Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 9. 2011 23:42

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie7 731 kJ / 1 848 kcal
Bílkoviny355,14 g
Tuky32,76 g
Vláknina5,11 g
Cholesterol 830 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,36 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro začátečníky uvádím způsob svazování masa:

Pod závitkem, který si položíme tak, aby delší strana směřovala kolmo k nám, protáhneme provázek, naměříme čtyři až pět délek masa a ustřihneme. Na straně blíž k našemu tělu necháme provázek vyčuhovat asi deset centimetrů. Na odlehlém konci ho vytáhneme a přidržíme asi dva centimetry nad masem. Tuto část držíme levou rukou a pravou rukou provlékneme konec provázku pod maso (doprava), vyndáme na levé straně, uděláme smyčku kolem provázku v levé ruce a pevně stáhneme. Takto pokračujeme po celé délce masa a na konci svážeme s druhým koncem provázku.

Původní recept pochází z mých dávných výstřižků a v minulosti jsem ho často s úspěchem realizovala. Teď jsem se k němu po létech vrátila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

9. 10. 2011 19:49

:-p vypadají moc lákavě:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 9. 2011 22:33

;-):-):-KEliza:

Eliza Eliza

28. 9. 2011 20:54

Na koupi těch skřipců se chystám už několik let...Mám i jehličky a také je používám. Tady v tom případě jsem raději použila starou dobrou svazovací metodu ;-), protože tato náplň se tepelnou úpravou stává de facto tekutou... Stejně vždycky něco vyteče, ale co, aspoň to dochutí omajdu...;-) V té fázi dušení a probublávání jsem závitky různě podpírala jeden o druhý, aby problematická místa byla nohoře...:-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 9. 2011 18:59

Pajaja: také "jehluji", aneb teď mám bezva skřipce,rychle je to vše už dnes:-K;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 9. 2011 18:58

Všechno si také ukládám, když si chci vařit něco, kouknu se na pár lidiček zde, co už poznám a už je plán:-K;-):-):-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 9. 2011 18:56

Pěkné, dělám podobně,mortadelu si teď zkouším udělat po domácku,četla jsem bezva rcp s jí udělat doma. Obdivuji,jak stíháš tolik recepíků děnně, takto vařila tchyně denně tolik bašty:-O:-K:-):yes:

Pajaja

28. 9. 2011 11:29

To vypadá velmi lákavě! Určitě vyzkouším. . . :-p:-):yes: +1 Jen - já na závitky používám jehly a je to mnohem rychlejší použití než svazování provázkem.

chocolate chocolate

28. 9. 2011 10:46

Oblíbená pochoutka:yes: v luxusním podání.

1974andrea 1974andrea

28. 9. 2011 10:44

Moc hezké, tahle kombinace surovin snad nikdy nezklame a neomrzí:-p:yes:

Colombo65 Colombo65

28. 9. 2011 10:09

Super a ta mortadela je výborný nápad na náplň;-);-);-):-K

pipre pipre

28. 9. 2011 09:10

Recept se mi opravdu moc líbí:yes:+6

zizala zizala (moderátorka)

28. 9. 2011 07:12

Krásně šťavnatá fotka :-O:-p:yes:

Klariska Klariska

28. 9. 2011 00:58

Jak se ta náplň z překrojeného řízku vine ven, óóó, nádhera! :yes::-K

Eliza Eliza

28. 9. 2011 00:15

Děkuju, myslím, že litovat nebudete...:-K

BILKOVAI BILKOVAI

28. 9. 2011 00:13

Nejvíc receptů na vyzkoušení mám Tvých:-D A teď přibyl další:-K Nebudu se opakovat...+1:yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí řízky kuřecí roláda s bylinkovou náplní kuřecí řízky recepty kuřecí řízek svazování česneku bylinkova smes na rizky recepty bylinková náplň bilinkova náplň skřipec na závitky použití bylinková náplň kureci rizky recept kuřecí náplň se smetanou a bylinkami kuřecí prsní řízky na bylinkách mortadela kuřecí kuchynska uprava kuřecich řizku svazovani masa kuřecí mortadela jak poznám hotový řízek svazování masa provázkem skřipce na zavitky pouziti

Suroviny: prsa kuřecí, mortadela, pepř, sůl, sýr, hořčice pikantní, česnek, pažitka, petrželka, smetana, olej, mouka hladká, vývar kuřecí, pažitka, petrželka, smetana

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJrg