Azu po tatarsku - originál
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme. Podáváme se špagetami, hranolky, nebo chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 935 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,83 g |
Tuky | 38,63 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 45,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Maso společně s nakrájenou cibulí opečeme na tuku.
Krok 3: Opečené maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme protlak. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme bobkový list.
Krok 4: Přikryjeme poklicí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené okurky.
Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí a společně krátce podusíme.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Moje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 3 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 6 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 16 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 23 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 57 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
azu po tatarsku,
hovezi azu po tatarsku,
azu,
azu po tatarsku recept,
hovězí azu,
kuřecí azu,
recept azu po tatarsku,
azu recept,
recept na azu,
azu po česku,
kuřecí azu po tatarsku,
azzu po tatarsku,
recepty azu po tatarsku,
azu z hoveziho masa,
recept na azu po tatarsku,
co je azu po tatarsku,
azu po tatarsku z hovězího masa,
azu z kuřecího masa,
co je azu,
azzu
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
protlak rajčatový,
okurka čerstvá,
tuk,
vývar masový,
mouka hladká,
bobkový list,
pepř,
sůl
Komentáře (19)
Myslím, že tón môjho komentára nebol tak agresívny ako Váš.
Ďakujem za radu a podľa nej sa zariadim...
Další fotky jsou spíš nevydařený guláš.
Petro, souhlasím s tebou, co se týče fotek.
V tomto prípade mám (píšem za seba!) dojem, že fotografia receptu rozhodne neprospieva. Recept je tradičný, ale fotografia je mizerná a ako poznám (opäť, píšem za seba!) toto jedlo z mnohých reštaurácií, tak sa na to vôbec, opakujem vôbec nepodobá. Je možné, že ja by som ho nedokázala navariť a naservírovať zaujímavejšie, ale táto fotografia tomu rozhodne nepomôže. Zila som v bývalom ZSSR roky, jedlo tam bolo dostatočne známe, ale v tom čase tam špagety boli neznámym pojmom (ako mnoho iných potravín či vecí...) a tak sa toto jedlo nikdy so špagetami nepodávalo. Doba sa zmenila a je možné, že aj tradičné recepty prešli svojou inováciou a dnes možno nebude v Česku zvláštnosťou Vepřo, knedlo so špagetami...
A fotky pokrmů připravené jednou z nich vypadají jedle.
a jen tak mimochodem. . . co po precteni mejch komentaru
nee nic, ja jen ze v TOM zase cejtim spis neco osobniho, snad nejaky nedoreseny spor, nebo averzi, nebo co to je
Souhlasím, že fotka tomu dodá šťávu, ale každá slušná kuchhařka by tento recept pochopila i bez fotky, tedy i ta druhá pí J.R.
Já dávám pomyslný bod jak receptu,tak fotografiím dohromady