Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 397 kJ / 1 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,79 g |
Tuky | 4,31 g |
Vláknina | 35,95 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 47,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1.den: 3/4 kg srnčího masa, mrkev, celer, cibule - na kostičky, koření Divočina (1/2 sáčku), trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru.
Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky, ostatní suroviny svaříme v kastrůlku - dochutíme podle potřeby, chuť by měla být trochu silnější, zelenina napůl měkká. Maso naložíme do vychladlého nálevu (max. 30 stupňů) a necháme den až dva marinovat.
Krok 3: 2.den: maso se zeleninou zcedíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, přidáme maso (i se zeleninou), osmažíme, podlijeme asi 2 dcl červeného vína, necháme dusit. Průběžně podléváme vínem, až je maso měkké.
Krok 4: Teď jsou dvě možnosti:
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
Zveřejněno 24. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Moje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 1 minutou
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 16 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 33 minutami
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 39 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 1 hodinou
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 1 hodinou
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 13 hodinami
Tématické fráze:
srnčí ragů,
srnci ragu recept,
srnčí ragů recepty,
recepty srnčí ragů,
recept srnci ragů,
srnčí čína,
jak zpracovat srnčí maso,
recepty ze srnky,
srncí ragů-recept,
srnci recepty,
srnčí,
recept na srnčí ragu,
recept na pravý srnčí guláš,
ragu ze srnce,
srnka recepty,
myslivecké ragú,
čína ze srnčího,
srnčí maso recepty - ragů,
jak zpracovat srnku,
srnčí maso recepty
Suroviny:
maso srnčí,
mrkev,
celer,
koření divočina,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
olej,
víno červené,
protlak rajčatový,
marmeláda šípková,
fazole červené sterilované
Komentáře (32)
Diskuse RESTART
podle Vás sofistikovaná srna ?
1974andrea:ani toho...tak to tu nemám..to měla být parafráze reklamy Na Poděbradku..a povídajů,chytrý jak delfíni...
já
ale jistě to bude dobrota, soudě podle fotek