Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 440 kJ / 2 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,33 g |
Tuky | 10,35 g |
Vláknina | 37,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 507,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny druhy mouky smícháme ve větší míse. Uprostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu a postupně zapracujeme do sypké směsi.
Krok 2: Vypracujeme pevné nelepivé těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Jakmile těsto zdvojnásobí svou velikost (zhruba po 1 hodině), přesuneme těsto na mírně pomoučněný vál, znovu propracujeme a vytvarujeme bochník.
Krok 3: Ten přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme a necháme ještě 30 minut kynout. Poté jej vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200°C a pečeme 30-40 minut (podle velikosti bochníku). Necháme vychladit na mřížce. Během pečení můžeme potírat vodou.
Zveřejněno 17. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chléb podle Lucasinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8DD
Moje poznámka
Žitný chléb podle Lucasinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8DD
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 20 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 10 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 10 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 10 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 11 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 11 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 12 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 13 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 15 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 15 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb ze sušeného droždí,
žitný chléb pro začátečníky,
žitný chléb,
chléb že sušeného droždí,
recepty na domácí chleba,
recept na žitný chléb pečený v troubě,
pečení žitného chleba ze sušeného droždí,
žitny chleba recept,
žitný chléb v troubě začátečník,
žitný chléb sušené droždí,
recept na žitný chléb,
žitný chléb recept,
čistě žitný chléb,
domácí žítný chléb,
žitný chléb droždí,
žitný chléb z droždí recept,
chléb sušené droždí,
žítný chléb s z droždí,
pečené chleba z drozdi,
žitný chléb recept ze sušeneho droždí
Suroviny:
mouka celozrnná,
mouka žitná,
mouka chlebová,
voda,
melasa,
sůl,
droždí sušené,
cukr
Komentáře (4)