Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselica a řízky z růžovek

Zajímavá polévka kyselica kombinuje lesní mochomůrky růžovky neboli také masáky s divokým kořením a zakysanou smetanou. Dochucená je octem, cukrem a solí. Z této houby připravíte také vynikající řízky v trojobalu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené a očištěné mochomůrky růžovky povaříme ve vodě se solí, bobkovým listem a novým kořením asi 10 minut. Krok 2: Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený brambor. Vaříme dalších 10-15 minut. Krok 3: Pak přidáme zakysanou smetanu a zahustíme rozkvedlanou moukou v mléce. Dochutíme octem, cukrem a ještě krátce provaříme. Krok 4: Výborné jsou i řízky, buď v těstíčku z mouky a vajíčka, nebo v klasickém trojobalu.

TIP: Jak se vaří tradiční valašská kyselica

Zveřejněno 6. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselica a řízky z růžovek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERq0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselica a řízky z růžovek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERq0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
muchomůrka růžovka recepty, mochomůrka růžová, mochomůrka růžovka, muchomůrka růžovka recept, růžovky recept, muchomůrka růžovka, muchomurka ruzova, mochomurka růžová recepty, recepty z růžovek, mochomůrka růžovka recepty, řízky z rúžovky, růžovka houba, houba růžovka, smažene ruzovky, smažená růžovka, mochomurka ruzovka recept, ruzovka recept, recepty z muchomůrky růžovky, růžovka recepty, růžovky recepty

Suroviny:
houba růžovka, brambory, bobkový list, koření nové koření, smetana zakysaná, sůl, ocet, cukr, mouka hladká, mléko

Přidat fotografie receptu