Lemiešky se sýrem - Lemieszki z serem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 134 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,00 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 185 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 360,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2022 17:11
Možná by šlo použít šťouchadlo, kdyby se mouka přidala před dovařením, jako u škubanků, jen by se brambory nerozšťouchaly na jemno, aby zůstaly pucíčky. Ale na velkých slzách to jde celkem rychle, ani nehet si neustrouhnu, tak vyzkouším originál.
5. 8. 2016 11:48
vosje: to je těžká otázka. Maminka (byla z chalupy r. 1906) brambory vždycky šťouchala, nebo se tloukly tloukem. U tatínka( r. 1907, byl ze statku) se brambory strouhaly na struhadle, A ze zápisků maminčine tety ( panská kuchařka na Strakově akademii pro mladé šlechtice r.1878) jsem vyčetl, že brambory mlela na masovém mlýnku. Ale nikdá ho nemyla, na to tam byla posluhovačka - to je pravda Tak si vyber
5. 8. 2016 07:18
AniCiz: Zdravím. Jo, to bych taky udělala, že bych to rozžduchala jako na škubánky (protože je mi líno to strouhat a zaprasit si struhadlo) a proto mám dotaz na autora, jestli to strouhání je nutné nebo to šťouchadlo je taky přípustné. Jinak se mi to moc líbí a asi to spáchám s chutí hodně brzy.
2. 8. 2016 13:05
hanka: Hanka, ak by mi niekto ponúkol klasické knedlíky plnené údeným a tieto lemiešky, tak lemiešky by jednoznačne vyhrali. Nielen preto, že šarišská kuchyňa má veľmi blízko k poľskej, ale už aj pre ten estetický zážitok na tanieri.
2. 8. 2016 00:51
hanka: No v české a slovenské kuchyni opravdU "INGREDIENCE" nemají co dělat. Máme suroviny, máme přísady, ale ingredience?!!!!Kde se tu vzalo odporné, tvrdé slovo. Skřípe mezi zuby. A jídlo, to má být pohoda - díkůvzdání a ne skřípění zubů. Na okraj. Lemieszki nejsou z české ani slovenské kuchyně, ale kuchyně polské. No a to, že se některým televizním hvězdám nelíbí zapečený sýr. No to ještě nemusí snad znamenat, že s vodou vylejeme i robátko a šmahem zapečený sýr začneme pokládat za společenské faux-pas . S vytrčenýmí malíčky ovšem....
1. 8. 2016 23:54
nic proti,ale z ingrediencí bych raději udělala klasický knedlíky plněný uzeným masem a na vrch dala smaženou cibulku.....co je to za nový zvyk do český i slovenský kuchyně cpát všude strouhaný sýr
31. 7. 2016 18:49
Martin Klimas: Nejhloupější příspěvek co znám.
28. 7. 2016 22:04
Nejhorší recept co znám !!!!!!
12. 7. 2016 10:11
Moc díky za recept, už jenom podle přečtení je to bašta a hned udělám
20. 7. 2013 10:09
Mňam - ukládám, až budou levnější brambory
1. 6. 2012 17:18
Dneska jsme měli k oběduBylo to vynikajícíUdělala jsem k tomu ještě zelí
28. 2. 2012 14:55
Vynikajúce pridávam foto + 10. bod
5. 1. 2012 17:01
5. 1. 2012 16:52
5. 1. 2012 16:14
to je takový škubánkový postup,že?
bych to notmálně šťuchadlem rozmělnila a jako u škubánků..
bych to notmálně šťuchadlem rozmělnila a jako u škubánků..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 12 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 27 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 27 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Studené nápoje bez alkoholu i s ním v létě osvěží
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: maminčine recepty polské kluski škubánky se syrem bramborový škubánkový knedlík
Suroviny: brambory, mouka hrubá, sýr tvrdý, slanina, sůl
Lemiešky se sýrem - Lemieszki z serem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V06X
22 názorů