Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 888 kJ / 2 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,98 g |
Tuky | 252,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,85 g |
Sůl | 12,10 g |
Sacharidy | 9,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uzené slaniny si nakrájíme silnější dva plátky a těchto následně nakrájíme 8 klínků. Vzniklé klínky slaniny dáme na tácek do mrazáku, aby se s nimi dobře králičí maso špikovalo. Králíka naporcujeme.
Krok 2: Čerstvé koření (rozmarýn + tymián) obereme z větviček a nasekáme na jemno. Vložíme do hmoždíře a přidáme kuličky jalovce a hrubozrnnou sůl (lžičku). Vše společně rozetřeme.
Krok 3: Králičí maso připravíme na špikování, tak, že do masa po délce svalu uděláme tenkým nožem zářez a vsuneme zmrzlé klínky slaniny (špikujeme jen zadní stehna a hřbet). Do prošpikovaného králičího masa vetřeme rozetřené voňavé koření. Maso již nesolíme a vložíme do připraveného pekáče.
Krok 4: Na pánvi si vyškvaříme zbytek uzené slaniny, kterou již pokrájíme na kostičky. Jakmile je slanina vyškvařena přidáme k ní na hrubší kousky nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Lehce necháme orestovat a ještě vřelé nalijeme na porce králíka.
Krok 5: Podlijeme 4 dl vody a přikryté dáme péct při střední teplotě (dle trouby) na 2 hodiny. Po hodině maso přelijeme vzniklou šťávou a přikryjeme maso v pekáči kromě poklopu ještě kouskem pečícího papíru, aby se z vrchní strany moc nepálilo a zůstalo vláčné.
Krok 6: Po další hodině pečení nalijeme na upečeného králíka obsah Rama cremefine a necháme ještě chvilku prohřát. Králičí porce poté vyjmeme a udržujeme teplé.
Krok 7: Obsah pekáče zbavíme přebytečného tuku a propasírujeme přes sítko. Pokud je potřeba zředíme mlékem a pro finální zjemnění rozmixujeme ještě ponorným mixérem. Přidáme lžíci másla a je hotovo. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 25. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po loupežnicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7GE
Moje poznámka
Králík po loupežnicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7GE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 4 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 4 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 6 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 6 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 7 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 7 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 8 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 8 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 8 hodinami
Tématické fráze:
kralik recepty,
špikování králíka,
králík recept,
recept králík,
králík na tymiánu,
recepty na králíka,
recepty z králíka,
prošpikovaný králík,
recepty kralik,
recept na kralika,
top recepty kralik,
králik domácí recepty,
jak upect moravskeho kralika,
zmrzlí králík,
prospikovany králíci,
spikovani zmrzlou slanino,
králík alla svíčková,
recepty králík domácí,
recepty z králíka domácího,
králik-recepty
Suroviny:
králík,
rozmarýn,
tymián,
jalovec,
rama cremefine,
slanina uzená,
mrkev,
petržel,
cibule,
sůl,
pepř
Komentáře (12)
bod odo mna