Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování ořechů v mikrovnce

Sklízíte úrodu vlašáků a nevíte, jak je nejlépe uskladnit? Nemusíte je dávat do mrazáku, zkuste je zavařit, například v mikrovlnné troubě. Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (29 min příprava + 1 min tepelná úprava)

15. 8. 2008 14:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Augustyna

4. 11. 2018 20:41

Našla jsem jednu sklenici ořechů, kterou jsem v mikrovlnce zavařovala před cca 10 lety a ořechy byly stále chutné, vůbec nebyly cítit "starým".:yes:

Hella

7. 10. 2017 22:15

Lenka: Všechny další časy zavařování v mikrovnce podle p. Balaštíka naleznete u mého dalšího receptu https://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v...

Lenka

7. 10. 2017 18:51

Dobrý den, ořechy tímto způsobem konzervuji už dlouho a fungujke to perfektně. Koupila jsem si knihu přímo od autora i s podpisem-pana Jaroslava Balaštíka- Vaříme rádi ( ale ne každý den), kde radí jak v mikrovlnce zavařovat různé druhy zeleniny i ovoce. V té době ještě žil a tak jsem si dovolila mu zavolat, protože mi šlo hlavně o ořechy. Poradil mi, jak správnou dobu vychytat. Mám zkušenost, že na sklenici 0,7 l stačí přesně 1 minuta a 50 vteřin, pak vypnu. Pro jisdtotu to dělám ve staré mikrovlnce o výkonu 800 W. Také mi radil, že nejlepší je nos.....jak se to blíží přes 1,5 minuty, tak čichat a jak začnou ořechy silněji vonět, tak vypnout. Když je mikrovlnka slabší, tak se musí sterilovat o nějakou tu vteřinu déle....kolik přesně najdete na internetu, protože ten postup už dělá hodně lidí. Také se mi takto osvědčily nakládačky, byly krásně křupavé.:yes:

Bartolotti

4. 10. 2017 17:12

Musím přidat bod. Takto uchovávám vl. ořechy aspoň 12 let. Podle stejného receptu a funguje to.

Jana

21. 7. 2016 21:09

Vše jsem pořádně přečetla, ale nejjednodušší a pro mne nellepší je mrazák, Nastrouhané, vyloupané a dokonce lískové uzavřené ve sklenici vydržely 4 roky. Třeba i déle, ale to už jsem je spotřebovala.:-)

casino

7. 1. 2016 15:55

olivie:
Prozraďte mi jeden jediný (naschvál nepíšu "rozumný") důvod, proč zavařovat mandle? Nebo snad máte plodící mandloň?:-)

olivie

7. 1. 2016 14:07

Ořechy jsou super, ale dají se zavařovat i mandle? Dnes jsem to zkusila, zatím dobrý. Má s tím někdo zkušenost? Díky za info.

jiřina

18. 10. 2015 20:29

dnes jsem zavařovala ořechy v mikrovlnce ,ale nejdříve to prošlo sušičkou a je to ok .A ještě co je v této době zdravé:yes:

kudlova3

11. 10. 2015 19:36

tak to dělám také a mám ještě nějakou sklenku už 4.roky, je to skvělý nápad:-)

Doubková

9. 10. 2015 21:12

Umyjte si ruce s kyselinou citronovou,nasypat do dlaně,trošku vody a jakoby mýdlem po prstech a kolem nehtů a je to!!!

Hella

23. 9. 2015 14:58

To nevím, snad vám někdo poradí. Já všechnu úpornou barvu od ovoce (višně, černý bez, čevená řepa, borůvky atd) odstraňuji pokrájeným citronem, který žmoulám v ruce. Jestli to funguje na ořechy, to jsem nezkoušela. Ořechy kupuji v supermarketu...

Jurníková

23. 9. 2015 09:12

Prosím sdělte laskavě jak dostat z rukou barvu od ořechů. Děkuji Jur.:-?

ludmila

19. 9. 2015 09:26

:-?:-?:-?:-?:-?

casino

16. 9. 2015 09:22

Týýývo:-) vy Maku:-))
Koukám, že jste ráčil autorce skočit na špek:-D
Pokuste se zhluboka zamyslet a pak se položte na otázku:
Jakýže má smysl dělat přemety se zavařovačkou, když se v ní nenalézá kapalná fáze, he:-?

liskač:
Nevím jak lískáče, ale u vlašáků se praktikuje, že aby byly namleté co nejkratší dobu před použitím (namleté rychleji žluknou).
P.S.
Vlašáky ve skořápce jsou už od přírody takové minikonzervičky:-)) Dobře usušené, dobře před moly a jinými hlodavci;-) zabezpečené, v chladu a temnu uložené vydrží min. 2 roky. Mezi cukráři se traduje, že asi rok stará jádra jsou na pečení nejlepčččí:yes:

liskač

15. 9. 2015 23:37

Já mám hodně lískových ořechů a tak by mne zajímalo jestli by je šlo také takto stejným postupem zavařit.
A co namleté ořechy, ty by se nedaly takto zavařit? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenost? Bylo by to už připravené přímo na pečení.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zavařování ořechů zavařování ořechů v mikrovlnce jak uchovat vlašské ořechy zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce zavařování ořechů v mikrovlnné troubě vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce jak zavařit vlašské ořechy uchování vlašských ořechů jak uchovat vyloupané vlašské ořechy jak zavařit ořechy ořechy v mikrovlnce zavařování vlašských ořechů zavařujeme ořechy v mikrovlnce jak zavařit ořechy v mikrovlnce vlašské ořechy v mikrovlnce vlasske orechy zavarovani uchovávání ořechů zavařujeme ořechy jak uchovat orechy

Suroviny: ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Zavařování ořechů v mikrovnce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrQR