Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 223 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,18 g |
Tuky | 84,13 g |
Vláknina | 4,28 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 38,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7GV
Moje poznámka
Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7GV
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 17 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 17 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 17 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
polévka z pampelišek,
recepty pampelišky,
pupavove květy,
pampeliskova babovka
Suroviny:
listy pampelišek,
pažitka,
máslo,
cibule,
mrkev,
sůl,
pepř bílý,
voda,
mléko,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová
Komentáře (12)
Polévku vyzkouším, já dělám z mladých lístků salát, připomínají mi rukolu, jen jsou výraznější.
Super recept
Nám polievka chutila a to manžel je niekedy opatrný pri neznámych surovinách v jedle. Treba brať iba jemnučké mladučké listy, ako vidno aj na fotke. Aj mne zber trval dosť dlho, lebo v tom teple to rastie závratnou rýchlosťou a púčiky - poupata som včera už ani nenašla. Tie sú skvelé.
a púpavy.. to tu mamo
krásná polévečka
Zítra jedu k našim, natrhám pampelišky a