Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová musaka

Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen bramborami, které jsou proložené mletým masem a zapečené se sýrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 8. 2011 16:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

menší pekáč

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 765 kJ / 1 856 kcal
Bílkoviny159,95 g
Tuky72,90 g
Vláknina22,45 g
Cholesterol 969 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,07 g
Sacharidy131,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Musak je více druhů, třeba s baklažánem, s makaróny, atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

13. 2. 2012 19:16

Krupka Jiří: díky za receptík, zase nový poznatek, který také vyzkouším:yes:

Krupka Jiří

12. 2. 2012 17:48

:yes:Vyzkoušel jsem bramborovou musaku podle receptu přímo od bulharské rodiny a je též výborná.Na orestvané cibuli opečeme 30Dg mletého masa, dáme stranou. V hrnku uvaříme do poloměka 60Dg na kostky nakrájených brambor, zcedíme, zamícháme do připraveného masa, osolíme a okořeníme čubricou /podle vlastní chuti/. Poté vložíme do trouby a po změknutí brambor zalijeme směsí z 20Dg bílého jogurtu a dvou vajec /vejce s jogurtem řádně rozmíchat/. Dáme troubu jen na vrchní tělěso a dopečeme do zhnědnutí povrchu. Toto množství stačí pro čtyři osoby. Přeji dobrou chuť.

Bibinka Bibinka

18. 1. 2012 18:56

chocolate: Chocolate, díky, to mě potěšilo:yes:, taky nám moc chutná a abych ti řekla pravdu i já jí dělám bez lilku, taky jsme mu nepřišli na chuť;-). Když by mi to někdo nabídl s ním, tak to sním, ale jinak ho nemusím, napsat jsem ho tam musela, protože znáš to, když je to musaka-balkánské jídlo, tak tam patří a zase by mohly vzniknout nějaké námitky;-):-D

chocolate chocolate

18. 1. 2012 18:42

Dnes jsem vařilala a je výborná.Udělala jsem jen kosmetickou změnu-z mléka, smetany a mouky jsem uvařila rovnou bešamel a vejce už jsem nedávala a k protlaku jsem přidala pár oloupaných rajčat.Osobně moc nemusím lilek, takže varianta bez něj je pro nás ideální.
Bodík už jsem dala 10.8., ale tak dobré a nikterak náročné jídlo by si zasloužilo klidně další.

Bibinka Bibinka

22. 10. 2011 20:38

Zuzka: Zuzko, jsem ráda, že chutnalo;-)

Zuzka

22. 10. 2011 20:22

:yes: :-)Dnes jsem vyzkousela a je moc dobra

Bibinka Bibinka

27. 8. 2011 09:37

iva: Ivo, děkuju, že jsi musaku vyzkoušela a asi vám bude chutnat ze všech musak nejvíc, jako nám-je fakt dobrá. Mám radost, že jste si pochutnali;-):yes:

iva

26. 8. 2011 23:27

www.toprecepty.cz
nikdy jsem nepsala jak nám chutná daný recept ale musím pochválit musaka s bramborami nám opravdu chutnala je vynikající. Určitě ji někdy zase zopakujeme.:yes:

Bibinka Bibinka

24. 8. 2011 10:42

Jája: přečti si mojí poznámku, musak je tolik druhů-jinak jí dělají v každé destinaci Řecka(tam jsem jí také jedla), jiná Chorvatská ap.mohla bych pokračovat, ale jak píšu, tahle nám chutná nejvíc:yes: a zdaleka ve všech teda lilek není.;-)

Jája

23. 8. 2011 22:53

No mussaka je jedine s lilkem a zbrambor,každý rok jezdime do Řecka a nikdy nebyla bez něj....

Pajaja

12. 8. 2011 10:27

Bibinko, vypadá to nádherně! Ukládám a vyzkouším. . . :-p:yes::yes:+

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

10. 8. 2011 20:14

Janinko, krásné,prima nápadík, mám toto moc ráda, když syn byl v Bulharsku, tak to tam vařili často a tak mne to tam pak sám i učil, mňamka:-K;-):yes:

chocolate chocolate

10. 8. 2011 19:50

Nádherný recept se skvělým fotopostupem:-K.+5

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 8. 2011 19:13

:-p+4:yes:Bibinko s Tebou bych si rozuměla;-)Já mám brambory ráda,můj je nemusí:-8a tohle bude určitě dobrota:yes::-*

HankaPu HankaPu

10. 8. 2011 16:54

Bibi, máš ode mě první bod, tohle je dobrota, taky dělám něco podobného a vyzkouším to i podle tebe.:yes::yes: +

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: musaka bramborová musaka musaka recept musaka s mletým masem a lilkem musaka s mletým masem a lilkem a brambory bramborová musaka recept recept musaka bramborová musaka s mletým masem musaka z brambor recept na bramborovou musaku recepty musaka musaka z mletého masa musaka s lilkem řecká musaka recept co je musaka musaka s bramborem musaka bramborová bulharská musaka recept na musaku musaka z mletého masa a brambor

Suroviny: brambory, maso mleté mix, cibule, pórek, vejce, sýr nastrouhaný, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, pepř mletý, mouka hladká, mléko, smetana, česnek, pažitka, sůl, voda

TopRecepty.cz

Bramborová musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jArP