Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

2. 5. 2012 20:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 223 kJ / 1 009 kcal
Bílkoviny23,18 g
Tuky84,13 g
Vláknina4,28 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy38,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zbierame len mladé listy v čistom prostredí, odstránime hrubú časť a namočíme na pol hodinu do vody. Zbierame aj malé, úplne tuhé, nerozvinuté púčiky - poupata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

26. 4. 2023 14:48

Marie Svarcova: potešil ma záujem...:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 4. 2023 08:33

:-)<3:yes: Zajímavá polévka, tu jsem ještě nejedla ale na mladé pampelišky chodím na zahrádku a mám je tŕáda do salátu, tak určitě bude i polévka moc dobrá :-K

magdalenka magdalenka

3. 5. 2012 20:20

maris:myslíš? Možno sa mi takéto stravovacie návyky v budúcnosti fakt zídu...:-D

jarka skrobakova

3. 5. 2012 18:16

krásná polévečka:-)):yes::yes:

maris maris

3. 5. 2012 13:43

magdalenka: Ty bys mohla žít jako poustevník, živit se kořínkama;-):-))
Polévku vyzkouším, já dělám z mladých lístků salát, připomínají mi rukolu, jen jsou výraznější.
Super recept:-p:yes:+

magdalenka magdalenka

3. 5. 2012 08:55

Teší ma záujem všetkých. :-K
Nám polievka chutila a to manžel je niekedy opatrný pri neznámych surovinách v jedle. Treba brať iba jemnučké mladučké listy, ako vidno aj na fotke. Aj mne zber trval dosť dlho, lebo v tom teple to rastie závratnou rýchlosťou a púčiky - poupata som včera už ani nenašla. Tie sú skvelé.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 5. 2012 07:56

Magdalenko. To je nádhera. Ale nevím, zda budu mít odvahu to vyzkoušet, ale za ruce mne to tahá a do hlavy vrací. Jinak máš +bodík 4.

pipre pipre

3. 5. 2012 07:49

Tak ráda bych si ji vyzkoušela, ale u nás na Karvinsku se nedá mluvit o čistém prostředí ani náhodou.:yes::yes:

magdalenka magdalenka

2. 5. 2012 22:05

:-K

spagetka spagetka

2. 5. 2012 20:23

rebeka: símtě jizerskoslovenská kuchyně jde dycky bez medvěda ( s ním ale taky;-);-))

rebeka rebeka

2. 5. 2012 20:21

HA:-!:-!:-! a najednou to jde i bez medvěda:-!:-!:-D:-D:-D:-D
a púpavy.. to tu mamo;-):yes::yes:
krásná polévečka;-):-p:-):yes:

spagetka spagetka

2. 5. 2012 20:20

Já to věděla, měla jsem pootevřený šuplík s rodinnou kuchařkou, ha, přistihla jsem tě ;-);-);-):-p:-p:-p:yes:
Zítra jedu k našim, natrhám pampelišky a :-p:-p:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z pampelišek recepty pampelišky pupavove květy pampeliskova babovka

Suroviny: listy pampelišek, pažitka, máslo, cibule, mrkev, sůl, pepř bílý, voda, mléko, smetana ke šlehání, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7GV