Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč z Arbatu

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 3. 2012 23:01

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 129 kJ / 2 899 kcal
Bílkoviny184,10 g
Tuky157,20 g
Vláknina49,92 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,34 g
Sacharidy163,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.

Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

27. 3. 2012 21:14

srettka: Pevně věřím, že si manžel pochutná, už za tu zabordelovanou linku a Tvoje obětování...:-K:-K:-D

srettka

27. 3. 2012 12:16

Tuhle ruskou polivku miluje muj manzel. Me moc repa v polivce teda nejede:-8 takze jednou za cas seberu odvahu a svolim k tomu svinci v kuchyni, po tomhle vareni a navarim óbr hrnec, prebytky zamrazim a dlouho o borsci nechci ani slyset:-))

Eliza Eliza

27. 3. 2012 07:55

Angelika: Děkuji za komentář.:-K

Angelika

25. 3. 2012 18:24

tak jsem zkusila a velice doporučuji.

Eliza Eliza

17. 3. 2012 22:42

Katerina Valigurova: I když bez řepy, doufám, že chutnalo. Moc děkuji za fotku - to je to nejlepší, co tu autor receptu může vidět.:-K;-)

Eliza Eliza

17. 3. 2012 22:40

jarka skrobakova: Ty jsi blázínek, proč mi měla fotka vadit, naopak...:yes::yes: Hrozně moc za ni děkuji, stejně jako za komentář a vyzkoušení receptu. :-K

jarka skrobakova

17. 3. 2012 22:30

Elizo, Tvůj boršč jsem dnes uvařila a musím říct, že je to úžasná dobrota. Syn má pořád hlavu skloněnou nad hrncem. Polévka má krásnou barvu a chuť tří druhů mas, zeleniny a jemnost polévky je naprosto úžasná. Moc děkuji za recept a přidávám foto. Pokud bude vadit smažu:-K:-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 3. 2012 19:00

Hned jak v Maďarsku koupím uzenou kýtu/ty slovenské to se nedá jíst/ tak pujde recept na prověrku! Boršč všichni doma milují.:-*

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

15. 3. 2012 14:30

výborný,dávám do oblíbených a bodík :-) (dělala sem bez řepy-kvůli většině doma,tak sem přidala rajčata a protlak ).....krásné foto ještě chválím :yes:

Eliza Eliza

14. 3. 2012 23:20

Bude to jen název.

porada

14. 3. 2012 22:17

To bude jen název, protože v Arbatu nikdy takhle dobrý boršč nevařili.:-8

nofrona

14. 3. 2012 21:43

To musí být dobrota:-p:-p

1974andrea 1974andrea

14. 3. 2012 21:18

varilamyskakasicku:No já jenom, že to zase není tak odlišný recept od ostatních zde uvedených

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

14. 3. 2012 21:13

1974andrea: to jsi mi ale Andrejko tuto otázečku vzala z pusy, taky jsem na to myslela;-)

1974andrea 1974andrea

14. 3. 2012 20:12

Eli a že jsem tak smělá:-)), ty máš ten recept od tamních kuchařů nebo je to prostě jen název? ;-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst

Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr

TopRecepty.cz

Boršč z Arbatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPox