Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálský chléb

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LucieV LucieV

Snadný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 45 min

165 min (120 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 746 kJ /
3 763 kcal
Bílkoviny118,15 g
Tuky22,88 g
Vláknina37,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,04 g
Sůl15,00 g
Sacharidy752,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vodě a vlijeme do důlku. Krok 2: Přidáme všechny další ingredience, řádně zpracujeme a necháme cca 1 hodinu kynout. Poté rozdělíme na polovinu a uděláme bochánky (já mám formu) a ještě cca 15 minut necháme opět na moukou vysypaném plechu vykynout. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 45 minut. Po upečení potřít slanou vodou.

Zveřejněno 13. 11. 2011

Poznámka autorky LucieV

je z receptáře pořadu Prostřeno. Peču ho klasicky v troubě i když mám domácí pekárnu, takto je nejlepší:)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5D4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5D4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chleba pečený v troubě pořad prostřeno, domácí chléb z pořadu prostřeno, provensalsky chleba s domaci pekarny, prostřeno recept na chleba, prostřeno nejlepší recept na chleba, provencalsky chleba, recept na chleba prostřeno, recept na chleba z prostřeno, pečení chleba v pořadu nova, prostřeno recept na chléb, chleba prostřeno, chleba nové recepty, cibulový chléb prostřeno, recept na domaci chleb z poradu prostreno, domácí chleba z pořadu prostřeno, recept na chléb z pořadu prostřeno, česnekovy chleb provensalske, prostřeno chleba druhý den, recept na oblibeny chleb z prostreno, domácí chleba - prostřeno

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí sušené, cukr, sůl, koření provensálské, kmín celý, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu