Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 58 393 kJ / 13 956 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 258,08 g | 
| Tuky | 1 002,75 g | 
| Vláknina | 91,90 g | 
| Cholesterol | 5,59 g | 
| Sodík | 1,92 g | 
| Sůl | 4,28 g | 
| Sacharidy | 930,45 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).
	Krok 2: Pečeme 40min. v předehřáté troubě na 150°C.
	Krok 3: Na krém smícháme mouku s vodou, svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout.
	Krok 4: Změklé máslo ušleháme s cukrem, postupně všeháme moučnou kaši, cca 1/3 světlého krému odebereme, do zbytku všleháme kakao.
	Krok 5: Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovači.
	Krok 6: Na polevu necháme ve vodní lázni rozpustit tuk s máslem a čokoládou a vmícháme prosáté kakao, udržujeme v teplé lázni, v případě potřeby opět prohřejeme.
	Krok 7: Korpusy necháme vychladnout, poté dvakrát prořízneme.
	Krok 8: První plát potřeme marmeládou a kakaovým krémem, přiklopíme prostřední plát, opět potřeme marmeládou, na ni dáme vrstvu pařížské šlehačky, poklademe podélně rozkrojenými banány, přiklopíme posledním plátem.
	Krok 9: Celý korpus pomažeme tenkou vrstvou kakaového krému i na bokách a dáme ztuhnout na 1hod. do lednice.
	Krok 10: Poté obalíme boky korpusů mletými ořechy, vršky korpusů potřeme vrstvou polevy, na ztuhlou vrstvu dáme další tenkou vrstvu již tuhnoucí polevy a nožem od středu zvrásníme do stran.
	Krok 11: Do tuhnoucí polevy usadíme kaly a růže z marcipánové hmoty, poprášené zlatou práškovou barvou a zlatou mašli.
	Krok 12: Necháme ztuhnout.
	Krok 13: Okraje dortu ozdobíme světlám krémem a cukrářskámi perlami.
	Krok 14: Pozor u spodního korpusu na umístění květů, aby nezasahovaly do prostoru pro zapíchnutí nohou horního plata.
	Krok 15: Oba hotové korpusy opatrně přemístíme na podnosy, vyměříme si umístění noh podstavce patra a do polevy vyhloubíme otvor, zapíchneme nohy, na které umístíme podnos s menším korpusem.
	Krok 16: Kolem obou korpusů nastříkáme pro začištění opět světlý krém.
Zveřejněno 16. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Patrový čokoládový dort s marcipánovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxqy
Moje poznámka
					
				
Patrový čokoládový dort s marcipánovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxqy
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak udělat patrový dort, 
						
						
							patrový dort z marcipánem postup, 
						
						
							patrovy cokoladovy dort, 
						
						
							čokoladovy patrovy dort, 
						
						
							marcipánové kolo, 
						
						
							recept na patrový dort, 
						
						
							patrové dorty recepty, 
						
						
							čokoládový dort patrový, 
						
						
							dort s kvety, 
						
						
							patrový dort, 
						
						
							květy na dort, 
						
						
							čokoládové dorty patrové, 
						
						
							recept patrovy dort, 
						
						
							jak na patrový dort, 
						
						
							patrové dorty, 
						
						
							kaly a růže z marcipánu, 
						
						
							jak se dělá patrový dort, 
						
						
							recepty na patrové dorty, 
						
						
							dorty s kvety, 
						
						
							patrové čokoládové dorty
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							kakao, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							tuk ztužený, 
						
						
							máslo, 
						
						
							kakao, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							marmeláda broskvová, 
						
						
							banán, 
						
						
							šlehačka pařížská, 
						
						
							ztužovač, 
						
						
							marcipánová falešná hmota, 
						
						
							zdobení cukrářské (pecičky), 
						
						
							mašle
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (19)
madarske hyckani pekne nakoplo tvou fantazii