Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč z Arbatu

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 3. 2012 23:01

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 129 kJ / 2 899 kcal
Bílkoviny184,10 g
Tuky157,20 g
Vláknina49,92 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,34 g
Sacharidy163,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.

Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nonya

14. 3. 2012 00:11

:yes: Kazda "polievka" =hlavne jedlo kde "lyzica stoji" je moje, aj toto je jeden vyborny recept aj ked je tolko rozlicnych variacii na tento recept ako na slovensku kapustnicu. My robime ukrajinsku variantu .
Bod odo mna :-)
http://www.youtube.com/watch?v=naXKnJ_-US4

Eliza Eliza

13. 3. 2012 23:56

varilamyskakasicku: Ivanko, však to také není jen polévka, ale hlavní chod...:yes: Jestli nejíš řepu, tak boršč fakt hodnotit nemůžeš - sama jsem ji nejedla asi do pětadvaceti, tak vím, o čem mluvím... Ale na druhou stranu mi v tom Arbatu polévka vždy chutnala a moc (s odsunutím řepy na okraj talířku) a vzpomínám, jak si na ní pochutnávala moje maminka...:-K Vyloženě nám ji nutila, stejně jako hranolky, kterým jsme přišli na chuť podstatně dříve...

Eliza Eliza

13. 3. 2012 23:51

Navíc to není tak hrozné, jak to vypadá, v podstatě jako u každé dobré polévky nebo omáčky, kterou nechceme ošidit... Založíme vývar, ten bublá kolik hodin...a mezitím se jen nakrájí a nastrouhají suroviny a uvaří ta řepa. Potom je dost času na lehárko, cigárko, časopísek, hraní s potomky, knížku nebo internet... Dokončení je náročnější, ale zase jen jako běžné jídlo.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 3. 2012 23:47

No,žádná legranda to není, složení je tedy veliké a hodně vydatné, vše bych i snědla, ale řepu nee, takže nemůžu ani hodnotit, ale je to parádní borč;-):-K:yes:

Eliza Eliza

13. 3. 2012 23:41

Anna Kocikova: Aní, když já jsem na něj měla takovou chuť a navíc - mého tatínka zítra propouští z nemocnice po operaci míchy a on boršč miluje, tak mu ho pošlu (donést osobně nemůžu, jsem pořád na neschopence..jak jinak, než se zády, že?:-D ) Docela vyhubnul po té nemocniční stravě, tak doufám, že si s mámou pochutnají...:-):yes:

Colombo65 Colombo65

13. 3. 2012 23:33

:yes::yes::yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 3. 2012 23:32

Boršť miluji:-8a tenhle je opravdu parádní:-p+3:yes::-KEli obdivuji Tvoji trpělivost při stání u sporáku:-8:-*:yes:

Eliza Eliza

13. 3. 2012 23:30

Je možné použít i řepu nakládanou, ale já jsem to dnes chtěla vyrobit hodně autentické...

Bibinka Bibinka

13. 3. 2012 23:28

Eliza:Elí, já vyzkouším určitě a ráda, jen co koupím řepu, nemám jí doma;-):-p

Eliza Eliza

13. 3. 2012 23:25

jarka skrobakova: Jarko, bude mi ctí a radostí zároveň... Těším se na sdělení úspěšnosti v tvojí kuchyni a jídelně...:-)

Eliza Eliza

13. 3. 2012 23:24

Bibi, moje máma říká, že boršč musí obsahovat 4 druhy masa a někteří často jako ten čtvrtý druh přidávají uzeninu - klobásu. Tu my nedáváme, ale nahrazujeme ji právě tím špekem, který ovoní kořenovou zeleninu. Jestli vyzkoušíš a sdělíš své dojmy, budu moc ráda. Za bod moc děkuji.:-K

jarka skrobakova

13. 3. 2012 23:20

tak tento boršč vypadá úžasně, foto také, vyzkouším přes víkend a boduji:-O:-O:-O:-K:-)):yes::yes:

Bibinka Bibinka

13. 3. 2012 23:17

Elizo, tak takový boršč, ten jistě píše a je to síla:yes: Taky občas dělávám, ale tři druhy masa nedávám a tolik surovin také ne, ale máme boršč rádi, na tomto by jsme si pochutnali:-p;-) Dávám ti toho 1.boda:yes:

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst

Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr

TopRecepty.cz

Boršč z Arbatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPox