Azu po tatarsku - originál
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíte jej z nudliček hovězího zadního masa, dušeného společně s cibulí, rajským protlakem a kořením. Plnou chuť masové šťávy skvěle doplní vařené těstoviny či čerstvý chléb.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 935 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,83 g |
Tuky | 38,63 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 45,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Maso s nakrájenou cibulí opečeme na rozehřátém sádle.
Krok 3: Opečené maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme bobkový list.
Krok 4: Přikryjeme poklicí a dusíme asi 60 minut (nebo déle dle tuhosti masa). K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené okurky.
Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí a ještě krátce podusíme.
Krok 6: Podáváme s vařenými těstovinami, hranolkami nebo chlebem.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Moje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 15 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 4 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 4 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 5 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 6 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 7 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 8 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 9 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 9 hodinami
Tématické fráze:
azu po tatarsku,
hovezi azu po tatarsku,
azu,
azu po tatarsku recept,
hovězí azu,
kuřecí azu,
recept azu po tatarsku,
azu recept,
recept na azu,
azu po česku,
kuřecí azu po tatarsku,
azzu po tatarsku,
recepty azu po tatarsku,
azu z hoveziho masa,
recept na azu po tatarsku,
co je azu po tatarsku,
azu po tatarsku z hovězího masa,
azu z kuřecího masa,
co je azu,
azzu
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
protlak rajčatový,
okurka čerstvá,
sádlo,
vývar hovězí,
mouka hladká,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (23)
Myslím, že tón môjho komentára nebol tak agresívny ako Váš.
Ďakujem za radu a podľa nej sa zariadim...
Další fotky jsou spíš nevydařený guláš.
Petro, souhlasím s tebou, co se týče fotek.
V tomto prípade mám (píšem za seba!) dojem, že fotografia receptu rozhodne neprospieva. Recept je tradičný, ale fotografia je mizerná a ako poznám (opäť, píšem za seba!) toto jedlo z mnohých reštaurácií, tak sa na to vôbec, opakujem vôbec nepodobá. Je možné, že ja by som ho nedokázala navariť a naservírovať zaujímavejšie, ale táto fotografia tomu rozhodne nepomôže. Zila som v bývalom ZSSR roky, jedlo tam bolo dostatočne známe, ale v tom čase tam špagety boli neznámym pojmom (ako mnoho iných potravín či vecí...) a tak sa toto jedlo nikdy so špagetami nepodávalo. Doba sa zmenila a je možné, že aj tradičné recepty prešli svojou inováciou a dnes možno nebude v Česku zvláštnosťou Vepřo, knedlo so špagetami...
A fotky pokrmů připravené jednou z nich vypadají jedle.