Tarhoňa
Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji, pro lepší chuť, nejdříve opražte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Moje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 2 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 4 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 5 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 51 minutami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 1 hodinou
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 3 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 16 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 20 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 20 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 20 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 21 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 23 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa jak vařit,
tarhoňa jako příloha,
jak se vaří tarhona,
recepty s tarhoňou,
trhoňa,
torhoňa,
tarhoňa a kuřecí maso,
targoňa,
těstoviny tarhońa,
jak vařit tarhoňu,
tarhuňa,
karhoňa,
terhona,
recept s tarhonou,
tarhola,
tvarhoňa,
tarhaňa,
jak se dela tarhona,
tarhona cena,
tarhane
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda
Komentáře (55)
To není z mé hlavy, ale odněkud opsané.
Ak ju varíte, tak v osolenej vode ako ktorúkoľvek cestovinu. Takto varím tarhoňu len ako vláku do polievky.
Ak je to ako príloha k mäsu, tak zásadne podľa postupu, ktorý uvádzam, je chutnejšia. Je lepšie ju potom dusiť v rúre. Vody dajte asi v takom pomere, ako na ryžu. Ak ste ju mali tvrdú, tak ste mali pravdepodobne málo vody, nemala čím nasiaknúť. Ak by sa vám stalo, že to ňou naopak preženiete, nechajte zakryté postáť, vstrebe sa.
Skúste to ešte raz