Suroviny
Porce: 2-3, podle velikosti jazyků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 376 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,32 g |
Tuky | 22,15 g |
Vláknina | 13,62 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 24,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno.
Krok 2: Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření (nejlépe ve vajíčku na louhování sypkého čaje) dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků.
Krok 3: Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2 cm silné.
Krok 4: Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek, žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1 dl vývaru.
Krok 5: Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30 minut.
Krok 6: 10 minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme.
Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.
Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový jazyk na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M54G
Moje poznámka
Pečený vepřový jazyk na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M54G
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 9 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 16 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřový jazyk,
pečený hovězí jazyk,
veprovy jazyk recept,
pečený vepřový ořech,
vepřový jazyk recepty,
vepřové jazyky recepty,
hovězí jazyk pečený,
vepřové na žampionech s rýží,
hovězí jazyk na žampionech,
hovězí jazyk,
recepty vepřové jazyky,
recept na vepřový jazyk,
recept vepřový jazyk,
vepřový jazyk na houbách,
hovězí jazyk s rýží,
veprovy jazyk v papiňáku,
vepřovi jazik,
pčený vepřový ořech,
pečenývepřový jazyk,
vepřový jazyk v troubě
Suroviny:
jazyk vepřový,
masox,
olej,
omáčka sojová indonesia,
cibule,
česnek,
žampióny,
kmín celý,
máslo,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (30)
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou
Jazyky se loupou od kořene ke špičce
V rcp není zmíněno podjazyčí...
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníci
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost
hezké papu