Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 846 kJ / 2 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,93 g |
Tuky | 146,26 g |
Vláknina | 2,56 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 25,54 g |
Postup přípravy
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Zveřejněno 19. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Moje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
francouzské kuře,
kure po francouzsku,
francouzské kuře recept,
francouzské sváteční kuře,
francouzská kuřata,
kuře na víně a smetaně,
francouzské sváteční kuře recept,
recepty na bílém víně,
recept na francouzské kuře,
kuře na smetaně,
francouzské kuře recepty,
malé francouzské kuře,
kure po francouzku,
kuře naložene ve smetaně,
francouzké kuře,
kuře na houbách a smetaně,
recept francouzske kure,
recept na bilem vine,
francouzské omáčky,
francouzská omáčka na kuře
Suroviny:
prsa kuřecí,
slanina anglická,
cibule šalotka,
máslo,
houba hřib,
víno bílé,
česnek,
vývar,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
bobkový list,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (18)
díky moc za inspiraci
Eli opět další krásná a lákavá pochutina
Maso naložené v majonéze jsem už také prubovala, ale tohle je variace na klasickou francouzskou kuchyni a nejsem si jistá, zda je v ní nakládání masa do majonézy typické...spíš ne.
Je to taková módní záležitost, vzniklá víceméně díky reklamám na Hellmans, ale osobně si zakládám na čistých chutích a na tom, že vím, co do připravovaného pokrmu vkládám...