Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 103 274 kJ / 24 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,25 g |
| Tuky | 206,66 g |
| Vláknina | 65,25 g |
| Cholesterol | 2,25 g |
| Sodík | 1,55 g |
| Sůl | 2,89 g |
| Sacharidy | 5 531,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Náplň vaříme v páře (hrnec s vodou) do té doby, dokud nezačne houstnout, vaří se cca 25 minut, když je náplň zchladlá zašleháme do ní máslo a rum.
Krok 2: Rozpálíme si troubu na 220°C a dáme dovnitř hrnec vody.
Krok 3: Vodu s tukem a solí dáme vařit, vaříme pokud se tuk nerozpustí, když je tuk rozpuštěný a začínají se tvořit bublinky, tak postupně přidáváme mouku a mícháme, do té doby, pokud se přestane hmota lepit na vařečku.
Krok 4: Pak hmotu přendáme do jiné mísy a necháme na chvilku vychladnout cca 5 minut. Po 5 minutách vezmeme hmotu a zašleháme do ní 6 vajíček a dáme do chladna.
Krok 5: Připravíme si plech, uděláme si vykrajovátkem (kolečko) moukou označené kolečko. Když máme označený plech, tak vezme hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku s vroubkovatou špičkou, na vyznačených místech-kolečkách-děláme se sáčkem kolečko. Zakončení kolečka vždy přetáhneme přes začátek a trochu přimáčkneme.
Krok 6: Plechy dáme do trouby, zmírníme teplotu na 170°C a pečeme 8 minut (bez otevření trouby). Po 8 minutách se koukneme do trouby a pokud je korpus nahnědlý, vyndáme a rozřízneme na půlku. Necháme do druhého dne vychladnout.
Krok 7: Druhý den si uděláme náplň (postup náplně nahoře). Když je náplň hotová, necháme vychladit cca 5 minut a připravíme si vychladlý korpus.
Krok 8: Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme prostředek korpusu, cca 4 uděláme kopeček. Když máme všechny korpusy naplněné náplní, dáme nahoru druhou část korpusu a potřeme rumem a posypeme moučkových cukrem.
Zveřejněno 1. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky ( pálená hmota )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6267
Moje poznámka
Věnečky ( pálená hmota )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6267
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 28 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 10 minutami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 13 minutami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 25 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 28 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 38 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Tématické fráze:
palena hmota,
náplň do věnečku,
pálená hmota recept,
cukrářské recepty věnečky,
náplně do věnečků,
věnečky recept,
pálená hmota věnečky,
pálená hmota recepty,
cukrařske věnečky,
náplň na věnečky,
recept na věnečky,
slaná nápln do věnečků,
palena hmota na venecky,
venecky napln,
odpalovana hmota,
venečky z palene hmoty,
věnečky s náplní,
postup na pálenou hmotu,
věnečky se slanou náplní,
recept věnečky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
máslo,
vanilka,
rum,
Komentáře (20)
Tak nekomettuja běž si číst dál .. !!!
postup . ! píši do emailu na požádání
To je opravdu vtipné! Naštěstí je tady tento recept tolikrát, že si ho sem ani nemusela dávat.
Podle mne ten, kdo napsal recepty s tak hroznými postupy práce, by měl vrátit školné.