Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linzert

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 890 kJ /
2 842 kcal
Bílkoviny53,20 g
Tuky113,01 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 359 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy392,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Múku, prášok, cukor, tuk, vajce a mlieko dobre spracujeme na cesto a rozdelíme na polovice. Do jednej primiešame kakao. Krok 2: Svetlé cesto vyvaľkáme a uložíme na vymazaný plech, potrieme lekvárom, prikryjeme vyvaľkaným tmavým cestom a upečieme. Krok 3: Pečieme pri strednej teplote asi 30 minút (kým sa neupečie). Koláč polejeme kakaovou polevou a necháme zaschnúť.

Zveřejněno 20. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linzert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yKZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linzert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yKZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

pilatova35: ja cesto natočím pekne na valček a šup s ním na plech ;-)

Takováto těsta vyvaluji na pečícím papíře , vystříženém na velikost pekáčku. Pak je i s papírem přendám na plech a upeču.:-D

Terezko :-), napsané to je srozumitelně, já si jen dělala srandu, protože jsem na pečení takové nemehlo...;-):-8 Moc děkuju za popis...:-K

Eli, neviem ako to inak napísať...múku, prášok, cukor, tuk, vajce a mlieko dobre spracujeme na cesto ... inak sa to napísať nedá.
Rozdelíš, do jednej časti kakao a vyvaľkáš. Na plech svetlý plát, potom potrieť lekvárom a tmavý plát.
Pečieš pri strednej teplote, toto jediné snáď tam chýba. Ale čas sa dá dať len orientačne, pretože každá rúra pečie inak, cca 30 minút.
;-);-);-)

Ach jo :-K, Terezko :-K, ty to napíšeš tak, jakoby to byla ta nejsnadnější věc na světě...;-) "Zpracujeme těsto, vyválíme a upečeme"...:-O Já osobně vůbec nevím, jak bych to udělala a jak dlouho bych to pekla, nicméně máš můj obdiv...:yes: A to rozkrájení - jak podle pravítka...Halt se mám stále co učit a zkoušet...;-)

Tak tohle jsem v roce 2008 přehlídla, připomíná mi to jeden moučník, co mám u sebe mrknu, jinak :-p:-K:yes:

Terezko:yes::yes::-p:-p

Jej, to vypadá dobře:yes::yes::yes::yes:+5.

Tento koláč vypadá výborne, v blízkej dobe ho určite urobím:yes:

Evička, vyvaľkaj to klasicky na pomúčenej doske, veľkosť si odmeraj podľa plechu, zhora ho daj nad cesto a uvidíš, či je dosť veľké alebo ešte vyvaľkať treba, potom vyvaľkaný plát natoč na valček na cesto a na valčeku prenes na plech, tam ho opäť od kraja roztoč.

tejaja:jde to dobře vyválet a přendat na plech,prosím?:-O

Janka, toto bol u nás doma veľmi obľúbený koláč, pretože sa urobil rýchlo a vďaka ríbezľovému lekváru nie je príliš sladký, má príjemnú chuť. Robievala ho už moja babička:-D

Tedy,Terezko,ty jsi kouzelník,kam se na tebe hrabu?A to se fakt snažím!:-S

Vypadá to moc pěkně

Tématické fráze:
linzert řezy, nejsnadnejsi moucnik, moucnik linzert, linzert jablkovy, linzert kolac, jablkovy linzert, linzer.cesto, linzert moučník, jablecny linzert, koláč linzert, lin zert, recept linzert řezy, linzert kolaci

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, mléko, kakao, džem rybízová, poleva kakaová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu