Zavařování ořechů v mikrovnce

Hella Kuchařka:

Mikrovlnná trouba 46 názorů

524

Suroviny

Vlašské ořechy
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme sklenici 0,5 - 0,7 litru 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.

Poznámka

Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Můžeme je takto uchovávat, pokud pro ně nemáme místo v mrazáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 323 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavařování ořechů v mikrovnce

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Lenka: Všechny další časy zavařování v mikrovnce podle p. Balaštíka naleznete u mého dalšího receptu https://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v...

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dobrý den, ořechy tímto způsobem konzervuji už dlouho a fungujke to perfektně. Koupila jsem si knihu přímo od autora i s podpisem-pana Jaroslava Balaštíka- Vaříme rádi ( ale ne každý den), kde radí jak v mikrovlnce zavařovat různé druhy zeleniny i ovoce. V té době ještě žil a tak jsem si dovolila mu zavolat, protože mi šlo hlavně o ořechy. Poradil mi, jak správnou dobu vychytat. Mám zkušenost, že na sklenici 0,7 l stačí přesně 1 minuta a 50 vteřin, pak vypnu. Pro jisdtotu to dělám ve staré mikrovlnce o výkonu 800 W. Také mi radil, že nejlepší je nos.....jak se to blíží přes 1,5 minuty, tak čichat a jak začnou ořechy silněji vonět, tak vypnout. Když je mikrovlnka slabší, tak se musí sterilovat o nějakou tu vteřinu déle....kolik přesně najdete na internetu, protože ten postup už dělá hodně lidí. Také se mi takto osvědčily nakládačky, byly krásně křupavé.:yes:

    Odpovědět

  • Bartolotti Bartolotti

    Musím přidat bod. Takto uchovávám vl. ořechy aspoň 12 let. Podle stejného receptu a funguje to.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Vše jsem pořádně přečetla, ale nejjednodušší a pro mne nellepší je mrazák, Nastrouhané, vyloupané a dokonce lískové uzavřené ve sklenici vydržely 4 roky. Třeba i déle, ale to už jsem je spotřebovala.:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    olivie:
    Prozraďte mi jeden jediný (naschvál nepíšu "rozumný") důvod, proč zavařovat mandle? Nebo snad máte plodící mandloň?:-)

    Odpovědět

  • olivie olivie(neregistrovaný)

    Ořechy jsou super, ale dají se zavařovat i mandle? Dnes jsem to zkusila, zatím dobrý. Má s tím někdo zkušenost? Díky za info.

    Odpovědět

  • jiřina jiřina (neregistrovaný)

    dnes jsem zavařovala ořechy v mikrovlnce ,ale nejdříve to prošlo sušičkou a je to ok .A ještě co je v této době zdravé:yes:

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    tak to dělám také a mám ještě nějakou sklenku už 4.roky, je to skvělý nápad:-)

    Odpovědět

  • Doubková Doubková(neregistrovaný)

    Umyjte si ruce s kyselinou citronovou,nasypat do dlaně,trošku vody a jakoby mýdlem po prstech a kolem nehtů a je to!!!

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    To nevím, snad vám někdo poradí. Já všechnu úpornou barvu od ovoce (višně, černý bez, čevená řepa, borůvky atd) odstraňuji pokrájeným citronem, který žmoulám v ruce. Jestli to funguje na ořechy, to jsem nezkoušela. Ořechy kupuji v supermarketu...

    Odpovědět

  • Jurníková Jurníková(neregistrovaný)

    Prosím sdělte laskavě jak dostat z rukou barvu od ořechů. Děkuji Jur.:-?

    Odpovědět

  • ludmila ludmila(neregistrovaná)

  • casino casino

    Týýývo:-) vy Maku:-))
    Koukám, že jste ráčil autorce skočit na špek:-D
    Pokuste se zhluboka zamyslet a pak se položte na otázku:
    Jakýže má smysl dělat přemety se zavařovačkou, když se v ní nenalézá kapalná fáze, he:-?

    liskač:
    Nevím jak lískáče, ale u vlašáků se praktikuje, že aby byly namleté co nejkratší dobu před použitím (namleté rychleji žluknou).
    P.S.
    Vlašáky ve skořápce jsou už od přírody takové minikonzervičky:-)) Dobře usušené, dobře před moly a jinými hlodavci;-) zabezpečené, v chladu a temnu uložené vydrží min. 2 roky. Mezi cukráři se traduje, že asi rok stará jádra jsou na pečení nejlepčččí:yes:

    Odpovědět

  • liskač liskač(neregistrovaný)

    Já mám hodně lískových ořechů a tak by mne zajímalo jestli by je šlo také takto stejným postupem zavařit.
    A co namleté ořechy, ty by se nedaly takto zavařit? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenost? Bylo by to už připravené přímo na pečení.

    Odpovědět

  • Mac Mac(neregistrovaný)

    casino:Blbku,přeci aby chytlo víčko,podtlak změnou teploty ti nic neříká?Vrať školné...:-O

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo