Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí paella z brambor

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

28. 5. 2012 14:40

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 074 kJ / 496 kcal
Bílkoviny11,23 g
Tuky16,54 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 628 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy68,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-Jiří Babica včerejší pořad.

Jídlo je rychlé a skvělé, plné zeleniny. Moc jsme si pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Porada

28. 5. 2012 19:59

Jana Remkova - paní Remková, našel jsem si včerejší pořad a omlouvám se Vám. Z Vaší strany došlo ke změně názvu, proto to celé vzniklo.Babica to uvádí jako kuřecí bramborovou paellu, ne jako pikantní kuřecí paellu.Z obecného hlediska je to spíš selká omeleta. Leště jednou, přijměte mojí.:-8:-K omluvu.

Miquel Miquel

28. 5. 2012 19:52

No já bych třeba změnil název "Pikantní kuřecí paella z brambor" nebo "Pikantní kuřecí paella ala Babica" ;-)Jinak Babicu nesleduju, párkrát jsem ho viděl a vyvolávalo to ve mně opačný pocit chutě:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2012 19:49

rebeka: díky, už jsem to chtěla hledat, zapoměla jsem si to uložit.;-)

Porada: Protože chci být opravdu slušná, nebudu se k vám vyjadřovat a vy udělejte totéž. Děkuji.

rebeka rebeka

28. 5. 2012 19:46

já osobně Babicu nemusím, nesedí mi jako takový.. vařit určitě umí, vaří "normálně".. a ten recept nazval tak on.. zde je důkaz..
http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kureci-bramb...

nofrona

28. 5. 2012 19:42

Jejda jejda, to se to mele:-O
V první řadě Jani recept je fajn:yes:, na Babicu taky čučím a mám jeho vařní ráda.
Našla jsem si na netu co je Paella - španělské jídlo a doslovně se píše, že je to vlastně naše rizoto. Ok Jana tam nemá rýži, ale brambor a je tu mumraj. A proč takové reakce nejsou třeba u receptu Jáhlové rizoto??? Pohankové rizoto???
Nemluvě o Kuřecí svíčkové??? Nebo svíčková z mletého masa??? Mě osobně je název jedno! Jde mi o recept a jak mě zaujme. Ale když trváte na přesných názvech tak prosím u všech. Ať je to fér.
Díky:-K

Porada

28. 5. 2012 19:37

Jana Remkova - vážená paní Remková,pokud je to Váš recept jak říkáte,tak ho nenazývejte paellou, to je naprostý nesmysl, pokud ho tak nazval Babica, tak je to blb a nemusím si o něm nic číst.Ale pořad jsem neviděl tak nemohu soudit, kde je chyba.:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2012 19:32

aadulka: jsem velmi alergická na taková slova o Babicovi:-((:no::no:. Možná jsem blb já, to se mne nijak nedotýká, ale Babicu nechej na pokoji:-!:-!:-!:-!:-!

Danca Danca

28. 5. 2012 19:32

Paella nepaella,to jídlo je rychlé, z dostupných surovin a může to být mňamka. Já určitě vyzkouším:-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2012 19:27

Frantiska: je mi jedno, co o čem vypovídá. Tohle je můj recept a já si sama rozhodnu, co a jak v něm bude:-!:-!:-! Navíc jsem kuchař amatér.

Frantiska Frantiska

28. 5. 2012 19:15

no to hodne vypovyda i o Vas, ze nedokazete precit si v odkazu neco o jidle za ktere tento pokrm vydavate

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2012 18:57

No teda..UFFF:-D. Lidi, já nejsem odborník na názvy, jen se snažím vařit podle svého umu, jak to jde. Ano, paellou to nazval Babica a ikdyby se zde někteří z vás na hlavu postavili, není to žáden blb, který nic o vaření neví. Přečtěte si něco o něm. Já jsem se jen snažila uvařit něco rychlého, lehkého a dobrého a to se mi ve výsledku povedlo. Bylo to k jídlu a jestli se to dělá s rýží, nebo z brambor..nepočítám se mezi gurmány, ani takové znalce, abych to mohla posoudit. Každopádně, rýže by mi v tom nechutnala. Takže, pokud dovolíte, je to můj-potažmo Babicův recept a název nechám tak, jak je.;-)

Frantiska Frantiska

28. 5. 2012 18:26

paela je z ryze a to je to o co tu bezi ...ale je to jak u tiramisu boj z vetrnymi mlyny ... neucta k svetovym kuchynim, tradicim a zvykum jinych lidi

mne osobne vadi i tiramisu z pomazankoveho masla, ale uplne jinemu jidlu dat nazev jineho pokrmu a placat se po rameni, jak je to v poradku a ze o nic nejde to uz je prece trosku moc

a myslim si, ze tyto stranky maji slouzit i ke vzdelavani v oblasti gastronomie a na ocividne nepravdy by se melo upozornovat

rebeka rebeka

28. 5. 2012 18:23

každý recept má nějaké jméno... tiramisu.. např. je tady x variací s pomazánkovým máslem... to nevadí:-?:-?
autorka zařadila pokrm do "drůbežího masa", nechápu, o co jde:-?
já jsem paellu nikdy nejedla, nezajímala se o ni, neměla jsem tucha, že součástí anebo hlavní ingrediencí je rýže, nehledám recepty podle názvu ( právě proto ), ale podle ingrediencí

Soudce

28. 5. 2012 18:08

Je pravda, že se dají mořští živočichové zaměnit s kuřecím masem, ale aby v tomto pokrmu chyběla rýže?
Bylo by vhodné recept přejmenovat nebo upravit a znovu nafotit;-).
Když už sem chcete dávat za každou cenu něco nového, tak si nejdříve zjistěte původ a opravdové ingredience (pokud recept už někdo vymyslel):-S

Porada

28. 5. 2012 16:47

Tak já radši podle tohoto - je to ze stránek Top recepty :
autor: ria (neregistrovaný/á)
vloženo: 11. 09. 2011 01:17:36 nahlásit reagovat


celkom ma pobavil tento komplikovany postup varenie spanielskej speciality Paella(cita sa paeja),zijem tu na Kanarskych ostrovoch a varime ju menej komplikovane:najprv osmazime 1 cibulu na drobno nakrajanu,k tomu cesnak(3struciky) pretlaceny,potom na drobno na kocky pokrajanu cervenu a zelenu papriku(staci polovica z kazdej) az je cibulka sklovita,az paprika zmakne pridame paradajku nakrajanu rovnako ako papriku,a to je zaklad,potom maso ake chceme davaju sa kombinacie aj 2 druhov aj viac-kuracie,kralicie bravcove,hovadzie-v opacnom poradi podla dlzky varenia,nechame dusit,mozme podliat vyvarom(normalne to byva rybaci vyvar),ak je maso polomakke pridame ryzu,chvilu ju osmazime,potom dolejeme vyvar,alebo vodu ja pridavam aj biele vino-suche a este lepsie je perlive a nebojte sa dat ho dost,zakryt ryzu aj maso aeste aspon 1.5 cm nad nimi nech je tekutina,zvysit plyn,alebo pridat teplotu-lebo zalievame studenym co najviac aby sa rychlo dostalo do varu,chvilu nechame vriet a potom stisime aby sa pomaly dusila ryza a ak chceme ci uz tie morske priserky,alebo hrasok,teraz je ten cas na to-len ich tam jemne vpichneme-ci uz krevetky,skeble... a nemiesame,len pohybeme opatrne hrncom-robim to v sirokom hrnci so stredne vysokou stene,prava paella sa robi na specialnej panvici,snad vam bude chutit a nemusite nic vyberat,naopak,len pridavate podla chuti a do posledneho vyvaru mozete dat stipku safranu,ale tu sa pouziva farbivo,ma silno oranzovu farbu ale farbi na zlto,paella ma farbu ako spanielska vlajka,dobru chut. :yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí paella bramborová paella kureci bramborova paella co je paella drůbeží paella paella s klobásou kuřecí bramborová paella babica paella hrnec drubezi paela co je to paella kuřecí paella s ryzi ryže na paella prava paela valencie paella babica kuřecí paela babica paella paella recept paella bramborova paela s bramborem špaňělska paila

Suroviny: brambory, řízky kuřecí, hrášek mražený, okurky sterilované, cibule, paprika čerstvá červená, hořčice, olej, pepř, sůl, cibulka jarní, paprika sušená sladká, chilli, olej olivový

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí paella z brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7XV