Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 695 kJ / 1 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 188,80 g |
| Tuky | 86,90 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 682 mg |
| Sodík | 849 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 14,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do papiňáku (tlakového hrnce) vložíme opláchnuté maso vcelku, očištěnou kořenovou zeleninu a do vajíčka na luhování sypaného čaje uzavřeme všechno koření, tím si usnadníme pozdější lovení kuliček z vývaru.
Krok 2: Vše zalijeme 800 ml horké vody, mírně osolíme, zakryjeme tlakovou poklicí a od doby varu (když začne hrnec hodně syčet, ucházet) na mírném plameni vaříme 40 minut.
Krok 3: Hrnec ochladíme, popřípadě odpustíme ventilem zbytek vzduchu a otevřeme.
Krok 4: Všechny suroviny z vývaru vyjmeme, maso nakrájíme na cca 2 cm silné plátky a odložíme stranou. Zeleninu vidličkou rozmačkáme a dáme zpět do vývaru.
Krok 5: Hladkou mouku rozmícháme se smetanou, vlijeme do horkého vývaru a za občasného prošlehávání provařujeme 20 minut.
Krok 6: Poté vložíme nazpět nakrájené maso, dle chuti přikyselíme, dosolíme, necháme 2 minutky provařit a můžeme podávat.
Krok 7: Jako příloha jsou vhodné různé druhy houskových knedlíků.
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
Moje poznámka
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 15 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Tématické fráze:
svíčková na smetaně v papiňáku,
králík na smetaně v papiňáku,
svickova v tlakovem hrnci,
svíčková omáčka v papináku,
svíčková na smetaně v tlakovém hrnci,
svíčková v tlakáči,
jednoduchá svíčková omáčka,
svíčková z kližky,
svíčková na smetaně z papinaku,
jednoduchá svíčková na smetaně,
hovezi svickova v papinaku,
vaření v papiňáku,
svíčková z tlakového hrnce,
svíčková na smetaně v tlakáči,
králík v papiňáku,
papinak,
svíčková na smetaně vařená,
recept na svíčkovou v papinaku,
recept na jednoduchou svickovou,
svíčková omáčka v tlakovem hrnci
Suroviny:
kližka hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
mrkev,
kořen petržele,
celer,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
ocet,
sůl
Komentáře (71)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, pokud zde poslední, nyní už bezpředmětné, komenty hodláte "z výchovných" důvodů ponechat nejsem proti, ale snad za ten můj nepoletím z TOP, jako minoritní spoluobčan z hospody...
No a jste si si si jista, že admini rozeznají koprovku od svíčkovééé, he?