Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a šťavnaté. Podáváme ideálně s bramborovou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 141 kJ / 751 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,20 g |
| Tuky | 29,13 g |
| Vláknina | 21,46 g |
| Cholesterol | 131 mg |
| Sodík | 1,55 g |
| Sůl | 3,64 g |
| Sacharidy | 45,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu omyjeme, osušíme a do každé kotlety nařízneme kapsu, jejíž vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme.
Krok 3: Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a do omáčky zašleháme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a vše společně povaříme dostatečně dlouho (minimálně 20 minut). Do hotové omáčky vložíme maso na prohřátí.
Krok 5: Podáváme s oblíbenou přílohou a na talíři posypeme jemně pokrájenou natí z jarní cibulky.
Zveřejněno 11. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62Zz
Moje poznámka
Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62Zz
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 1 hodinou
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 5 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 9 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 11 hodinami
Tématické fráze:
plněné kotlety,
vepřová kotleta s medvědím česnekem,
plnena kotleta,
vepřove kotlety na medvědího česneku,
vepřová kotleta medvedi cesnek recepty,
plněné česnekové kotlety,
recepty kuřecí maso s cubricou,
vepřové kotlety na medvědím česneku,
kotleta medvědího česneku,
kotleta medvědího česneku,
vepřová kotleta na medvědím na česneku,
recept medvědí vepřová kotleta,
recept na plněnou kotletu,
recepty plněná kuřecí kapsas medvědím česneku,
plněné česnekem,
recepty vepřová kapsa plněná s rýží s pikantni omackou,
pikantní plněné vepřové kapsy,
maso plnene medvedim cesnekem,
vepřové plátky s medvědím česnekem,
vepřová panenka plněna medvedim cesnekem
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
česnek mědvědí,
salám pikantní,
rajče cherry,
cibulka jarní,
hořčice dijonská,
víno červené,
koření čubrica,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (23)
Ladi, to nevím - latinsky já jen tak občas něco málo... jen tuším skrze Rožmberky a rod Orsini souvislost s medvědy. Ale můžu se mýlit, to je jasné.
U nás ho predávajú aj na trhoviskách za nekresťanské ceny...
Z webu: http://www.svetovekoreni.cz/e-shop/jednodruhove/ce...
že medvěd je latinsky Ursus asi víš
I pro mě to bylo zajímavé
Děkuji.
Maris, je to moc hezký recept, který možná zkusím i bez medvědího česneku.
Mimochodem, vysvětlí mi někdo, proč se jmenuje medvědí?
Magdalenko - ano, přiznávám, byla jsem u Tebe v šuflíku
A salám - aký typ si použila, nejaký suchý - lovecký a pod.?