce
Komentáře (16)
Už jsi po Jikotce další,co píše,že jsi musela trošku tekutiny přidat
Já jen pro informaci přidám ještě jednu fotku ze včerejšího pečení,kde je vidět i mouka.Je jich víc druhů a já používám tady tuto
Sama jsem byla mile překvapená tou hezkou strukturou po rozkrojení
Jiřinko-moc Ti děkuji za odzkoušení a velice krásnou fotku
Ano,dělám to teď z toho domácího kefíru
Ivulinko-zastav se ale honem,měla jsem ještě polovinu ze včerejší pomazánky a už mizí z talíře