Tomanovic kapřík
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové zeleniny, nového koření a bobkového listu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 0,46 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 5,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, osušíme utěrkou a naporcujeme.
Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.
Krok 3: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme do pasty. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronem a necháme je takto uležet v míse v lednici asi 1 hodinu.
Krok 4: Pak maso zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.
Krok 5: Na trojobal: Mouku smícháme se sladkou paprikou, drceným kmínem a kořením na ryby. Vejce trošku osolíme a rozšleháme. Do třetí nádoby si připravíme strouhanku.
Krok 6: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme utěrkou, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu dorůžova.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Moje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem,
kapříků pomazánka,
jak připravit kapříka,
vajíčková pomazánka rece
Suroviny:
kapr,
česnek,
citron,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
celer,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření na ryby,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (23)