Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci jsou známí už dlouho. Dříve to býval obrovský hit, ale rádi si na nich pochutnáme i dnes. Že je neznáte? Jsou to plátky vepřové kotlety, dobře odležené ve výrazně kořeněné marinádě a později v této marinádě i smažené.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 483 kJ / 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,12 g |
Tuky | 17,63 g |
Vláknina | 3,99 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 4,50 g |
Sůl | 11,50 g |
Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme a dobře promícháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, Solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme, odložíme do krabičky či zavařovací sklenice, zbytkem směsi ho přelijeme a necháme uležet nejlépe 3-4 dny v chladu,
Krok 4: Potom plátky masa zprudka na pánvi v rozehřátém oleji osmažíme dozlatova.
Krok 5: Na přílohu se hodí hranolky nebo krokety.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 19 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 22 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 33 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 39 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 2 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 19 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci,
rostaci nalozene maso,
roštaci recept,
rošťáci,
recept na rošťáky,
naložené maso rošťáci,
naložené vepřové maso,
recept rošťáci,
naložené vepřové maso recepty,
nakladane veprove maso,
maso na roštáky,
nakládaní rošťáci,
řízek rošťák,
kotlety rošťáci,
maso rošťák,
roštaky,
rošťáky z vepřového masa,
vepřový řízek rošťák,
recepty roštaci,
vepřové roštaky
Suroviny:
kotleta vepřová,
česnek,
omáčka sojová,
vejce,
pepř černý,
solamyl,
sůl,
omáčka worcesterová,
hořčice,
olej
Komentáře (8)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino