Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburská vepřová kýta

Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (131×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

25. 8. 2008 20:27

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 718 kJ / 2 323 kcal
Bílkoviny232,68 g
Tuky135,08 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 3,21 g
Sůl7,59 g
Sacharidy34,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

27. 8. 2019 12:15

kokdaj: mám radost a moc děkuju:-K

kokdaj kokdaj

23. 8. 2019 12:20

Dělal jsem dobrota za mě 10 z 10 :yes:

hosta hosta

18. 10. 2018 21:02

Diskuze nesouvisející s receptem byla přesunuta sem https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4701

hospodyne

9. 7. 2018 14:54

casino: Já jsem si zvykla vařit brambory v PH, protože manžel chodil domů na oběd, ale nebyl pro to fixní čas. A večeře zas, že jsme byli dlouho na zahrádce...Teď jsme v důchodu, čas nám neporoučí, ale...Maso v tom moc nedělám, vývary či polévky už vůbec, jen luštěniny. Asi tak, každý si to svoje jednání nějak zdůvodní.:-):-) Ale obecně vzato, nejradši se dívám, co se v hrncích děje.

casino casino

9. 7. 2018 14:22

hospodyne:
No, není nad možný přímý kontakt s jídlem a proto páně Papinův vynález používám akorát když tlampače venku hlásají, že zase nepoteče kohoutková, tak že abychom nezůstali na suchu... :-8
Do hrnce na plotně dám trochu vody, do varné konvice jí dám trochu víc, a než to obé začne vřít tak mám brambory nachystané a šup s nimi do VROUCÍ vody v hrnci a doliji podle potřeby VROUCÍ vodou z konve... ...a za chvilku je uvaříno :yes:

hospodyne

9. 7. 2018 13:40

Santte: papiňák je dobrá věc. Někdy. Moje zkušenost je, kus masa vcelku je z něj sušší, proto bych jej v tomto případě nepoužila. U plátků či kostek to není tak znát. Kýtu, plec nebo kotletu vcelku se vyplatí " mořit" v troubě či na sporáku, i když to déle trvá.
Třeba brambory jsem v obyčejném hrnci vařila naposledy asi před 40ti lety. Samozřejmě přeháním. V papiňáku vařím 3 minuty a nechám 5-6 minut dojít. Nerozvařené, prostě akorát.

maris maris

9. 7. 2018 08:59

Santte: záleží na kvalitě masa, ale cca hodinu - i víc. Papiňák nepoužívám, tak moc neporadím:-8

Santte

9. 7. 2018 00:18

Chci se zeptat, bude to blbý dotaz, ale jak dlouho se to maso dusí? Je to nějakou dobu co jsem dělala kus masa v celku. Mohu vše udělat v papináku? Takovej kus masa má být zalitý vodou uplně, nebo jen tak do půlky... ??? kolik vody asi. Díky moc ;-)

maris maris

3. 9. 2017 16:22

Alena: děkuju, to mě moc těší:-K

Alena

2. 9. 2017 10:17

Výborný recept, u nás to miluje celá rodina <3<3<3 Děkuji!!!

maris maris

14. 3. 2017 19:13

Vladimír 50: dobré vylepšení:yes:, děkuju:-)

Vladimír 50

14. 3. 2017 15:14

Výborný recept,do rozmixované omáčky dávám nadrobno krájené všechno,co je v mase,i kousek okurky.Hezky to vypadá,chutná ještě líp.Vyzkoušeno 45 let.:-K:-K:yes:

Gregor

16. 2. 2017 21:03

Dnes vařily . Moc dobré :yes:

maris maris

27. 12. 2016 15:05

markol: to mám radost;-):-)

markol

27. 12. 2016 13:15

neskutečné blaho v puse jen tak dál <3

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hamburská omáčka veprova kyta vepřová kýta recepty recepty z vepřové kýty hamburská pečeně hamburska omacka recept vepřová kýta recept recepty vepřová kýta recept na hamburskou kýtu recept veprova kyta hamburska veprova pecene omáčka z vepřové kýty kýta hamburska veprova omacka recept na hamburskou omáčku vepřová kýta omáčka kýta recepty recepty z kýty omacka z kyty recept z vepřove kýty

Suroviny: kýta vepřová, okurky sterilované, párky, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, slanina, smetana na vaření, citron, mouka hladká, hořčice, cukr, olej, máslo

TopRecepty.cz

Hamburská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY91