Zavařování ořechů v mikrovnce

Hella Kuchařka:

Mikrovlnná trouba 43 názorů

523

Suroviny

Vlašské ořechy
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme sklenici 0,5 - 0,7 litru 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.

Poznámka

Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Můžeme je takto uchovávat, pokud pro ně nemáme místo v mrazáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 294 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavařování ořechů v mikrovnce

  • Jana Jana

    Vše jsem pořádně přečetla, ale nejjednodušší a pro mne nellepší je mrazák, Nastrouhané, vyloupané a dokonce lískové uzavřené ve sklenici vydržely 4 roky. Třeba i déle, ale to už jsem je spotřebovala.:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    olivie:
    Prozraďte mi jeden jediný (naschvál nepíšu "rozumný") důvod, proč zavařovat mandle? Nebo snad máte plodící mandloň?:-)

    Odpovědět

  • olivie olivie

    Ořechy jsou super, ale dají se zavařovat i mandle? Dnes jsem to zkusila, zatím dobrý. Má s tím někdo zkušenost? Díky za info.

    Odpovědět

  • jiřina jiřina

    dnes jsem zavařovala ořechy v mikrovlnce ,ale nejdříve to prošlo sušičkou a je to ok .A ještě co je v této době zdravé:yes:

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    tak to dělám také a mám ještě nějakou sklenku už 4.roky, je to skvělý nápad:-)

    Odpovědět

  • Doubková Doubková

    Umyjte si ruce s kyselinou citronovou,nasypat do dlaně,trošku vody a jakoby mýdlem po prstech a kolem nehtů a je to!!!

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    To nevím, snad vám někdo poradí. Já všechnu úpornou barvu od ovoce (višně, černý bez, čevená řepa, borůvky atd) odstraňuji pokrájeným citronem, který žmoulám v ruce. Jestli to funguje na ořechy, to jsem nezkoušela. Ořechy kupuji v supermarketu...

    Odpovědět

  • Jurníková Jurníková

    Prosím sdělte laskavě jak dostat z rukou barvu od ořechů. Děkuji Jur.:-?

    Odpovědět

  • ludmila ludmila

  • casino casino

    Týýývo:-) vy Maku:-))
    Koukám, že jste ráčil autorce skočit na špek:-D
    Pokuste se zhluboka zamyslet a pak se položte na otázku:
    Jakýže má smysl dělat přemety se zavařovačkou, když se v ní nenalézá kapalná fáze, he:-?

    liskač:
    Nevím jak lískáče, ale u vlašáků se praktikuje, že aby byly namleté co nejkratší dobu před použitím (namleté rychleji žluknou).
    P.S.
    Vlašáky ve skořápce jsou už od přírody takové minikonzervičky:-)) Dobře usušené, dobře před moly a jinými hlodavci;-) zabezpečené, v chladu a temnu uložené vydrží min. 2 roky. Mezi cukráři se traduje, že asi rok stará jádra jsou na pečení nejlepčččí:yes:

    Odpovědět

  • liskač liskač

    Já mám hodně lískových ořechů a tak by mne zajímalo jestli by je šlo také takto stejným postupem zavařit.
    A co namleté ořechy, ty by se nedaly takto zavařit? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenost? Bylo by to už připravené přímo na pečení.

    Odpovědět

  • Mac Mac

    casino:Blbku,přeci aby chytlo víčko,podtlak změnou teploty ti nic neříká?Vrať školné...:-O

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Maria: Při sterilování zeleniny se čas - většinou 20 minut počítá až od bodu varu. Tady je to jinak, za l,5 minuty by se sklenice ani neohřály.

    Odpovědět

  • Maria Maria

    paní Helo, odkaz co jste sem dala co se týče zeleniny to samé paltí i o vlašských ořechác, není mi jasné, že když dám do mikrovlnky 4 sklenice bych to musela nasobit 4, čili 6 min. když přeci sterelizují nějakou zeleninu, tak si do hrnce dám kolik se mi tam vejde a nemusím nic násobit, letos jsem dostala ořechy a chci je nějak uchovat, nerada bych to pokazila, děkují za odpověď

    Odpovědět

  • casino casino

    "...zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min."
    Proč:-?
    Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo