

Zavařování ořechů v mikrovnce
Suroviny
- Vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme sklenici 0,5 - 0,7 litru 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.
Poznámka od kuchařky
Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Můžeme je takto uchovávat, pokud pro ně nemáme místo v mrazáku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zavařování ořechů v mikrovnce
-
Našla jsem jednu sklenici ořechů, kterou jsem v mikrovlnce zavařovala před cca 10 lety a ořechy byly stále chutné, vůbec nebyly cítit "starým".
-
Lenka: Všechny další časy zavařování v mikrovnce podle p. Balaštíka naleznete u mého dalšího receptu https://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v...
-
Dobrý den, ořechy tímto způsobem konzervuji už dlouho a fungujke to perfektně. Koupila jsem si knihu přímo od autora i s podpisem-pana Jaroslava Balaštíka- Vaříme rádi ( ale ne každý den), kde radí jak v mikrovlnce zavařovat různé druhy zeleniny i ovoce. V té době ještě žil a tak jsem si dovolila mu zavolat, protože mi šlo hlavně o ořechy. Poradil mi, jak správnou dobu vychytat. Mám zkušenost, že na sklenici 0,7 l stačí přesně 1 minuta a 50 vteřin, pak vypnu. Pro jisdtotu to dělám ve staré mikrovlnce o výkonu 800 W. Také mi radil, že nejlepší je nos.....jak se to blíží přes 1,5 minuty, tak čichat a jak začnou ořechy silněji vonět, tak vypnout. Když je mikrovlnka slabší, tak se musí sterilovat o nějakou tu vteřinu déle....kolik přesně najdete na internetu, protože ten postup už dělá hodně lidí. Také se mi takto osvědčily nakládačky, byly krásně křupavé.
-
Musím přidat bod. Takto uchovávám vl. ořechy aspoň 12 let. Podle stejného receptu a funguje to.
-
Vše jsem pořádně přečetla, ale nejjednodušší a pro mne nellepší je mrazák, Nastrouhané, vyloupané a dokonce lískové uzavřené ve sklenici vydržely 4 roky. Třeba i déle, ale to už jsem je spotřebovala.
-
olivie:
Prozraďte mi jeden jediný (naschvál nepíšu "rozumný") důvod, proč zavařovat mandle? Nebo snad máte plodící mandloň? -
Ořechy jsou super, ale dají se zavařovat i mandle? Dnes jsem to zkusila, zatím dobrý. Má s tím někdo zkušenost? Díky za info.
-
dnes jsem zavařovala ořechy v mikrovlnce ,ale nejdříve to prošlo sušičkou a je to ok .A ještě co je v této době zdravé
-
tak to dělám také a mám ještě nějakou sklenku už 4.roky, je to skvělý nápad
-
Umyjte si ruce s kyselinou citronovou,nasypat do dlaně,trošku vody a jakoby mýdlem po prstech a kolem nehtů a je to!!!
-
To nevím, snad vám někdo poradí. Já všechnu úpornou barvu od ovoce (višně, černý bez, čevená řepa, borůvky atd) odstraňuji pokrájeným citronem, který žmoulám v ruce. Jestli to funguje na ořechy, to jsem nezkoušela. Ořechy kupuji v supermarketu...
-
Prosím sdělte laskavě jak dostat z rukou barvu od ořechů. Děkuji Jur.
-
-
Týýývo
vy Maku
Koukám, že jste ráčil autorce skočit na špek
Pokuste se zhluboka zamyslet a pak se položte na otázku:
Jakýže má smysl dělat přemety se zavařovačkou, když se v ní nenalézá kapalná fáze, he
liskač:
Nevím jak lískáče, ale u vlašáků se praktikuje, že aby byly namleté co nejkratší dobu před použitím (namleté rychleji žluknou).
P.S.
Vlašáky ve skořápce jsou už od přírody takové minikonzervičkyDobře usušené, dobře před moly a jinými hlodavci
zabezpečené, v chladu a temnu uložené vydrží min. 2 roky. Mezi cukráři se traduje, že asi rok stará jádra jsou na pečení nejlepčččí
-
Já mám hodně lískových ořechů a tak by mne zajímalo jestli by je šlo také takto stejným postupem zavařit.
A co namleté ořechy, ty by se nedaly takto zavařit? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenost? Bylo by to už připravené přímo na pečení.